8 fantastiske nasjonalparker i Afrika

8 fantastiske nasjonalparker i Afrika

Hvis du i det hele tatt lurer på om du skal reise på safari i Afrika eller ikke kan vi hjelpe deg litt på vei; JA, selvfølgelig skal du reise på safari! Safari i en av nasjonalparkene i Afrika kommer garantert til å være en opplevelse for livet. Uansett hvilket land du drar til eller hvilke nasjonalparker du er innom kan vi love deg dyreliv og natur ut av en annen verden. Livet er rett og slett for kort til å ikke dra på safari!

Her kan du drømme deg bort med litt mer informasjon om 8 av de mest fantastiske nasjonalparkene i Afrika, som er perfekt for en safari!

1. Masai Mara nasjonalpark - Kenya

Safari i Masai Mara, Kenya

Mange anser Masai Mara for å være en av de beste nasjonalparkene i verden for safari. Det er ikke vanskelig å forstå at dette er en av hovedattraksjonene i Kenya, et av Afrikas mest besøkte safariland. Masai Mara er nemlig akkurat slik du forestiller deg en safari; endeløse savanner som vrimler av ville dyr og naturopplevelser i verdensklasse. Et av høydepunktene i Masai Mara er "The Great Migration", når millioner av gnuer, sebraer og gaseller inntar slettene i søken etter mat mellom juli og oktober. Masai Mara er også hjem til store bestander av rovdyr som løver, leoparder og geparder. Uansett hvor mange ganger du har vært på safari kommer du til å la deg imponere av denne utrolige parken.

2. Chobe nasjonalpark - Botswana

Safari i Chobe National Park, Botswana

Chobe nasjonalpark i nordvestlige Botswana har en av de rikeste konsentrasjonene av dyreliv i Afrika i forhold til areal, og blant annet verdens største bestand av afrikanske elefanter (rundt 50.000). Ved ettermiddagstid fra klokka tre og utover beveger alle dyrene seg ned mot elva for å drikke og avkjøle seg. Man vet nesten ikke hvilken vei man skal se. Mangfoldet er enormt og dyrene er overalt. I vannet lurer krokodillene, mens flodhesten ligger og dupper i overflaten. Store flokker med elefanter, giraffer og bøfler trekker sammen ned mot elven. Bavianer løper overalt og erter både impalaer og kuduer. Litt lenger opp fra elven skimter du både sjakaler, løver, og er du heldig ser du også en leopard! Dette er safari på sitt beste!

3. Kruger nasjonalpark - Sør-Afrika

Safari i Kruger National Park, Sør-Afrika

Sør-Afrika er nummer to på listen over Afrikas mest besøkte land. Her finner du en rekke imponerende nasjonalparker, men spesielt mektige Kruger nasjonalpark utmerker seg og er Sør-Afrikas største safaridestinasjon. Noe av fordelen med Kruger er at parken ligger lett tilgjengelig og her kan du også kjøre inn med egen bil. Minnekortet på kameraet fylles opp i rekordfart og kameralinsen fokuserer maksimalt i det du passerer en gjespende flodhest i en gjørmedam. Selv det mest hardbarka bymennesket finner naturelskeren i seg selv når guiden forteller at for å finne ut om sjiraffen er en hann eller hun må man titte inn i øret på de, og hvordan elefantenes avføring forteller oss alt om hva de har spist. Krugerparken gir deg også gode muligheter til å forevige bilder av løver, geparder, leoparder, neshorn og andre vakre dyr.

4. Serengeti nasjonalpark - Tanzania

Safari i Serengeti National Park, Tanzania

Denne nasjonalparken kommer til å ta pusten fra deg! Serengeti nasjonalpark i nordlige Tanzania er en klassisk safaridestinasjon og hjem til noen av de største dyrebestandene i verden. Serengeti har åpne grenser til Masai Mara, og også her er "The Great Migration" et av de største høydepunktene. I Serengeti kan du oppleve "The Great Migration" mellom juli og desember. Det er et ellevilt spektakkel når dyrene skal krysse Mara-elven der krokodillene ligger og venter. Det er også verdt å nevne at Serengeti har Afrikas største bestand av løver. Benytt sjansen til en morgen over savannen i luftballong!

5. Bwindi Impenetrable nasjonalpark - Uganda

Safari i Bwindi Impenetrable National Park, Uganda

Bwindi Impenetrable National Park i Uganda er en av Øst-Afrikas mest berømte nasjonalparker og er hjem til nesten halvparten alle gjenlevende fjellgorillaer i hele verden. Ikke overraskende er det fjellgorillaene som trekker til seg de fleste besøkende, men parken er faktisk hjem til hele 120 forskjellige pattedyrarter. Er du heldig får du ikke bare sett gorillaer, men også elefanter og sjimpanser selv om den tykke regnskogen gjør dette vanskelig. Og når vi sier regnskog, mener vi regnskog. Her regner det opptil 2.5 meter nedbør i året! Er du klar for en ekte "Gorillas in the mist"-opplevelse?

6. Etosha nasjonalpark - Namibia

Safari i Etosha National Park, Namibia

Namibia er et av Afrikas aller vakreste land, og er du på jakt etter spennende dyreliv og enestående natur er dette rette destinasjon for deg. Etosha National Park er en av Nambias største destinasjoner og også en av Afrikas beste nasjonalparker. De slående vakre omgivelsene i Etosha er ideelle for å fange noen glimt av dyrelivet rundt de mange vannhullene, gitt det åpne og tørre landskapet. Planlegger du en tur til Namibia er tiden mellom april og oktober perfekt for safari i Etosha.

7. Hwange nasjonalpark - Zimbabwe

Safari i Hwange National Park, Zimbabwe

Hwange National Park i Zimbabwe er blant de 10 største nasjonalparker i Afrika, og er hjem til en enorm mengde ulike dyr. Her kan du blant annet se løver, giraffer, hyener, geparder, leoparder og de svært utrydningstruede afrikanske villhundene, men det er først og fremst elefanter som Hwange kan slå i bordet med. Parken er nemlig hjem til en av verdens største elefantbestander. Nærmere bestemt rundt 40.000 herlige venner med store flagrende ører. Retter du blikket mot Hwange er perioden mellom juli og oktober det beste tidspunktet å reise på.

8. Addo Elephant nasjonalpark - Sør-Afrika

Safari i Addo Elephant National Park, Sør-Afrika

Addo Elephant National Park er Sør-Afrikas tredje største nasjonalpark. Den opprinnelige elefantdelen av parken ble etablert i 1931, da det bare var 11 elefanter igjen i området. I dag er nasjonalparken et finstemt økosystem og hjem til over 600 elefanter, samt løver, bøfler, neshorn, hyener, leoparder, en rekke antiloper og sebra-arter. I likhet med Kruger kan også Addo oppleves både med arrangert tur og i egen bil. Den beste safariopplevelsen for du dog nesten alltid med guide som vet akkurat etter hva og hvor man skal lete.

Forslag på spennende safariturer:

Nå som du vet litt mer om noen av de forskjellige nasjonalparkene i Afrika er det vel også på tide å lete etter riktig safaritur? Her er noen av våre mest populære muligheter:

 

Jeg drømmer om å dra på safari i en av Afrikas nasjonalparker!
Send oss en e-post!
Relaterte innlegg
Kontakt