De beste tipsene til road trips i Australia

De beste tipsene til road trips i Australia

Australia er en fantastisk destinasjon for en road trip! Du har friheten til å reise i ditt eget tempo, og du kommer til å få oppleve spektakulær natur og fete byer på din reise gjennom Australia. Vi har samlet våre beste tips til road trips i Australia slik at du ikke trenger å kaste bort tiden på å finne utav alt selv. 

Du skal på en road trip i Australia og du har hundrevis av grunner til å glede deg, men for at turen skal bli magisk, er det greit å ha styr på et par ting i forkant. Først og fremst, husk at du reiser i en annen del av verden og at det er andre regler som gjelder når du skal leie bil, kjøre og campe her. Gjør deg kjent med reglene og les vilkårene for leiebilen/campervanen nøye før du legger i vei. 

Campingregler i Australia

Freedom Camping i Australia - KILROY

Freedom Camping (dvs. selvstendig camping på offentlige områder) er tillatt flere steder i Australia, men det er viktig at du kontrollerer at du befinner deg på et område hvor dette er tillatt. Dersom du camper hvor Freedom Camping ikke er tillatt er sannsynligheten nemlig stor for at du vil motta en klekkelig bot. 

Du vil derimot oppdage at det også finnes mange rene og velutstyrte campingplasser med fantastisk beliggenhet rundt om i Australia. Du kan med fordel laste ned og benytte deg av appen CamperMate, som viser alle campingplasser og ferieparker i Australia. Appen vil også vise deg hvilke som er gratis og hvilke som koster penger.

Du vil også finne gode tips til camping her. Hvis du skal på road trip i den sørlige delen av Australia anbefaler vi at du også sjekker ut denne appen fra Great Southern Touring Route.

Legg opp til kjøring i dagslys

Kenguru krysser veien om natten i Australia - KILROY

Du har muligens blitt vant til å kjøre lange distanser i kvelds- og nattemørket fra Norge, og det har naturligvis sine fordeler som eksempelvis mindre trafikk og at man får lengere tid ved ankomstdestinasjonen. Men når det er sagt, så kan vi ikke få understreket dette nok: legg all kjøring til tider mens det ennå er dagslys. 

I Australia kan det være veldig farlig å kjøre i løpet av nattestid, blant annet fordi mange av veiene er ikke opplyst slik vi er vant med fra Norge og det er ikke uvanlig at dyr, som kenguruer, krysser veiene om natten. Dessuten vil forsikringen på din campervan kun dekke deg dersom du kjører i dagslys. 

Fordelen med å kjøre i dagslys er at du ikke kommer til å gå glipp av den fantastiske naturen og landskapet som du kjører gjennom. Vi anbefaler også at du prøver å unngå motorveier og heller kjører mindre veier som tar deg gjennom fantastiske omgivelser og hyggelige små byer. Det vil kanskje ta litt lengere tid å ankomme destinasjonen, men det er ofte slik man finner de skjulte skattene langs ruten! 

Spar penger på drivstoff i Australia

Det kan være lange strekningen uten en bensinstasjon i sikte i Australia - KILROY

Planlegg dine stopp ved bensinstasjoner til tirsdager eller onsdager og spar penger! På disse dagene kan du forvente å betale mellom 5-15% mindre for drivstoff enn andre dager i uken. Og du bør definitivt prøve å unngå helgene så godt det lar seg gjøre. I tillegg kan det lønne seg å handle på supermarkedet Coles og Woolworths som eier en stor andel av Australias bensinstasjoner. De gir nemlig rabatt på drivstoff når du handler hos de.

Sørg også for å alltid ha nok drivstoff på bilen eller campervanen når du skal kjøre lange distanser. Det kan være (veldig) sparsomt med bensinstasjoner langs flere av strekningene. I tillegg er prisene på drivstoff mye høyere i områder hvor det er færre bensinstasjoner. Det høres kanskje ut som en overdrivelse, men etterhvert som du begir deg ut i Australias 'Outback' - spesielt den vestlige delen av Australia og Northern Territory, vil du fort skjønne hva vi snakker om. Så fyll opp tanken (og kanskje ekstratanken) før du kommer til disse områdene og du vil kunne sove bedre, vel vitende om at du har spart en god del $$$. 

Drivstoff kommer til å være en av de største utgiftspostene på din road trip, og det vil derfor lønne seg å være oppmerksom på når og hvor du fyller tanken. En av de beste appene vi kan anbefale er MotorMouth. Den er nyttig for å finne ut hvor det vil være billigst å fylle drivstoff i det området du befinner deg i.

Bomveier og avgift i Australia

Dra på en uforglemmelig road trip i Australia - KILROY
Noen av veiene i Australia krever en bomavgift, men ikke alle. Du vil sannsynligvis støte på slike bomveier hvis du kjører gjennom metropolområdene New South Wales, Queensland, og Victoria.

Du er selv ansvarlig for å betale bomavgiftene når du kjører i Australia. Det er viktig at du er oppmerksom på hvilke veier dette gjelder da passeringer kontrolleres og registreres elektronisk, og du vil ikke ha mulighet til å stoppe og betale med kontanter underveis. 

Når du har hentet din campervan/leiebil i Australia er det nødvendig at du skaffer deg et e-pass for turister som vil fungere som betalingsmetode for bomveiene. Med et e-pass vil avgiften trekkes automatisk. Husk at du må sette opp ditt e-pass senest 48 timer før du kjører på en bomvei. Du kan skaffe deg et turist e-pass her.

Bestill din campervan

Mange har forskjellige forventninger og ønsker når det kommer til campervans. Heldigvis har vi noe som passer for de aller fleste - enten du reiser med stort eller lite budsjett, alene eller med en vennegjeng! Sjekk ut våre campervans i Australia her

Vårt campervan tips: 

Jackpot Campervan

Fra NOK 6695 (per uke)
Jackpot Campervan
Jackpot-modellen er en av de mest populære campervanene i Australia, og passer perfekt dersom dere er to personer som reiser sammen og ønsker en fleksibel road trip. Med seng, kjøkken, toalett og kjøleskap har dere alt dere trenger for en episk road trip!
Send meg et tilbud! Les mer

 

Vil du dra på en road trip i Australia?
Kontakt oss!

 

Kontakt