Hva må jeg huske før avreise?

Hva må du huske før avreise? Sjekkliste for reiser
Flybillettene er bestilt, reiseplanene er klare og du har ordnet deg overnatting for de første dagene. Kanskje har reisefeberen allerede begynt å komme snikende? Nå er tiden inne for å ordne de siste praktiske tingene som visum, pass, penger og vaksiner.

Se det for deg, du er ute i siste liten og flyet går om 3 timer. Passet ligger i veska og du tenker at du har full kontroll, men har du husket å sjekke om passet er gyldig? Det er mange ting du må huske på når du skal ut på reise og det er fort gjort at man glemmer noe. Vi har derfor satt sammen denne sjekklisten til deg, så du kan sjekke om du har husket på alt før den store reisen. 

Sjekkliste for reisen:

  • Reisevaksiner

Reisevaksiner

Skal du reise utenfor Europa for første gang, kommer du sannsynligvis til å bli nødt til å ta flere forskjellige vaksiner før du reiser. Hvilke vaksiner du behøver avhenger av hvor du skal reise, hvilke vaksiner du har fra før og til en viss grad også hva du planlegger å gjøre på reisen. Les mer om reisevaksiner her.

  • Visum

Visa, visum og visumregler

Visumkravene varierer fra land til land, men er også avhengig av nasjonaliteten din, lengden på oppholdet og formålet med reisen. Det er ditt eget ansvar å sørge for at du har alle nødvendige visum og innreisetillatelser på plass før avreise. Les mer om visum og visumregler her.

  • Pass

Passregler for utenlandsreiser

Passet ditt er det viktigste reisedokument du har, men det holder ikke å kun ha det med, du må også sørge for at det er gyldig lenge nok. Les mer om passregler her.

  • Reiseforsikring

Reiseforsikring

Det er verre ting som kan skje når du er på reise enn at lommeboken din blir stjålet eller at mobilen faller i vannet. I verste fall kan du bli syk eller havne i en ulykke. Uten skikkelig reiseforsikring risikerer du å stå alene uten hjelp dersom noe uforutsett skulle oppstå. Vær smart - kjøp reiseforsikring nå.

  • Reisedokumenter 

Hvilke reisedokumenter må jeg huske å ta med?

Vi anbefaler at du får orden på reisedokumentene dine i god tid før avreise. Skriv ut alle viktige dokumenter og reservasjonsbekreftelser, så du har dem tilgjengelig selv om telefonen din skulle gå tom for strøm. Legg også igjen en kopi av reisedokumentene hos foreldrene dine (eller hos noen andre du stoler på), slik at du har en backup dersom du skulle ha behov for det. Se flere tips her.

  • Pakkeliste

What To Bring

Det er én gylden regel som gjelder når det kommer til pakking: "less is more". Det høres enklere ut enn det er, for hvor skal man egentlig begynne? For å hjelpe deg på veien har vi derfor laget en pakkeliste, så du har en veiledende liste å gå etter. Sjekk ut pakkelisten vår her!

  • Penger

Penger og veksling

Når du skal ut å reise må du selvsagt ha med deg penger, men det betyr likevel ikke at du bør stappe sekken full av kontanter. Betalingsforholdene er forskjellig fra land til land, men du kan lese noen generelle tips og anbefalinger om penger og betaling i utlandet her.

Vil du ha flere reisetips og triks?
Kontakt våre reisespesialister
Kontakt