15 grunner til hvorfor vi digger Brasil

15 grunner til hvorfor vi digger Brasil

Brasil er like fantastisk som det er enormt og har så mye spennende å by på at det kan være vanskelig å velge hva du skal prioritere på en reise til Brasil. Da kan vi hjelpe deg - sjekk ut disse 15 grunnene til hvorfor vi digger Brasil og start planleggingen av din reise i dag!

1. Byene

opplev rio de janeiro på din reise til Brasil - KILROYHvis du har lyst til å oppleve en storby på nært hold, så vil både Rio de Janeiro og Sao Paolo innfri! Rio de Janeiro er akkurat så spektakulær og enestående som ryktene tilsier. Det er ikke uten grunn at byen har fått tilnavnet Cidade Maravilhosa - den vindunderlige byen. Ikke gå glipp av den ikoniske Kristusstatuen når du er i Rio. 

Sao Paolo på sin side er et inferno av mennesker, skyskrapere, trafikk, temperament og mye, mye mer. Dessuten er Sao Paolo Sør-Amerikas største by, og regnes av mange som Sør-Amerikas svar på New York!

2. Ilha Grande

Ilha Grande er verdt et besøk når du er i BrasilSom en av Brasils største øyer er llha Grande det perfekte sted for deg som vil slappe av (alene eller sammen med en kjær) på idylliske strender og nyte vakre solopp- og nedganger fra verandaen din med utsikt over kysten.

3. Strendene

Ipanema Beach i BrasilMer enn 2000 strender strekker seg langs Brasils kystlinje. Noen av de mest populære er selvfølgelig Copacabana og Ipanema i Rio, og Jericoacoara nord i Brasil. Selv om mange av Brasils strender er nærmest overfylt av mennesker, er det fullt mulig å finne bortgjemte perler hvor du får ha stranden helt for deg selv!

4. Fotball

brasilianerne elsker fotball og tar gjerne en kamp på strandenMan kan ikke snakke om Brasil uten å nevne fotball! Brasil har tross alt oppfostret noen av verdens beste fotballspillere, og landet lever og ånder for denne sporten. Hvis du får muligheten, dra på en fotballkamp mens du er i Brasil - du trenger ikke være fotballfan for å nyte stemningen!

5. Karneval

Karneval i Rio de Janeiro - KILROYDet verdensberømte karnevalet som avholdes i Rio de Janeiro trenger nok ingen videre introduksjon annet enn at vi tør påstå at det må være verdens beste gatefest! Hvis du ønsker å få med deg karneval i Rio, så skal du reise til Brasil i februar. Karneval avholdes nemlig 40 dager før påske, og varer i ca. 5 dager. 

6. Rosa delfiner

I Brasil kan du se rosa delfiner - KILROYI Brasil har finnes det rosa delfinerl! Disse rosa delfinene, også kalt "Boto" er de største ferskvannsdelfinene i verden, og kan bli opptil 2,7 meter lange og 130 kg tunge. Du har størt sjanse for å se disse flotte skapningene langs elven Negro i Amazonas.

7. Favelaene

Favelaene i Rio er verdt et besøk, men ikke uten en guide!Favelas er navnet på slumområdene, hvor det hersker mange rykter og fordommer om Brasils fattige og kriminelle. Sannheten er at favelaene på mange måter er det genuine Brasil, på lik linje med flotte strender og sambarytmer! Reisende frarådes derimot på det sterkeste å dra inn i en favela på egenhånd! Meld deg heller på en arrangert tur med lokale guider, slik som denne: Favela Experience.

8. Caipirinha

Caipirinha er Brasils nasjonaldrinkI Brasil er caipirinha hva mojitoen er på Cuba! Du kan ikke reise til Brasil uten å drikke en (eller flere) caipirinha! For å lage en caipirinha trenger du den brasilianske brennevinen cachaça, samt lime, sukker og is. 

9. Samba

La sambarytmen fange deg i BrasilSamba er Brasils nasjonaldans og assosieres ofte med karneval i Rio og den berømte sambaparaden hvor flotte damer kler seg opp i de utroligste kostymer! Men samba er ikke forbeholdt karneval - i Brasil finnes det utallige nattklubber og barer hvor du kan riste løs til sambarytmene uansett hvilken dag i uken det er!

10. Amazonas og regnskog

Utforsk verdens største regnskog, Amazonas, i BrasilAmazonas-jungelen er verdens største regnskog, og et absolutt must å besøke når du er i Brasil. Det er en unik opplevelse å reise med elvebåt innover i regnskogen, sammen med de lokale som stiger av og på i små, avsidesliggende landsbyer. Langs Amazonaselvens bredder ligger strender så kritthvite at det neste er for godt til å være sant. Om du ikke er redd for pirajaer kan du i tillegg få en utrolig opplevelse under vann. Her kan du nemlig snorkle blant tropiske fisk og lyserosa delfiner. 

11. Capoeira

Capoeira er en fasinerende dans og kampsport som stammer fra BrasilCapoeira er en afrobrasiliansk dans og kampsport hvor to personer "sloss" uten å røre hverandre i det som kan ligne en vakker koreografert dans. Hvis du oppholder deg lenge nok ved Copacabana er det nærmest garantert at du vil få se en Capoeira oppvisning!

12. Iguazu Falls

Iguazu Falls i BrasilIguazu Falls er en serie fossefall som strekker seg nesten tre kilometer i bredden og produserer så mye støy at man kan høre brølene flere kilometer unna. Fossefallene ligger på grensen mellom Brasil og Argentina, og er definitivt noe du burde få med deg på reisen din til Brasil!

13. Churrasco (Brasiliansk BBQ)

Churrasco er brasiliansk BBQ - her snakker vi grillmat i særklasse!Churrasco er det brasilianske navnet for det vi på norsk vil kalle grillmat (eller BBQ om du vil). Brasilianerne elsker kjøtt - og spesielt grillet kjøtt, så dersom du er glad i grillmat har du virkelig noe å glede deg til! 

14. Pantanal

Utforsk Pantanal i Brasil hvor du blant annet kan se jaguarerPantanal ligger i den sørvestlige delen av Brasil, og her får du de beste sjansene til å oppleve Sør-Amerikas fantastiske dyreliv. I dette våtmarksområdet lever det blant annet papegøyer, kaimaner, jaguarer, pumaer, apekatter, anakonda og mye, mye mer. 

15. En gateway til resten av Sør-Amerika

Fra Brasil er det kort vei til resten av Sør-AmerikaBrasil grenser til de fleste andre landene i Sør-Amerika, og fungerer derfor som et godt utgangspunkt for en rundreise i Sør-Amerika. Under kan du se et knippe av våre opplevelsesturer som starter i Brasil og tar deg med på en rundreise i Sør-Amerika.

 

Jeg vil begynne å planlegge min reise til Brasil!
Send oss en e-post
Kontakt