Jobb som aktivitetsleder på sommerleir i USA

Jobb som aktivitetsleder på sommerleir i USA

Kunne du tenke deg å gjøre noe litt utenom det vanlige neste sommer? Hva med å jobbe som aktivitetsleder på en ekte amerikansk 'summer camp'? Ikke bare får du arbeide med barn og delta på morsomme aktiviteter hver eneste dag, men du vil også ha muligheten til å reise rundt i USA når arbeidsperioden er over! 

Fortsatt ikke overbevist? Les erfaringene fra to jenter som har gjort det! Heidi og Kristine arbeidet som aktivitetsledere på henholdsvis sommeren 2017, og de elsket det så mye at de vurderer å søke igjen for sommersesongen 2018. 

NB! Vi har nå et early bird-tilbud til de som søker før 31. oktober. Les mer om tilbudet og jobben som aktivitetsleder på sommerleir i USA her.

 

Kristine - Arbeidet som ridelærer på camp

Kristine og en venninne på summerleir i USA - KILROY

Jeg hadde det helt fantastisk! Jeg tror jeg skal tilbake neste sommer. Jeg var på en camp som ikke tillot teknologi. Det vil si at vi ikke fikk ha mobilen eller noe annet vi kunne kommunisere med.  Det å leve uten mobilen og sosiale medier var bare helt digg! Man fikk faktisk tid til å nyte og leve i nuet og ikke bry seg om verden utenfor camp. 

Hvordan bodde du?
Jeg bodde i en hytte som ikke hadde strøm eller varmt vann, sammen med to andre aktivitetsledere. Sammen hadde vi ansvaret for og bodde sammen med 6 barn. Det var toalett og vask i hytta, men felles dusjer med varmt vann var i et annet bygg. Det å leve så enkelt var veldig gøy og ga meg perspektiv på at man trenger faktisk ikke så mye for å klare oss.

Hva gjorde du om dagene?
Jeg jobbet som ridelærer, og det passet perfekt for meg. Jeg fikk ri nesten hver dag, og det å undervise barn sånn at de blir bedre og se at de får den mestringsfølelsen, det er bare helt herlig.

Det var den mest belønnende jobben ever! Det at barna kommer løpende mot deg med åpne armer og gir deg den beste klemmen og roper "I love you so much!" Og det å da komme hjem å ha fått brev fra en av barna, det er en ubeskrivelig varm følelse!

Heidi - Arbeidet som sløydlærer på camp

Heidi i Washington D.C. etter sitt opphold på sommerleir i USA - KILROY

Å reise til USA har alltid vært en drøm, og etter jeg deltok på en sommerleir gjennom Lions i 2011 har jeg ønsket å reise tilbake. Når jeg oppdaget muligheten med å jobbe som leder på camp i USA tvilte jeg ikke et sekund om å søke. Dette har vært den mest lærerike og innholdsrike sommeren jeg noen gang har hatt. 

Hvordan var campen?
Da jeg kom fram til campen ble jeg helt slått ut av hvor vakkert det var der! Jeg hadde sett bilder og videoer fra nett, men det var bare enda mer fantastisk i virkeligheten. Campen lå helt perfekt plassert i skråningen ved siden av en innsjø. Det var så idyllisk!

Hvordan bodde du?
Campen jeg deltok på var veldig opptatt av å ha en teknologifri og enkel hverdag som mulig. Vi ble innlosjert i enten plattform telt eller små hytter. Jeg var så heldig å få et plattformtelt. Der var det plass til fire personer, meg og tre 13 år gamle jenter, og sammen var vi Tent 6 i Seventh Heaven sommeren 2017. Vi brukte å uniform hver dag som bestod av grønn shorts og hvit overdel.

Hva gjorde du om dagene?
Det er innholdsrike dager på camp, det går i ett og en har hele tiden noe å gjøre. Hver dag, mellom 10-12 og 15-17 hadde vi aktivitetsperioder. Da ledet jeg Woodworking med Jimmy fra New Zealand. Vi hadde rundt 3-6 jenter med oss, og de fikk arbeidet med å produsere det de ønsket. Årets store hit var en hjemmelaget høyttaler i tre for mobiltelefonen. Det ble også laget noen kjempefine bokser og bilderammer, samt andre småting jentene ønsket. Jeg fikk mye tid til å bli kjent og bygge relasjoner med jentene ettersom vi arbeidet i små grupper.

Reiste du rundt i USA etter arbeidsperioden av over?
I visumet er det en mulighet for å reise i 30 dager, enten før eller etter camp. På campen ble jeg kjent med Cassandra fra New Zealand og vi reiste sammen i USA i to uker etter campen. Da besøkte vi både Boston, New York, Washington, Ohio og Minnesota. I løpet av sommeren ble vi kjent med mange på camp, og dette gjorde at vi både i Washington og Ohio fikk bo gratis hos familiene til andre ledere fra campen.

Faren til ei camp venninne i Washington hadde tidligere jobbet som guide, og var så grei å kjørte rundt med oss og fortalte historiene bak alle de store severdighetene. Veldig kjekt og nyttig med personlig guide! I New York fikk vi besøkt både Frihetsgudinnen, Ground Zero, Brooklyn Bridge, The Met og sett musikalen Chicago på Broadway. 

Vil du anbefale jobben som aktivitetsleder på sommerleir i USA til andre?ABSOLUTT! Jeg har hatt min beste sommer på camp, er full av opplevelser og erfaringer jeg ikke kunne fått andre steder. Det er vanskelig å beskrive, men de vennskapene og båndene som knyttes på camp er spesielle og jeg er sikker på at de blir å vare livet. 

Har du spørsmål om det å jobbe på sommerleir i USA?
Skriv til oss
Vil du vite mer om jobben som aktivitetsleder på sommerleir i USA?
Se her!
Relaterte innlegg
Kontakt