Kommunikasjon

To bring og not to bring your gadget!
Internett og smarttelefoner har gjort verden til et mye mindre sted. Nesten overalt hvor du kan reise vil du finne nettilgang eller ha muligheten til å ringe hjem.

En hardcore backpacker ønsker kanskje å legge igjen telefon og andre kommunikasjonsmidler hjemme, for å virkelig være ute i verden på egenhånd. Et postkort i ny og ne gjør susen. Fordelene med en slik "null kontakt"-strategi er at du slipper stresset med å svare alle som undrer hvordan det går der ute i den store verden. På den andre siden gjør en smarttelefon det ufattelig enkelt og holde kontakten med familie og venner hjemme, uten at det trenger å koste deg noen ting. WiFi finner du nemlig på de aller aller fleste hosteller og hoteller på alle kontinenter. En smarttelefon er også sjekk å ha, da du kan laste ned en drøss av nyttige apper som kan hjelpe deg med stort sett alt mulig.

Telefon: Hvis du ønsker å ringe hjem kan dette bli svært dyrt, litt avhengig av hvor du er i verden. Du bør undersøke prisene for internasjonale samtaler der du er hvis du har med deg en mobiltelefon. Det billigste alternativet er definitivt dersom du reiser med en smarttelefon, eller finner deg en internettkafé med Skype eller WhatsApp. Obs, bruk kun smarttelefonen din når du er tilknyttet WiFi. Roaming utgiftene i utlandet vil ellers koste deg en formue.

PC: En laptop kan ofte være greit å ha med seg på reise, da kan du enkelt koble deg til trådløse nettverk og komme i kontakt med folk hjemme. Det er dog et lite obs her også. En laptop kan fort bli litt mye å drasse på, og den kan også let bli stjålet. Det blir opp til vær og enkelt om de føler en laptop er nødvendig eller ikke. Kjekt er det i hvertfall! Bilder du tar underveis bør du sikkerhetskopiere til skyen, en USB-minnebrikke eller en annen form for lagringsenhet.

Blogg: Opplevelsen, de nye stedene, menneskene og nye venner, moroa, eventyret, aktivitetene, naturen - kanskje skal du til og med reise for å "finne deg selv". Uansett hvor du skal reise, så er det helt sikkert at det blir et stort eventyr som mange hjemme ønsker å dele med deg. En enkel måte å bevare alle minnene på og samtidig oppdatere alle nysgjerrige på er å blogge! Da får du også selv et minne for livet, noe du kan gå tilbake til å lese for å mimre om den fantastiske reisen du hadde.

Kontakt