Reis trygt

Med litt forhåndsregler går all ting bra...!
Det sier seg selv at man kan ikke fly rundt med kontanter for å dekke flere måneders utgifter. Heldigvis tilpasser verden seg slik at du sort sett overalt kan komme deg frem med kun kort eller andre former for betaling, enn kun cash.

Aldri oppbevar kredittkort og kontanter på samme sted. Da risikerer du kun og miste alt sammen om du skulle bli ranet eller frastjålet noe.

Bruk et pengebelte. De kommer i alle varianter og former og rett og slett fantastiske. Ha det tett på kroppen din slik at evt. lommetyver etc. ikke får fingrene i det. Oppbevar passet ditt, kredittkort og viktige dokumenter i pengebeltet ditt når du reiser. Pengebelter kan du f. eks. kjøpe hos Chillout Travel Centre.

Det er lurt å oppbevare litt penger i en lommebok eller løst på deg, men aldri mer enn du har råd til å miste. Om du skulle være så uheldig å bli ranet, kan det hende tyvene er fornøyde om du gir de disse lommepengene. I tillegg er det greit å ha litt penger lett tilgjengelig.

Det tryggeste stedet å oppbevare verdisakene dine på er uansett på hotellet eller hostellet der du bor. De fleste hoteller vil ha en safe enten på rommet eller i resepsjonen, og de fleste hosteller vil ha personlige skap du kan låse. Reis alltid med en liten hengelås til slike formål. Unngå uansett å ta med alt for mye verdisaker når du skal på en lang reise.

Tyverier og ran skjer ute i den store verden, men det skal ikke mange forhåndsregler til for å gardere seg mot dette.

  • Alltid ha litt kontanter på deg i tilfelle du skulle være så uheldig å bli utsatt for et ran. På denne måten kan tyven bli tilfredsstilt uten at du mister en formue, og kanskje du overlever også.
  • Skulle du blir ranet, ikke lek helt, men overgi det du har til tyven. Når alt kommer til alt er pengene mindre verdt enn livet ditt.
  • Hold et øye med verdisakene dine på transportetapper som buss, taxi, båt, tog etc.. Om nødvendig, benytt ryggsekken din som hodepute.
  • Det er ikke bare de lokale som stjeler. Andre backpackere stjeler også, så ikke stol blind på andre selv om de også bærer rundt på en ryggsekk.
  • Vær på vakt om du merker at du blir oppsøkt av en haug av mennesker, også når det gjelder barn. Et vanlig triks er å snappe til seg tingene dine i alt maset som oppstår.
  • Ikke gå ned mørke side- og bakgater etter det har blitt mørkt… OK, dette sier seg kanskje selv!
  • Hvis du skulle bli frastjålet noe, husk alltid på å melde fra til lokalt politi. Du behøver som regel et skriv fra politiet for å få tilbake penger på forsikringen.

Men ta det med ro, som regel går det som smurt når du er ute og reiser. Det er bare viktig å være klar over at ikke alle har rent mel i posen sin…

Kontakt