Mat og drikke

Utforsk den lokale maten på reise jorden rundt
Å spise seg Jorden Rundt kan være litt av et eventyr. Selv om man ofte hører at alt smaker som kylling, vil du garantert bli overasket over alle de spennende smakene som finnes ute i verden.

I de aller fleste regioner vil du ikke ha noe problem med å finne et stort utvalg av bade lokale og internasjonale retter. Du kan også spørre andre backpackere, de lokale eller sjekke din guidebok etter de beste og rimeligste spisestedene. Hvis du liker eller vil prøve lokale retter, spis der de lokale spiser.

Når man reiser på et budsjett vil du sannsynligvis prøve å unngå de dyreste spisestedene, men en gang i blant bør du unne deg selv et festmåltid. Når du stadig spiser billig kan det fort stokke seg for magen din, dette er selvsagt en del av å reise. De aller fleste vil oppleve en eller annen form for mageproblemer. Ta derfor forhåndsregler og sørg for å få i deg nok vann og vitaminer.

I mange områder vil du ofte møte uforståelige menyer på spisesteder - kanskje finnes det ikke engang en meny, og du må peke, smile og håpe på det beste. Selv om dette kan være vel så spennende er ofte greit å lære seg navnet på noen av de lokale rettene så du vet hva som ligger på tallerkenen din.

Selv i utviklede deler av verden er det ikke alltid så bra å drikke vann fra springen. For å unngå risiko, drikk alltid vann som er kokt eller kjøp vann på flaske. Om ikke dette er tilgjengelig sørg for å benytte en form for tabletter eller sugerør som renser eller filtrerer vannet. Det samme gjelder vann fra elver, sjøer eller andre vannkilder. Dette får du blant annet kjøpt hos Chillout Travel Centre.

Kontakt