6 fete surfedestinasjoner i Europa

6 fete surfedestinasjoner i Europa

Du trenger ikke å dra helt til Hawaii eller Bali for å surfe. Europa har flere ypperlige destinasjoner hvor du finner perfekte surfebølger. Grip brettet ditt og reis til en (eller alle) av disse 6 fete surfedestinasjonene i sommer!

1. Surfing i Ericeira - Portugal

Surfing i PortugalVelkommen til en av de aller beste stedene for surfing i Europa. På vestkysten av Portugal finner du den lille fiskerlandsbyen Ericeira, som byr på fantastiske surfebølger både for nybegynnere og erfarne surfere. Det er ikke uten grunn at surfing i Portugal er populært! 

Hvordan reise hit: Ericeira ligger omtrentlig 50 km fra Lisboa. Noen av våre surfepakker inkluderer shuttle service, alternativt kan du leie en bil og kjøre til Ericeira fra Lisboa.

2. Surfing i Le Pin & Vieux Boucau - Frankrike
Surfing i Frankrike

Langs Frankrikes vestkyst finner du flere gode surfedestinasjoner og surfecamps. Le Pin Sec er en skjult skatt kun en times kjøretur nordvest for Bordeaux. Le Pin er et rolig og ganske uberørt sted hvor du og dine surfevenner kan se frem til å ha mye av bølgene og stranden for dere selv. I motsetning er Vieux Boucau, som ligger ca. 20 mil sør for Le Pin, en mer folksom surfedestinasjon hvor det er mer feststemning om kveldene. Bay of Biscaya tilbyr fantastiske forhold for surfing da det ofte blåser en del her, som resulterer i perfekte bølger fra Atlanterhavet. 

Hvordan reise hit: Den enkelste måten å komme seg til begge surfedestinasjonene er ved å fly til Bordeaux. Herfra kan du ta en leiebil og kjøre til henholdsvis Le Pin og Vieux Boucau. Foretrekker du derimot å ikke kjøre selv, kan vi organisere transport for deg.

3. Surfing i San Vicente - nordlige Spania

Surfing i San Vicente, SpaniaLangs den vakre nordlige kystlinjen i Spania finner du den lille byen San Vincente. Den flotte sandstranden ligger kun 10 minutters gange fra sentrum, og byr på utmerket surfeforhold. Sjekk ut vår surfecamp ved San Vincente!

Hvordan reise hit: Nærmeste flyplass ligger i Santander og Bilbao. Vi kan hjelpe deg med å organisere transport fra flyplassen, eller du kan ta en av de lokale bussene fra begge byene til San Vincente.

4. Surfing i Fuerteventura - Spania

Surfing på Fuerteventura, Spania
Fuerteventura er en super surfedestinasjon året rundt. Det mest populære stedet for å surfe ligger ved den nordlige kysten på øyen, like ved landsbyen Corralejo. I tillegg til å by på gode surfebølger 365 dager i året, finner du massevis av andre kule underdørsaktiviteter her! Dra på en sykkeltur, kjør firhjuling, eller dra på en snorkling-ekskursjon mens du er her. 

Hvordan reise hit: Når du har landet på flyplassen på Fuerteventura kan du enten ta en shuttlebus til surfecampen (må bestilles minst 72 timer i forveien), ta en lokal buss, eller kjør selv med en leiebil. 

5. Kitesurfing på Sardinia - ItaliaKitesurfing på Sardinia

Ja, vi vet - kitesurfing er ikke det samme som surfing. Men det betyr ikke at det er mindre kult, og Sardinia er til gjengjeld anerkjent som en av de aller beste kitesurfing destinasjonene i Europa. Kitesurfing på Sardinia har vokst seg til å bli veldig populært over de siste årene, og øyen tiltrekker seg derfor kitesurfere fra hele Europa. Det beste stedet for kitesurfing finner du i nærheten av Porto Botte i den sørlige delen av øyen. En av de aller beste bonusene med å kitesurfe på Sardinia: all den italienske maten!

Hvordan reise hit: Fly til Cagliari og lei en bil. Det er også en fordel å ha bil dersom du ønsker å utforske mer av Sardinia.

6. Kitesurfing i Komin, Neretva - Kroatia

Kitesurfing i Kroatia
Med en perfekt beliggenhet midt mellom Dubrovnik og Split finner du Kroatias beste sted for kitesurfing. Ikke bare er Kroatia en toppers destinasjon for kitesurfing, men det er også er virkelig vakkert land, som du absolutt burde utforske mer. Så hvorfor ikke kombinere ditt kitesurfing-opphold med en seiltur langs Kroatias vakre riviera?

Hvordan reise hit: Fly til Split, og kjør så ned til Komin. Kjøreturen tar ca. 1,5 time og vi kan hjelpe deg med å finne billig leiebil i Kroatia.

 

Vil du surfe som en proff i Europa?
Kontakt oss
Kontakt