Mine 6 beste reisetips til Sør-Afrika

Mine 6 beste reisetips til Sør-Afrika

Vår reisespesialist Melissa var nylig på reise til Cape Town og Sør-Afrika. Flere av våre kunder vurderer å reise alene, men er ikke helt sikre på om de tør. Da kan vi fortelle deg at du har ingenting å bekymre deg for. Melissa reiste på egen hånd, og her kan du lese hennes beste reisetips til Sør-Afrika!

Jeg hadde 2 uker i Cape Town. Målet var vel å komme meg vekk litt på egenhånd og kjenne på det å være helt alene i et annet land. Å reise alene til destinasjoner som Sør-Afrika trenger virkelig ikke være et hinder for en god opplevelse. Snarere tvert imot. Jeg ble kjent med mange nye mennesker og vi ble fort en liten gjeng som gikk ut og spiste middag sammen eller tok oss en øl på kvelden. Faktisk så hadde jeg kun et par timer første dagen da jeg ankom Cape Town der jeg var alene og kjente litt på panikken. Utenom dette så hadde jeg alltid noen som inviterte meg med på noe eller noen jeg kunne invitere med selv.

Men det hjelper jo selvfølgelig å ha noen gode reisetips med seg i sekken før du legger i vei, og her har du mine beste tips til en (solo)reise i Sør-Afrika:

1. Tilrettelegg turen slik at du enkelt kan komme i kontakt med andre reisende.Reisetips til Sør-Afrika - kom i kontakt med andre reisende - KILROY

Bo på dorm så har du andre reisende rundt deg og det er mer naturlig å ta kontakt. Dersom det høres skummelt ut, så er en opplevelsesreise en annen god løsning. Her har du en gjeng på maks 16 personer som reiser sammen på en bestemt rute og du blir virkelig godt kjent med gruppen du reiser sammen med, og har i tillegg en guide tilgjengelig som hjelper til med det som trengs.

2. Sjekk hvilke arrangementer og eventer som foregår mens du er der.

Reisetips Sør-Afrika - Hold deg oppdatert på arrangementer og eventer - KILROYFor eksempel er det utendørs kino gjennom hele sommeren på forskjellige arenaer i Cape Town. Jeg og noen andre fra hostellet dro og så Pretty Woman i Kirstenbosch gardens. Jeg var også på den årlige ølfestivalen, og besøkte Zeitz Museum of Contemporary Art.

3. Sett av nok tid til alle opplevelsene

Reisetips til Sør-Afrika - Sett av nok tid til alle opplevelsene - KILROY Sør-Afrika har utrolig mye å by på, og selv om jeg tilbrakte 2 fulle uker i Cape Town så tror jeg kombinasjonen av storby og alle de kule aktivitetene man kan få med seg i området rundt byen gjorde at jeg følte det ikke var nok. Av opplevelser som er verdt å få med seg i og rundt Cape Town vil jeg trekke frem: Chapmans peak, Kappstaden, surfing, vingårder, og Table Mountain.

4. Aldri forlat Sør-Afrika uten å ha vært på en safari

Aldri forlat Sør-Afrika uten å ha vært på en safari - reisetips sør-afrika - KILROYFor å få en ordentlig safariopplevelse i Sør-Afrika bør man ta turen innom Krugerparken. Dette kan kombineres med bylivet i Cape Town før man reiser videre oppover mot Johannesburg og til Kruger. Har man god tid er det enkelt å kombinere Sør-Afrika med f.eks Namibia, Botswana og Zimbabwe på en ordentlig «overland safari»

5. Sør-Afrika er gode på både mat og drikke, så ikke vær redd for å prøve noe nytt.

Prøv street food i Sør-Afrika - reisetips til sør-afrika - KILROY

At Sør-Afrika lager gode viner er ingen hemmelighet, men du burde absolutt også prøve Savanna Dry. Selv jeg som ikke er spesielt glad i cider synes Savanna Dry smaker altfor godt! For øvrig har Cape Town massevis av lokale mikrobryggerier, som er verdt å svinge innom. Ølbryggeriet hvor jeg fant flest øl jeg likte var Devil’s Peak brewing company. Cape Town har også mange kule markeder hvor du kan velge og vrake blant «food trucks» som står klar med fantastisk god mat.

6. Når du først har kommet så langt, dra litt lengre!

Reisetips til Sør-Afrika - få mer utav reisen din - KILROYEtter mitt opphold i Cape Town, reiste jeg videre til Johannesburg og på en opplevelsesreise gjennom Botswana og Zimbabwe. Mens Johannesburg er den perfekte basen for å komme seg videre rundt til eksempelvis Botswana, Zimbabwe og Victoriafallene, er Cape Town et godt utgangspunkt for å reise til Namibia.

Få flere reisetips til Sør-Afrika
Hvis du vil ha flere tips til din reise i Sør-Afrika kan du kontakte Melissa, eller en av våre andre reisespesialister. I tillegg til tipsene over, vil de kunne svare på spørsmål om overnatting, backpacking, road trips og safariturer i Sør-Afrika. 

Få hjelp med å planlegge reisen din til Sør-Afrika
Kontakt oss
Kontakt