Frivillig arbeid med hvithai

Frivillig arbeid med hvithai

Se frykten i hvitøyet med dette unike prosjektet der du får jobbe som frivillig med den ofte misforståtte hvithaien. Kom nærmere en av havets mest fantastiske skapninger og opplev hvithaier i sitt naturlige miljø i de flotte omgivelsene rundt Gansbaai, Sør-Afrika.

To timer unna Cape Town ligger Gansbaai. Her får du jobbe tett med biologer og forskere mens du lærer om hvithaien og dens oppførsel. Som frivillig vil du bl. a. hjelpe til med å kartlegge dyreoppførsel og værforhold, samt merking og manuell tracking av hai. Du vil med andre ord bidra til at vi får mer kunnskap om haien og dens oppførsel. I tillegg legges det mye ressurser i å lære opp folk til å respektere, framfor å frykte haier i deres naturlige habitat. Dette er et actionfylt prosjekt som vil endre ditt syn på haier for alltid. Du kommer til å tilbringe mesteparten av tiden din på båt, så her er det en fordel om man ikke blir lett sjøsyk!

Burdykking med hvithai er med på å finansiere mye av utstyret som trengs til forskningen av hvithaiens vaner og formeringsmønstre og du vil også ta del i dette.


Hvithaier er svært intelligente og sårbare, og fortjener både sympati og respekt. Utdanning hjelper folk til å riste av seg "haisommer-syndromet", og gi en bedre forståelse av en kostbar art som kun gjør sitt beste for å overleve.

Prosjektet dedikerer seg mot forskning og bevaring av hvithaien og arbeider sammen med studenter, øko-turister, forskere, naturvernsorganisasjoner og diverse marine organisasjoner. Hovedmålet er å endre menneskers syn på hvithai og å forhindre årlig slakting av nesten 100 millioner haier. "Everything we do, we aim to do in harmony with nature and the environment we are working in." - Project Manager

Dette dedikerte haiprosjektet har vært med på å gjennomføre populasjonskontroller og atferdsmessig forskning siden 1991.

Minimum alder for å delta er 18 år.

Inkludert:

  • All overnatting m/andre frivillige
  • Transfer ved ankomst
  • Opplæring om biologi, atferd, forskning, bevaring, holdninger, hai angrep og grunnleggende sjømannskunnskaper.
  • Frokost hver dag, samt lunsj på sjødager.
  • Alt papirarbeid, plassering og kontakt med organisasjonen
  • Månedlig donering til prosjektet

OBS! Vær oppmerksom på at flybillett tur/retur Cape Town kommer i tillegg.

Om hvithai:

Hvithaien sitt utseende stammer fra kjempehaien megalodon, som levde for flere millioner år siden i omtrent hele verden. Hvithaien kan skifte ut så mye som 40 000 tenner i løpet av sitt liv, på det hurtigste bytter den ut tenner hver åttende dag. Hvithaien spiser for det meste seler, men den spiser også delfiner, pingviner og andre haier, inkludert små hivthaier. Hvithaien har seks sanser, i tillegg til at den kan se, høre, lukte, smake og føle kan den føle svake elektriske felt fra andre dyr. Den har sidelinjeorganer som brukes til å kunne fange opp hvilken side byttet er i forhold til haien.

En voksen hvithai blir gjennomsnittlig fra 4 til 5,2 meter lang og veier 680-1100kg, men kan maksimalt bli over 6 meter og rundt 2 tonn. Av alle haiartene er det bare hvalhai og brugde som konsekvent blir større enn hvithaien. Hvithaiene kan bli så gamle som 30 år, men de dør ofte før det. Det kommer ikke av andre store fisker, men av små parasitter som stjeler næring fra haiens føde og som ødelegger og gir haiens skinn infeksjoner slik at den til slutt dør. I tillegg til farlige parasitter så dreper mennesker også mange hvithaier. Det skjer ofte at hvithaier blir fanget i fiskeres nett, og dør på grunn av at de ikke får nok vanngjennomstrømning gjennom gjellene. Det finnes også hobbyfiskere som ser på hvithaien som et trofé.

Kilde @Wikipedia

hvithai-2

hvithai-3

hvithai-4

Mer informasjon om bestilling

På våre nettsider finner du informasjon om flere forskjellige prosjekter og om hvordan man bestiller. Vi har også en rekke andre spennende prosjekter på andre destinasjoner over hele verden.

Ønsker du mer informasjon om prosjektet?
Kontakt oss


 

Relaterte innlegg
Kontakt