10 opplevelser til din bucketliste i Australia

10 opplevelser til din bucketliste i Australia

Vi går aldri lei av Australia mens vi dagdrømmer om å surfe på østkysten, seile blant The Whitsundays, og utforske storbylivet i Sydney. Men hva med Northern Territory og  Sør-Australia? Mange glemmer at også disse områdene har utrolig mye kult å by på! Her er 10 aktiviteter i Northern Territory og Sør-Australia som du burde ha på din bucketliste når du besøker Australia.

1. Fottur rundt Uluru (Ayers Rock) (NT)

Bucketliste i Australia med KILROY - Uluru (Ayers Rock) Selv om det kanskje er et litt merkelig konsept, flokker hundretusener av mennesker seg rundt Uluru hvert år for å oppleve naturfenomenet hvor lyset gjør at fargen på steinen endrer seg. Uluru er veldig hellig for Aboriginerne i dette området og har en viktig betydning i deres kultur. Dette fantastiske stedet er på sitt aller beste ved solopp- og nedgang. Gå en tur rundt steinens base, ta en ridetur på en kamel eller for de mer vågale: hopp i fallskjerm. Uansett hva du velger, vil et besøk her gi deg et minne for livet!

2. Chill og nyt livet i Darwin (NT)

Bucketliste i Australia med KILROY - DarwinDarwin er Northern Territorys kule og multikulturelle hovedstad, hvor du kan nyte en avslappet livsstil og et aktiv natteliv hele året rundt. Byen er også inngangsport til flere vakre og spennende nasjonalparker. Når du er i Darwin, gjør som de lokale og avslutt dagen med å se solnedgangen fra Mindil Beach, som ligger like utenfor Darwin sentrum.

3. Besøk Kakadu nasjonalpark (NT)

Bucketliste i Australia med KILROY - Kakadu nasjonalparkØst for Darwin, finner du Australias største nasjonalpark. Et vakkert, uberørt verdensarv-listet område som er kjent for sin skjønnhet, rike dyreliv og Aboriginske kultur. Nasjonalparken er et mekka for deg som liker å være aktiv utendørs - hva sier du til en dag ombord på en luftbåt cruisende rundt i Kakadu nasjonalpark og en natt hvor du sover under stjernene? 

4. Få en ekte Working Holiday opplevelse (NT/SA)

Bucketliste i Australia med KILROY - Working HolidayWorking Holiday er virkelig en unik måte å oppleve en destinasjon og kultur på. Reis til Northern Territory eller Sør-Australia på et Working Holiday visum, og du vil ha et hav av spennende muligheter! Hold deg i form og få skitt under neglene mens du jobber på en Australsk farm, eller bli enda bedre kjent med de lokale med en jobb på en kafe, hotell eller i restaurant. Føler du deg litt mer vågal? Søk på en jobb hvor du får arbeide med krokodiller! 

Ved å arbeide i Northern Territory eller Sør-Australia, vil du også kvalifisere til å søke om et års utvidet Working Holiday visum. Les mer om Working Holiday i Australia her

5. The Explorer’s Way – dra på ditt livs road trip! (NT/SA)

Bucketliste i Australia med KILROY - road trip

Dra på et 3,026 km langt australsk road trip-eventyr! Veien fra Adelaide til Darwin byr på fantastiske og unike opplevelser, og du vil få muligheten til å utforske noen av Australias mer ukjente og snedige småbyer. Nyt livet mens du svømmer i naturbasseng nær Alice Springs i "the Red Centre", eller få en unik naturopplevelse mens du kjører gjennom fjellkjeden Flinders Ranges på Pichi Richi Railway fra Quorn. Oppdag det fantastiske dyrelivet på en fottur gjennom Alligator Forge i Mount Remarkable nasjonalpark og kjør firhjuling gjennom Arakoola Wilderness Sanctuary. Dette er bare noen av de mange kule opplevelsene som venter deg på denne road trip'en!

Se hele reiseruten for The Explorer's Way her, eller sjekk ut disse kule tipsene til din road trip i Australia

6. Smak på vin i verdensklasse (SA)

Bucketliste i Australia med KILROY - VinsmakingSør-Australia har noen av verdens eldste produserende vingårder og Adelaide har blitt anerkjent som en av de store vinhovedstadene i verden. Du kan lett bruke en hel dag på å smake på viner i verdensklasse i de 3 forskjellige vinregionene som du finner kun en times kjøretur utenfor Adelaide. Skål!

7. Spis kortreist mat i Adelaide (SA)

Bucketliste i Australia med KILROY - Kulinariske AdelaideSør-Australia har for lengst omfavnet ideen om kortreist mat og Adelaide er kjent for sitt store utvalg av restauranter, kafeer, barer og matboder. Utforsk Adelaids mange foodtrucks, eller stikk innom de lokale markedene for en kulinarisk opplevelse mens du nyter byens deilige klima og tilbakelente livsstil.

8. Utforsk Lake Gairdner nasjonalpark og svøm med sjøløver på Eyrehalvøya (SA)

Bucketliste i Australia med KILROY - Lake GairdnerOpplev Lake Gairdners giganstiske saltflater og ha det moro med speilbildene som reflekteres fra flatene. Du vil også bli imponert over saltflatenes illusjonseffekt som gir inntrykk av at bakken smelter sammen med himmelen. Når du først er i området bør du også utnytte sjansen til å svømme med vennlige sjøløver i det asurblåe vannet som omringer Eyrehalvøya. Det er en morsom og unik opplevelse du ikke vil gå glipp av!  

9. Søv under stjernene ved Nullarbor Plains (SA)

Bucketliste i Australia med KILROY - Nullarbor PlainsFå en ekte 'outback' opplevelse ved Nullarbor Plains - verdens lengste strekning med sjøklipper. Bare det å krysse Nullarbor Plains ved Eyre Highway er en opplevelse i seg selv. Sett opp campen og nyt noen netter under den klare stjernehimmelen mens du puster inn den friske sjøluften, og kanskje også nyter en av vinflaskene du kjøpte i Clare Valley (punkt 6).

10. Dra på oppdagelsesferd på Kangaroo Island (SA)

Bucketliste i Australia med KILROY - Kangaroo IslandKangaroo Island er kjent som et av de beste stedene i Australia å dra til dersom du ønsker å se ville dyr i sitt naturlige habitat. Øyen er hjem til tusenvis av kenguruer og koalaer, i tillegg til et stort antall maurpiggsvin, sjøløver, pelsseler og mange andre spennende dyrearter.

Så, er du klar til å reise 'off-the-beaten-track' og oppleve Australias ekte og unike 'outback'? Din reise i Sør-Australia og Northern Territory vil iallfall bli uforglemmelig dersom du reiser med denne bucket-listen i lomma!

Er du klar for å realisere denne bucketlisten?
Kontakt oss!
Kontakt