Road trip i Sør-Afrika - en episk reise gjennom et ubeskrivelig vakkert land!

Road trip i Sør-Afrika - en episk reise gjennom et ubeskrivelig vakkert land!

Hvor mange kjenner du som har reist på en road trip i Sør-Afrika? Vi kan i alle fall love deg en opplevelse av legendariske dimensjoner som du sent vil glemme! Inntrykkene du får underveis er vanskelig å beskrive med ord. Sør-Afrika er et land fyllt av skjønnhet, kontraster og spennende opplevelser!

En av de kulere måtene å komme seg til Sør-Afrika på er ved å fly med Turkish Airlines, og ta en stop-over i Istanbul. På den måten får du også med deg denne eksotiske og spennende storbyen som en bonus før du ankommer det sørligste landet i Afrika.  

✈️ Flyrute ✈️

Oslo – Istanbul – Johannesburg // Cape Town – Oslo 
// = gjennomfør TIDENES road trip i Sør-Afrika med en campervan eller bobil

Kjørerute for road trip i Sør-Afrika med KILROY

Road trip i Sør-Afrika – 7 obligatoriske stopp på veien!

Ved å fly inn til Johannesburg og hjem fra Cape Town (eller motsatt hvis du foretrekker det) har du så mange kule opplevelser i vente! Bestill en campervan til din road trip og sørg for å få med deg disse 7 stoppene på veien mellom Johannesburg og Cape Town. Du kommer ikke til å angre!

Vi anbefaler at du tilbringer 4-5 uker på denne road trip'en da det er mer enn 3000 km å kjøre. Hvis du ikke har så mye tid til rådighet, kan du isteden fly til Port Elizabeth og kjøre til Jeffrey's Bay som første stopp. Da vil 2 uker være tilstrekkelig med tid. 

1. Krügerparken

Krügerparken er en av de største natur- og dyrereservatene i hele Afrika, og med hensyn til dyreliv er den en av verdens aller beste nasjonalparker. Her vil du ha gode muligheter til å se alle av Afrikas 5 store (the Big 5): løve, elefant, vannbøffel, neshorn og leopard. 

Se løver og andre eksotiske dyr på safari i Krugerparken

Det er vanskelig å beskrive hvordan det føles å være omringet av elefanter, flodhester, sjiraffer, og andre eksotiske dyr. Det må bare oppleves. Du kan kjøre gjennom parken på egenhånd, eller delta på en guidet safaritur. Bare husk at dersom du kjører selv er det ikke sikkert du vil få sett alle dyrene da du sannsynligvis ikke har god nok erfaring og kjennskap til området. 

2. Drakensberg

Drakensberg i Sør-Afrika

Drakensberg er de høyeste fjellene i Sør-Afrika. På grunn av det rike plantelivet og den store andelen av hulemalerier og bergkunst laget av San-folket (Sør-Afrikas urfolk), har Drakensberg blitt erklært som et verdensarvested av UNESCO. Ikke bare er det et vakkert landskap, men det er også det perfekte stedet for fotturer og å glemme resten av verden.

3. Durban

Durban er et kult sted og en by mange reisende dessverre går glipp av når de besøker Sør-Afrika. Som en av Sør-Afrikas største byer vil du her finne gode shoppingmuligheter (det finnes flere lokale designere som holder til her), kule restauranter, og fantastiske strender som er perfekt for både bading og surfing.

Utforsk bylivet i Durban, Sør-Afrika

4. Coffee Bay

Dette er et lite, men koselig "getaway" sted langs et av Sør-Afrikas mest uberørte områder: The Wild Coast. På veien til dette lille paradiset vil du kjøre gjennom grønne daler og landlige områder med fargerike leirehus, og dermed se det deler av det genuine Sør-Afrika. Ruten er asfaltert, men det kan likevel være noen hull i veien, så kjør forsiktig og planlegg å ankomme i dagslys. Hold også øynene åpne for dyr og fotgjengere langs veien.

Heng med de lokale i Coffee Bay, Sør-Afrika

Ved Coffee Bay er det er fin strand hvor man kan se delfiner leke i vannet, og som har gode surfeforhold. Det er også mulig å delta på en surfecamp her hvis du ønsker å forbedre surfeskillsene.

5. Jeffrey’s Bay

En sjarmerende kystby, som ofte bare kalles J-Bay. Stedet er rangert som et av verdens topp 10 beste surfesteder. Needless to say: hvis du digger å surfe er J-Bay et must! Men det er også flere grunner til å ha J-Bay på listen over stoppesteder på din road trip i Sør-Afrika; det er et solskinnsparadis, du har gode muligheter til å se delfiner og du finner kule surfebutikker på hvert et gatehjørne. I tillegg har byen et stort utvalg av kafeer, take-away boder, og restauranter med nydelig sjømat!

Test surfeskillsene i J-Bay, Sør-Afrika

6. Wilderness

Wilderness er virkelig et sted med tidløs skjønnet, fantastisk gjestfrihet og en avslappet atmosfære. Stedet blir noen ganger referert til som en hippieby på grunn av sine lokale kunstbutikker. Selv om byen er liten, er det mye å se og gjøre her; fenomenal natur, adrenalinpumpende aktiviteter, vakre strender og utallige utkikkspunkter hvor du kan speide etter hvaler og delfiner.

Kaimaan River i Sør-Afrika

Bruk en dag nede ved Kaaimans River. Elven er rolig så her kan du leie en SUP (standing-up paddleboard) og bare cruise ned elven. Få også med deg den flotte stranden som er ligger i nærheten. Men pass på: sterke undervannsstrømmer gjør at svømming frarådes her. Dersom du likevel ønsker å bade, hold deg mellom de røde flaggene.

7. Franschhoek & Stellenbosch

Besøk en vingård i Franschhoek, Sør-Afrika

Sør-Afrika er kjent for å lage god vin, og Franschhoek og Stellenbosch er to vindistrikter som definitivt er verdt et besøk på din road trip i Sør-Afrika. Begge ligger i forholdsvis kort avstand fra Cape Town. Franschhoek er en liten by beliggende mellom to daler, og har kun en enkelt hovedgate. Stellenbosch på sin side er en noe mer urban studentby, men fortsatt liten i størrelse.

 

11 gode tips til din road trip i Sør-Afrika

 1. Alltid ha med deg et gyldig førerkort og en autentisering på engelsk. 
 2. Sjekk kjøreforholdene langs ruten før du legger i vei. Infrastrukturen i Sør-Afrika er god på motorveiene, men det er ikke alltid tilfellet for de mer landlige veiene.
 3. Noen av veiene i Sør-Afrika er bomveier, sørg derfor for å ha et kredittkort eller kontakter lett tilgjengelig så du kan betale ved bommen. 
 4. I Sør-Afrika er det venstrekjøring. Så hold deg til venste.
 5. Du kan ikke parkere campervanen og overnatte hvor som helst. Sjekk ut denne listen over campingsteder før du tar avsted.
 6. Sør-Afrika har et relativt høyt antall trafikkulykker, så vær varsom og kjør forsiktig. Hold øynene åpne for fotgjengere, syklister og ville dyr langs veiene.
 7. Aldri stopp for å mate dyrene - det er både farlig og kostbart (du kan få en saftig bot).
 8. Kjør når det er dagslys.
 9. Det er en god ide å kjøre med dørene låst og vinduene lukket - spesielt i de større byene på kveldstid og ved trafikklys.
 10. Ikke ha vesker og sekker liggende synlig i bilen – oppbevar dem under setet eller i bagasjerommet.
 11. Generelt sett er det en lurt å være oppmerksom og å ta forholdsregler når man er ute å reiser i verden, og dette gjelder naturligvis også i Sør-Afrika.  
Er du klar for en fantastisk road trip?
Kontakt oss!
Relaterte innlegg
Kontakt