Mammoth Lakes: En bortgjemt perle i Sierra Nevada-fjellene

Mammoth Lakes: En bortgjemt perle i Sierra Nevada-fjellene

Mammoth Lakes er sikkert ikke den første tanken som slår deg når du tenker på California, men etter å ha lest denne artikkelen vil det endre seg! Beliggende i Sierra Navada-fjellene i California og tett på andre store nasjonalparker som Yosemite, King Canyon og Sequoia National Park, er Mammoth Lakes definitivt verdt et stopp hvis du elsker villmarkslivet!

Hva kan du gjøre ved Mammoth Lakes? 

Mammoth Lakes er et drømmested for de som elsker å være aktive utendørs! Enten du liker å gå lange fotturer i flott natur, sykle, eller stå på ski og snowboard, så kan Mammoth Lakes by på spenennde aktiviteter året rundt! 

Høye fjell, dype daler og kløfter og krystallklart fjellvann lager den perfekte settingen for utallige utendørsaktiviteter. Men frykt ikke, det er også muligheter for å senke pulsen og ta livet med ro. Stopp innom en av disse tre varme kildene; Benton Hot Springs; Travertine Hot Springs; eller Keough Hot Springs, hvor du kan slappe av i naturens eget spa!

Travertine Hot Springs CaliforniaSlapp av ved Travertine Hot Springs etter en dag fyllt med aktiviteter

Nyt det fantastiske fjellandsskaper og besøk monumentet Devils Postpile mens du er her. Denne steinformasjonen med perfekte steinkolonner er fortsatt under konstruksjon og blir laget på stedet. Merk: Monumentet er kun åpen for besøkende om sommeren.  

Devils Postpile, Mammoth Lakes Gå opp til Devils Postpile ved Mammoth Lakes

Når er det best å besøke Mammoth Lakes?

Du kan besøke Mammoth Lakes året rundt. Hver sesong er annerledes, og har sine fordeler. Om sommeren har du uendlig mange muligheter til å være aktiv i form av aktiviteter som fotturer, SUP, kajakkpadling, fisking og terrengsykling. Hvis du derimot er mer fan av vintersport så er vinteren den beste sesongen for deg. Mammoth Mountain byr nemlig på ypperlige snowboard- og skiforhold, samt fete afterski på resortene i området. Vil du derimot ha det beste av begge sesongene så er våren det riktige tidspunktet for deg å besøke Mammoth Lakes. Da vil det fortsatt være nok snø i fjellene til at du kan stå på ski, men bart nok til at du kan sykle og gå langs stiene som ligger i lavere terreng. 

Mammoth Lakes, Sierra Nevada, California

Du kan også legge besøket ditt til høsten. Da er det færre turister i området så du vil kunne utforske Mammoth Lakes uten at det hele tiden er andre mennesker rundt deg. Du vil også finne bedre priser på overnatting utenfor høysesongen. I tillegg er høsten en god periode for å se dyrelivet, som eksempelvis svartbjørnen, da de er i gang med forberedelsene for vinteren. En annen fordel med høsten er at det er færre plagsomme insekter på denne tiden av året. 

Svartbjørn i Sierra Nevada, California

Hvordan reise til Mammoth Lakes?

Med sin beliggenhet i Sierra Nevada-fjellene er Mammoth Lakes innen rimelig avstand fra to av Californias storbyer; San Francisco og Los Angeles. Fra disse to byene er det en 5-6 timers kjøretur. Du kan enten kjøre direkte til Mammoth Lakes, eller legge det inn som et stopp på en lengre road trip i California. Skulle du derimot ha en sekk full av $$ er det også mulig å fly til Mammoth Lakes fra både Los Angeles og San Francisco - flyturen tar ca. 1 time. 

Vil du har hjelp til å planlegge reisen din til Mammoth Lakes?
Kontakt oss
Kontakt