Nyhet: Lær spansk og arbeid som frivillig på Galápagos

Nyhet: Lær spansk og arbeid som frivillig på Galápagos

Har du et åpent sinn, og er både utadvent og kreativ? Kunne du også tenke deg å arbeide som frivillig på en helt unik destinasjon mens du samtidig får lære deg et nytt språk? Da må du sjekke ut våre nyeste frivillighetsprosjekter på Galápagos i Ecuador! 

En varm bris hilser deg velkommen i det du kommer av flyet i Quito. I Quito vil du ha et kortere eller lengre stopp, avhengig av om du skal delta på introduksjonsuka med spanskundervisning eller ikke, før dere tar avsted for å delta på frivillig arbeid på Galápagos

Frivillighetsprosjekter på Galápagos

Frivillighetsprosjektene finner sted på øyen San Cristobal som ligger ca. 1000 km vest fra Ecuadors kyst. San Cristobal huser et stort antall av dyr, både på land og i vann. Dessuten har San Cristobal den største ferskvannssjøen i hele Galàpagos: Laguna El Junco. 

Blant lokalbefolkningen på San Cristobal er det tre forskjellige frivillighetsprosjekter du kan velge mellom:

  1. Undervise på en lokal barneskole
  2. Assistere på en barnehage
  3. Bidra til konservering av naturen, dyrelivet og miljøet på øya.

På alle prosjektene vil du ha fri i helgene til å kunne utforske både San Cristobal og de andre øyene som utgjør Galápagos. 

Galapagos Conservation Program

Den lokale skolen underviser barn i alderen 4 - 18 år. Hver av klassene har en klasseforstander som underviser i de forskjellige hovedfagene, og som blir assistert av spesiallærere i fag som idrett og engelsk. Som frivillig vil din romme være å bidra i undervisningene som lærerassistent, hjelpe til med å organisere forskjellige arrangementer og annet støttende arbeid som du blir bedt om. 

Språket som bruker på skolen er spansk, men de lokale lærerne er vante med å arbeide sammen med frivillige som har begrenset spanskkunnskaper. Vi anbefaler likevel at du starter oppholdet i Ecuador med en introduksjonsuke i Quito hvor du vil lære deg noen av de mest grunnleggende setningene på spansk før du ankommer Galápagos. 

Barnehageprosjektet sørger for daglig pleie av barn under 5 år mens foreldrene er på jobb, og her er alltid et ekstra par hender velkomne. Du vil bruke mye av tiden din på å leke med og ta vare på barna og organisere lærerike gruppeaktiviteter. Dette prosjektet er perfekt for frivillige som har mye energi! 

Prosjektet for naturbeskyttelse er perfekt for deg som interesserer deg for miljøet og dyreliv. Galápagos, med sitt unike økosystem, har utrolig mye å by på i form av konserveringsarbeid, og aktivitetene du får delta på vil være veldig varierte. Du vil bl.a. kunne få arbeide med skogplanting, forbedring av stier og gangveier, beskyttelse av plantearter, eller dyrking av mat til skildpaddene.

Hva er inkludert i prisen?

  • Flybilletter tur/retur innenlands i Ecuador fra Quito til San Cristobal
  • Overnatting
  • Transport fra flyplassen ved ankomst (Dersom man velger introduksjonsuken)
  • Alt av nødvendig utstyr for å delta på prosjektene
  • All nødvendig trening i forkant av frivillighetsarbeidet av erfarne ledere
  • En donasjon til prosjektet

Spansk introduksjonsuke i Quito

Hvis du ønsker å være godt forberedt til å delta på disse frivillighetsprosjektene anbefaler vi at du starter med å delta på vår introduksjonsuke med spanskundervisning i Quito. I løpet av denne uken vil du få en bedre forståelse for livvstilen og kulturen i Ecuador, bli introdusert til Quitos høydepunkter, og få 20 timer gruppeundervisning i spansk.  

Hvis du er bekymret for dine begrensede (eller ikke-eksisterende) spanskkunnskaper så kan du senke skuldrene. Undervisningen vil bli tilpasset til ditt nivå, og du har jo også muligheten til å ta et grunnleggende kurs hjemme i Norge før du reiser til Ecuador. 

Lyst til å arbeide som frivillig på Galápagos?
Skriv til oss

 

Kontakt