5 unike opplevelser i Afrika

5 unike opplevelser i Afrika

Afrika er et kontinent fullt av kontraster, vakker natur, mangfoldig dyreliv, og ikke minst spennende opplevelser! Hvis du planlegger en tur til Afrika  kan vi anbefale følgende 5 unike opplevelser i Afrika.

1. Våkne opp til et neshorn som står kun få meter fra trehuset ditt

Vi alle vet at Afrika har noen av de beste nasjonalparkene for safari, deriblant Kruger nasjonalpark. Noen besøker parken kun for en dag, andre velger å bli værende en hel uke på en camp. Visste du forresten at de fleste campene IKKE er inngjerdet? Jo, det er helt sant. 

Safari camp i Krugerparken, Sør-AfrikaHazyview Greenfire lodge - Krugerparken

Det betyr at det er en god sjanse for at du kan våkne opp til at det står et neshorn bare få meter fra hytta eller teltet hvor du sover. Men du skal ikke bli nervøs av den grunn, de som arbeider på campen holder veldig godt øye med hvilke dyr som befinner seg i nærheten av campen, og vil ta forhåndsregler deretter. Dessuten skal du ikke glemme at de aller fleste dyrene er mer redde for oss og de lydene vi lager i løpet av dagen og natten, enn hva vi er for de. Fortsatt gira på å reise? Selvfølgelig er du det!

 

2. Trekking til Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro!

Er du klar for en real utfordring? Det kommer til å være tøft, men defintivt verdt det når du bestiger denne nesten 6000 meter høye toppen! Vi snakker selvfølgelig om Afrikas høyeste fjell - Kilimanjaro. Det er flere ruter og måter å gå Kilimanjaro på, og turene varierer fra 5 til 14 dager.

Camping under stjernene ved KilimanjaroCamping under stjernehimmelen, Kilimanjaro

Du kan velge mellom 6 forskjellige ruter som vil ta deg med til toppen av Kilimanjaro, og som vil by på de flotteste utsiktene du kan forestille deg! Den mest populære ruten er Marangu Route, også kjent som Coca Cola-ruta, som kan gjennomføres på 5 dager. Hvis du er interessert i en litt mindre befolket, men noe mer krevende rute, så kan du gå for Machame Route. Den er på folkemunne kalt "the Whiskey Route". Med denne ruten vil du ha en ekstra dag til å aklimatisere deg til den tynne luften, og tro oss når vi sier at det vil du være glad for.

 

3. Reise gjennom avsidesliggende områder i en ombygget lastebil

Vi kaller denne type reiser for "overlanding", og konseptet er at du reiser til steder litt utenom det vanlige sammen med en gruppe andre eventyrlystne backpackere. Utforsk avsidesliggende områder ombord på en ombygget lastebil. En profesjonell safari-guide vil være deres sjåfør under reisen.

Overlanding i Afrika med KILROY

Lastebilen er for øvrig fullt utstyrt, så alt du trenger å ha med er godt syn og en sovepose (hvis du velger overlanding "camping style" som vi anbefaler). Overlandingturer kan vare alt i fra et par dager til flere måneder, men med denne 24-dagers turen gjennom det sørlige Afrika vil du ha mer enn nok tid til å nyte denne spennende og unike reiseformen!

 

4. Dykking med knølhvaler og djevelrokke på Zanzibar

Hvis du er fan av å dykke (hvem er vel ikke det?) så er Zanzibar en destinasjon du må reise til! Hvis du aldri har dykket før kommer du til å bli frelst når du lærer det på Zanzibar. Knølhvaler og djevelrokker er veldig vanlige på Zanzibar, og det å få komme tett på disse flotte skapningene vil være en opplevelse for livet! 

Dykking med knølhvaler på Zanzibar - KILROYKnølhval på Zanzibar

Djevelrokker blir ikke forstyrret av dykkere - faktisk kan det være at de kommer nærmere for å ha det gøy i boblene som du og de andre lager når dere dykker! Knølhvalen er nysgjerrige av natur, og er derfor ganske tilnærmelig. Det er størst sannsynlighet for å se knølhvaler i perioden mellom juni - september. Djevelrokke vil du kunne se året rundt. 

Gleder du deg til å (lære å) dykke på Zanzibar? Vi anbefaler denne dykkeskolen:

 

5. Bli surfeinstruktør og lær vanskeligstilte barn å surfe

Dette frivillighetsprosjektet i Cape Town, Sør-Afrika, er laget med det mål om å hjelpe og gi viktig læring for vanskeligstilte barn, og dermed bidra til å holde de unna det tøffe gatemiljøet. Dette oppnås ved å undervise barna i blant annet skateboarding, svømming og surfing. 

Frivillig arbeid med barn og surfing i Cape TownFrivillighetsprosjektet Adventure Surf Club, Cape Town

For de fleste barna er disse aktivitetene ukas desiderte høydepunkt, og det er derfor dette prosjektet brukes som et insentiv for at de skal gjøre det godt på skolen. Det er et krav til barna at de skal møte opp på skolen, oppføre seg godt og være flittige med skolearbeidet for å få delta på prosjektet. 

Som frivillig kommer du ikke bare til å hjelpe disse barna, men du vil også få en unik opplevelse når du arbeider med barna og bidrar til lokalsamfunnet. Du trenger ikke å å være en erfaren surfer for å delta, det er nok at du kan å svømme! Så, er du klar for å samle litt karma-poeng? 

 

Hvis du drømmer om å reise til Afrika, men klarer ikke å bestemme deg for hvor eller når du skal dra, så er du velkommen til å ta kontakt med oss! Våre reisespesialister vil gi deg de beste reisetipsene! 

Jeg er klar for et reiseeventyr i Afrika!
Send oss en e-post
Relaterte innlegg
Kontakt