Hvem skal jeg reise med?

Hvem skal jeg reise med? Backpacking med KILROY
Hvem skal du dele dine beste reiseopplevelser med å ta med deg jorden rundt? Her er en liten liste over fordeler/ulemper med forskjellig reisefølge:

På egenhånd

Å reise på egenhånd er en stor utfordring. Du må ta alle avgjørelser på egenhånd, og skulle det oppstå noen problemer har du bare deg selv å lene deg på. På den andre siden, du kan reise akkurat dit du vil, når du vil uten å ha noen å forholde deg til, og du oppnår en ekstra følelse av frihet. Videre vil du også møte en hel haug av andre mennesker som også reiser på egenhånd, ukjente, hyggelige og kule mennesker som alle blir "tvunget" til å være mer åpne enn om man skulle reist med venner/folk man kjenner. Mange som reiser rundt alene ender faktisk opp med å ikke være alene et sekund da de stadig møter andre reisende som er ute etter det samme som akkurat deg.

Kvinner som reiser alene

Det er ikke lenger noen ting som hindrer en kvinne i å reise rundt på egenhånd. Men om du ønsker å gjøre dette må du være litt mer oppmerksom på tradisjoner og kulturer i andre land. Det finnes steder i verden der kvinner som tar seg en drink alene, røyker offentlig, bruker mye sminke og kanskje er minimalt kledd oppfattes som uhørt og i noen tilfeller brudd på landets lover. Så sørg for å ta de forbehold som behøves i forhold til de lokale, og prøv ikke å fornærme eller opphisse dem. Dette gjelder naturligvis også menn som reiser alene, men forskjellen er at menn som reiser alene ikke blir lagt merke til på samme måte som kvinner som reiser alene.

Venner

Å reise Jorden Rundt med din beste venn er en unik opplevelse som absolutt er verdt å få med seg. Ikke minst med tanke på at man kan bli involvert i et seriøst forhold og da kan slike ting bli vanskeligere å gjennomføre. Når man reiser sammen er det flere enn deg selv som tar seg av situasjoner som måtte oppstå underveis, og for mange betyr det mye å kunne dele opplevelsene med noen der hjemme. Men det er jo og en mulighet at når man er på en lengere reise sammen kan det bli litt vel mye av det gode. Hvis dere er flere enn to reisende sammen er det lettere og kunne gjøre forskjellige ting på hver sin kant, og man blir ikke like avhengig av hverandre hele tiden. Men til tider kan det bli vanskeligere å ta unisone avgjørelser om hva dere skal foreta dere, hvor dere skal reise videre etc.

Hvis vennene dine ikke har samme lyst eller ønsker om å reise jorden rundt, finnes det også muligheter der andre reisende søker etter reisepartnere. Sørg for at dere i så fall har en viss felles idé om hvordan turen skal være og hva dere ønsker dere ut av reisen. For eksempel kan du jo se om du treffer noen reiselystne mennesker på vår Facebook-side.

Kjærester

Kjærester er per definisjon det beste mennesket i verden til å en dag være håpløst forelsket i armene til hverandre for deretter den neste dagen krangle så himmelen står i fare for å falle ned. Slik kan det også være ute i den store verden. Klarer dere å fokusere på kjærligheten dere har for hverandre og legger uenigheter til side, vil dere kunne få en fantastisk opplevelse som antakeligvis vil styrke forholdet samt gi dere mange gode og flotte minner. For å forsikre seg om at det blir mest morro og lite krangling, kan det være lurt å planlegge turen nøye på forhånd så dere er begge innforstått med at det er dette dere vil. Om dere skal ha felles budsjett bør kanskje dette avgjøres på forhånd også, samt at dere er enige om reiseruten. Da blir det mindre å krangle om på selve reisen, og det er bedre å gjøre unna kranglene før dere drar så dere får en best mulig opplevelse sammen.

Med mor

Jorden rundt med mor! Noen gjør det sikkert, men dette er ikke noe vi vil anbefale for alle. På en annen siden vil det ofte være hyggelig å arrangere for foreldrene dine at de kan komme og møte deg/dere et par uker et sted i verden. Kanskje et godt tips til de som får hjemlengsel. Kanskje de til og med kan bidra litt for å lette på budsjettet deres underveis.

Med barn

Backpacking med små barn er ikke å anbefale siden slike reiser ofte dreier seg om å reise mange ulike steder på et stramt budsjett med mye fleksibilitet underveis. Små barn trives ofte best når de er på et sted og kan slappe av sammen med mor og far. Hvis du er nødt til å ta med deg de små på en slik type reise, så sørg for å ta mange lange pauser på hoteller underveis for å få tid til å ha hovedfokus på barna. En bærbar DVD-spiller e.l kan være gull verdt for foreldre som reiser med små barn. Det er større sannsynlighet for at barn fra ca. 12 år og oppover kan sette pris på å reise på en backpackertur. 

Andre muligheter

Langt fra alle slike alternative reisepartnere er nødt til å være klart på forhånd. Det finnes masser av muligheter for å treffe nye folk når du er ute og reiser. Verden er full av likesinnede reiseglade mennesker som ønsker å treffe nye personer. Busser, hosteller, kafeer og klassiske backpackersteder kan være ideelt for å treffe nye mennesker som er ute på reise slik som deg. En annen god måte å komme i kontakt med nye mennesker er opplevelsesreiser. Disse turene innebærer alt fra rafting, trekking, safari eller besøk til flotte strender, men alle har til felles at man reiser sammen med en liten gruppe mennesker. Du kan også velge å kaste deg med på en av våre fellesreiser, der du reiser jorden rundt sammen med en gjeng norske backpackere.

Kontakt