Flybilletter

Du trenger flybilletter for å fly Jorden Rundt!
Du har flere muligheter når du skal vurdere billettyper til den store reisen din.

Standardbilletter

Standardbilletter er flybilletter beregnet på reisende som trenger en enkel tur/retur billett for eksempel fra Oslo til New York og tilbake. På disse billettene er det ingen aldersbegrensning og man trenger heller ikke IYTC (ungdomskort) eller ISIC-kort (internasjonalt studentkort) for å kunne reise. En standardbillett er ikke refunderbar og kan ikke endres etter at den er kjøpt.

KILROY billetter

KILROY billetter er for unge mennesker opp til 26 år og fulltidsstuderende opp til 33 år. For å kunne kjøpe en slik type billett må du ha et gyldig IYTC ungdomskort eller et ISIC kort (internasjonalt godkjent studentkort). KILROY billetter er fleksible og passer for de som vil ha frihet og fleksibilitet til å kunne endre på billetten underveis på reisen. Som regel er det snakk om datoendringer. På noen KILROY billetter er det også mulig å endre på reiseruten både før og etter avreise fra Norge. KILROY billettene inkluderer ofte gratis stopover muligheter og passer derfor bra til backpacker-reiser, Jorden Rundt-reiser, utenlandsstudier og Working Holiday opphold etc. Vær oppmerksom på at hvis man skal endre på dato eller reiserute så er det avhengig om det er ledige plasser på flyet. KILROY billettene har ofte omtrent samme pris som standard billettene, men av og til kan de også være billigere. 

Du bør alltid velge å kjøpe en KILROY billett hvis du planlegger å være borte i en lengre periode og/eller skal til mange destinasjoner. Det betyr da at du kan endre på billettene underveis slik at du slipper å kjøpe nye og ofte dyre billetter. En fleksibel KILROY billett er gunstig for backpackere da de ofte møter andre mennesker de vil fortsette reisen sammen med, de møter nye kulturer og kommer til steder som er så interessante at man bare må endre planene for å få mer tid der. Det kan dessuten også være greit å ha mulighetene til å fly videre (eller hjem) før det man opprinnelig hadde planlagt.  

Andre type billetter

Hvis du planlegger å besøke flere destinasjoner i et spesifikt område, region eller kontinent, bør du vurdere å kjøpe et flypass. Mange selskaper og allianser tilbyr denne type billetter. Et flypass er lettvint for deg som skal reise også siden du kun trenger å kjøpe produktet en gang. Spør en av KILROY sine reisespesialister om et flypass er lønnsomt for deg og den reisen du skal ut på.

Husk og kjøp avbestillingsforsikring når du kjøper flybillettene dine (må kjøpes samtidig som billettene). Vilkårene på avbestillingsforsikring varierer fra land til land så husk å sjekke hva som gjelder for deg. Som regel koster avbestillingsforsikring rundt 5-6% av det flybillettene koster, men det varierer avhengig av hva slags type billetter du har kjøpt.

KILROY prøver alltid å finne billigst mulige flybilletter til våre kunder, men snakk med våre reisespesialister om du ønsker å reise med et spesifikt flyselskap eller om du har andre spesielle ønsker.

Kontakt