Derfor bør øyhopping på Galápagos være høyt oppe på listen din

  • 10 november 2017
  • Av Thea
Derfor bør øyhopping på Galápagos være høyt oppe på listen din

Hvis Galápagosøyene ikke allerede er på bucketlisten din, så vil de være det etter du har lest om denne sinnsykt fete øyhoppingen! Galápagos er ansett for å være en av verdens aller beste destinasjoner for å se ville dyr, men det er ikke alt! Gode snorkleforhold, hvite sandstrender og fotturer i fantastiske landskap er også noen av grunnene til at du kommer til å elske dette stedet!

Galápagos er en liten vulkansk øygruppe som ligger i Stillehavet, ca. 1000 km fra Ecuador. Siden Galápagos består av mange små og større øyer er naturligvis øyhopping og camping den aller beste måten å utforske Galápagos på. Vi anbefaler at du blir med på denne turen som starter i Quito, hovedstaden i Ecuador. Herfra flyr du direkte til Galápagos hvor du vil "hoppe" mellom øyene Santa Cruz, Floreana og Isabela. Øyhoppingen avsluttes tilbake på Santa Cruz.

Se seler i sitt naturlige habitat på Galápagos

Santa Cruz 

Denne 9 dager lange turen starter for fullt på øyen Santa Cruz hvor du vil tilbringe 1,5 dag til å blant annet besøke Charles Darwin Research Station for en introduksjon til Galápagos unike dyreliv og histore. I tillegg vil du få oppleve det vakre høylandet, se gigantiske skilpadder og gå på fottur til øyas lavatunneller.

Fra Santa Cruz reiser du videre til øya Floreana ombord på en speedbåt. 

Floreana 

Øya Floreana er et ekte paradis for naturelskere! Her vil du møte lokalbefolkningen og prøve noen av deres lokale matretter. Du vil også ha muligheten til å vandre langs Blanck sand-stranden helt til Loberia, hvor du kan utnytte de fantastiske snorkleforholdene eller bare ta en avslappende dukkert. På ettermiddagen vil du og de andre i reisefølget få dra opp til Floreanas høyland, et sted som få turister får muligheten til å oppleve, hvor dere kan observere øyas unike fugler og annet dyreliv.

Dra på øyhopping på Galápagos med KILROY

Isabela

På dag 5 av turen ankommer du øya Isabela, hvor et par fantastiske dager med kule ekskursjoner og spennende aktiviteter venter. Først på agendaen er en fottur opp til den aktive vulkanen Sierra Negra hvor du også vil kunne vandre langs kanten av krateret på den største vulkanen på Galápagos.

Deretter kan du velge om du ønsker å være med på en ekskursjon til "Islote Tintoteras" hvor du vil kunne se revhaier, haviguaner, blåfotsuler, rokker, pingviner, i tillegg til gigantiske havskilpadder. Sørg for å ha frisket opp fotograferingsteknikkene før du ankommer Isabela for det kommer til å være så mye vakker natur og spennende dyreliv du kommer til å ville forevige!

Iguanaer - Galápagos har et unikt og rikt dyreliv

En magisk tur rundt på Galápagos avsluttes tilbake på øya Santa Cruz hvor du kan eksempelvis ta den en gåtur til Tortuga Bay, prøve kajakkpadling, delta på en time surfeundervisning eller bare nyte de vakre omgivelsene. På den niende og siste dagen av turen flyr du tilbake til Quito med bagasjen full av uforglemmelige opplevelser!

 

Drømmer du om å reise til Galápagos?
Skriv til oss
Kontakt