10 grunner til hvorfor du vil elske Costa Rica

10 grunner til hvorfor du vil elske Costa Rica

Costa Rica er kjent for sin fredlige kultur, utendørsaktiviteter, rike dyreliv, vakre natur og selvfølgelig, de søte dovendyrene. Dessuten virker det som at alle veier i Costa Rica leder til utrolige fossefall, grønn jungel eller øde strender.

Hvis du ennå ikke har besøkt dette magiske landet i Mellom-Amerika, kan du lese her hvorfor det er på tide å bestille flybilletter og pakke backpackersekken med det samme.

1. Zip-lining gjennom jungelen
Det er noe helt spesielt og befriende ved å sveve gjennom jungelens tette skog, uten å selv ha kontrollen. Er du en adrenalinjunkie som ønsker å oppleve en utsikt litt utenom det vanlige så er zip-lining definitivt noe for deg. Og dersom du skulle oppdage at du digger denne aktiviteten så kan du glede deg over at flerfoldige av Costa Ricas nasjonalparker tilbyr nettopp dette.


2. De søte dovendyrene
Costa Rica vil overraske og overvelde deg med sin fantastiske natur og storartede dyreliv. Blant annet vil du oppdage at dovendyr kan dukke opp bokstavelig talt overalt i Costa Rica, og især i nasjonalparkene. Om dagen vil du primært se dovendyrene med tre tær, mens om kvelden dukker de to-tåede opp (!!).

Dovendyr finner du overalt på Costa Rica - KILROY

3. Frekke aper
Hvor enn du snur deg vil du se aper i Costa Rica. Så mange at etter å ha vært her en stund gidder du ikke en gang ta frem kameraet lenger, fordi det er liksom ikke like spennende lenger. Det er fire forskjellige apearter i Costa Rica: White–throated Capuchin monkeys, Howler monkeys, Squirrel monkeys og Spider monkeys. Du kan se alle apene hele året rundt og i Corcovado National Park kan du se alle de fire forskellige artene på ett og samme sted. Men pass på! Har du mat i nærheten er apene frekke nok til å nappe maten rett ut av hånden din før du vet ordet av det!

Det finnes 4 forskjellige apearter i Costa Rica - KILROY

4. Regn er ikke nødvendigvis en dum ting
Costa Rica er et grønt eventyrland med 28 nasjonalparker, fylt med vakker og frodig natur. Hvis du kommer i slutten av regntiden vil det til tider komme nedbør, men det betyr også at du er så heldig å få oppleve et ekstremt frodig og grønt landskap! Costa Rica ligger nemlig mellom to hav og to kontinenter, og har derfor en unik biodiversitet. Uavhengig av hvilken region i Costa Rica du besøker vil du finne unike habitater og økosystemer med et rikt dyreliv. Hvis du er en dyre- og naturentusiast, er Costa Rica med sine nasjonalparker perfekt for deg!

Costa Rica har mange oaser slik som denne - KILROY

5. Den fantastiske befolkningen
Søte, glade, og fredelige mennesker! Det er ikke noen overraskelse at Costa Ricas befolkning er noen av de gladeste i verden. De lever i et herlig land, fylt med fantastiske dyr og utrolige aktiviteter og det kan man da kun bli glad av! Ticos, som Costa Ricanerne også kalles, vil gjøre alt de kan for at du skal føle deg velkommen. De elsker landet sitt og vil gjerne at du også skal dele denne kjærligheten til Costa Rica, noe du garantert kommer til å gjøre etter et besøk!

6. Vakre strender
Fra Stillehavet til Det karibiske hav vil du bli overveldet av hvor vakre strendene i Costa Rica er. Ta eksempelvis Cahiuta National Park som ligger tett opp mot regnskogen, og som er hjem for tusenvis av ville dyr, natur og ikke minst krystallklart vann. Å sole seg har aldri vært så vakkert som i Costa Rica!

Se 10 andre flotte strender i Costa Rica her:


7. Nattelivet i Costa Rica
Mens den flotte naturen trekker de fleste reisende til Costa Rica, er nattelivet likevel noe man heller ikke skal gå glipp av! Hvis du synes å drikke et glass lokal rom mens dere er samlet rundt et bål under en stjerneklar himmel høres ut som noe for deg, så vil du elske nattelivet i Costa Rica.

Ikke gå glipp av nattelivet i Costa Rica - KILROY

8. Verdens beste ordtak
Costa Rica har helt klart et av verdens beste ordtak – "Pura Vida". Pura Vida betyr ”pure life”, altså rent liv. Du vil høre det konstant på reise gjennom landet og det symboliserer ideen om å nyte livet og livsglede. Raskere enn du tror vil Pura Vida være de første ordene du sier om morgenen og de siste innen du går i seng. Du kan for øvrig lære mer spansk på våres lokale språkskoler i Costa Rica.

9. Arenal Volcano National Park 
Tidligere var Arenal en av de mest aktive vulkanene i verden og den majestetiske naturskapningen i Arenal National Park er absolutt et must-see! Vulkanen ligger nær byen La Fortuna. Den er hele 1657 meter høy og ligger ved siden av Lago Arenal, som er en stor kunstig innsjø. Det er bl.a. mulig å bli med på vulkan-hiking og zip-lining. Arenal er definitivt en opplevelse du ikke vil være foruten!

Arenal nasjonalpark - Costa Rica - KILROY

10. Adventure!
Costa Rica er landet med vulkaner, regnskog, fossefall og elver. Eventyrreisende mennesker kan velge mellom en rekke forskjellige aktiviteter som: rafting, snorkling, kajak, zip-lining, surfing og mye mer. Den største utfordringen blir nok å velge hvilke aktiviteter som skal prioriteres! Vår anbefaling er at du i det minste tar en tur i zip-line eller tester surfeferdighetene dine på vår lokale surfecamp og surfeskole.

Costa Rica er et paradis for deg som liker å være aktiv utendørs - KILROY

Les mer om reiser til Costa Rica her

Vil du vite mer om reiser til Costa Rica?
Kontakt en reisespesialist
Kontakt