Guide til urolige foreldre

Glade sponsorer er gode sponsorer!
Har du foreldre som er nervøse før du skal reise, eller har du rett og slett foreldre som lurer på om du har det bra underveis? Her har vi satt opp en liten guide som dere kan gå gjennom sammen. Da slipper foreldrene dine å få nervøse sammenbrudd mens du er bortreist.

1. Involvér foreldrene dine når reisen planlegges og vær åpen om hvor du ønsker å reise. Spør de om råd, kanskje har de reist selv. Foreldre elsker å bli brukt som en ressurs!

2. Planlegg hvordan du finansierer reisen: hvordan jobber skal du ha i forkant, og eventuelt under reisen, hvor mye klarer du å spare opp etc. Foreldre som føler at du jobber for å finansiere denne reisen selv, vil kanskje helpe til litt på veien også?

3. Lag en liten "kommunikasjonsplan", der dere holder kontakt per mail, SMS og eventuelt at du ringer hjem en gang iblandt. Kanskje du også skal lage en reiseblogg som foreldrene dine kan følge med på. Og i tillegg slår alltid postkort bra an. Lag en fleksibel plan, så ikke foreldrene dine dør av urolighet om du ikke klarer å gi lyd fra deg noen dager. Jo mer du gir lyd fra deg, desto mindre slipper foreldrene og uroe seg.

4. Lag en kopi av reiseruten som du kan gi til foreldrene dine slik at de har oversikt over hvor reisen går og til hvilke tider. Gi de også en kopi av dine viktigste papirer, vaksinasjonskort, forsikringspapirer, pass og billetter. Skulle man være så uheldig at man mister eller blir frastjålet alt man har med seg, så har ihvertfall foreldrene dine kopier av det. Først og fremst er du fornuftig å ha kopier av alle viktige papirer i tillegg til at foreldrene føler at de har en viss kontroll.

5. Inviter gjerne foreldrene dine til å være med på et møte med reisespesialisten du eventuelt har bestilt turen din hos. De kan garantert komme med mye beroligende informasjon som kan være godt å høre. Og hvis ikke noe av dette hjelper kan du alltids mase på de til du får lov å reise. Det har fungert før, og det vil garantert fungere igjen.

Kontakt