Hvor lenge skal jeg reise?

Hvor lenge skal jeg reise? En dag, to uker, 6 måneder eller et år? Valget er ditt.
Jorden rundt på 80 dager?

På slutten av 1900-tallet var det mest utfordrende veddemålet man kunne delta i å reise jorden rundt på 80 dager. I dag kan du reise Jorden Rundt uten og i det hele tatt trenge å gå av flyet. Men 80 dager høres fremdeles fornuftig ut med tanke på at moderne reisende regner med at 2-3 måneder er det du minimum trenger fri for å få en tilfredsstillende og opplevelsesrik jorden rundt reise. Man kan naturligvis gjøre det raskere enn dette, men det vil gå utover innholdet i reisen din. De fleste setter av mellom 3 måneder og 1 år for en slik reise. Det kommer selvfølgelig an på hvor mye tid du bruker på å reise på landeveien, om du jobber deg fra sted til sted etc.

2 måneder er et minimum! Generelt vil man si at det tar ca. 2 måneder og virkelig få et inntrykk av et kontinent fra innsiden. Reiser du for eksempel gjennom Asia, fra Hong Kong i nord, gjennom Vietnam, Kambodsja, Thailand, Malaysia og Indonesia hele veien til Bali i sør, bør du sette av et par måneder. Du klarer det nok raskere også, men da ender du opp med å suse avgårde fra sted til sted, muligens for raskt til at du klarer å få noe ordentlig inntrykk fra hvert sted. På 2 måneder er det også mulig å reise Australia på kryss og tvers, Route 66 fra øst til vest i USA eller en motorsykkeltur fra Argentina i sør til Ecuador i nord. Hvis det er ett spesielt område eller land du ønsker å se, så klarer du det selvsagt på under 2 måneder også.

Det er en god idé og fly så mye som mulig om du skal ut på en lengre reise og har et relativt stramt tidsbudsjett, ellers kan du komme til å bruke veldig mye tid på transport og kan bli mer og mer frustrert underveis. På den andre siden, hvis du har mye tid kan det være veldig bra å reise mest mulig over landeveien (og ikke kun sitte i et fly), for på denne måten kommer du virkelig nærmere folkene og kulturen i landet du besøker.

Hvor lenge du kan være bortreist vil også være avhengig av hvilket budsjett du reiser med.

Vil du ha hjelp til å planlegge din Jorden Rundt-reise?
Kontakt oss
Kontakt