Å komme seg rundt

Alltid gå for det morsomste kjøretøyet
I luften eller langs landeveien

Et av de store dilemmaene man får når man reiser jorden rundt er hvor mye man skal fly, og hvor mye man skal reise med lokal transport. Fly er enkelt, komfortabelt og raskt. Lokal transport er ofte det motsatte, ukomfortabelt, treigt og tungvint. Men, du vil få mye mer ut av landet du besøker på denne måten, og kommer tettere på naturen, landskapene og menneskene. Hvis du har mye tid på reisen din vil landeveien garantert gi deg mange flotte opplevelser, og er vel verdt strabasene. Har du dårligere tid bør du vurdere å fly.

Her kan du lese litt om fordeler og ulemper ved å reise med noen av de forskjellige transportmidlene:

Buss er ofte den rimeligste og beste måten og komme deg fra sted til sted på om du ikke skal fly, og dette regnes som backpackeres favoritt. Det kan dog bli svært ubehagelig over lange avstander å sitte tettpakket i en buss av en helt annen standard enn du er vant til. Hvis du reiser med buss rundt omkring i f. eks Sør-Amerika, Asia og Afrika vil du finne mange områder med ekstremt dårlig veier, og ikke nødvendigvis verdens beste sjåfører heller. Så reisen kan bli en prøvelse.

I Australia, New Zealand, Sør-Afrika, USA, Canada og Mexico kan du kjøpe spesielle busspass. Med et busspass kan du reise over lengre avstander som et hop-on, hop-off konsept, og du betaler for et vist antall kilometer eller dager. Slike busser er ofte en glimrende måte å treffe andre mennesker på samt at de kjører ofte litt utenfor allfarvei så du får sett mer enn man vanglivis ville gjort helt på egenhånd.


Tog er ofte, ved siden av fly, den mest komfortable måten å reise på. Men som regler er det også mye dyrere enn busser og de har langt færre avganger. Ikke forvent noe TGV hastighet hele veien- noen tog snegler seg av gårde så snart du kommer utenfor Europa. Dette er likevel noe av sjarmen og det er bare å strekke ut beina og lene seg tilbake.
Husk å holde øye med bagasjen din - spesielt på tog. Det skjer mye tyverier på natt-tog, og det kan være vanskelig å holde øynene oppe hele tiden.

Å leie bil (eller kjøpe bil) blir en litt dyrere form for transport. MEN, denne løsningen gir deg en enorm frihet til selv å bestemme hvor du skal reise og hvor lenge du vil være akkurat der. I land som USA er veier perfekt tilrettelagt for en herlig road trip. I andre land som Australia og New Zealand er det populært å leie campingbil, spesielt med tanke på Australia og de enorme avstandene mellom vært enkelt sted.

Det er i grunn langt tryggere og enklere å leie enn å kjøpe bil. Når du leier slipper du alt styret med å finne en kjøper igjen når du skal hjem, pluss at du kan plukke opp å levere bilen som det passer deg. I tillegg har du alle nødvendig forsikringer inkludert og assistanse dersom bilen skulle bryte sammen. 

KILROY har en unike leieavtaler for bil, spesielt i USA og i Canada kan vi tilby de beste avtalene for ungdom og studenter dersom du bestiller før du reiser. Da slipper du å betale alderstillegg for unge sjåfører, samt at du får en gratis tank med bensin.

Kontakt