Når skal jeg reise?

Når skal jeg reise? Alltid sjekk klimaet før du reiser.
Regn i øst - sol i vest! Heldigvis er jorden rund, og nettopp derfor man kan ha regnet øsende ned et sted, iskalde stormer et annet, mens solen skinner andre steder.

Klimasonene er også grunnen til at det alltid er mulig å finne det været du er på utkikk etter et eller annet sted i verden. Uansett om du er avhengig av sol og strand, en skiboms på jakt etter snø, eller en surfer på jakt etter den perfekte bølgen, er det helt nødvendig og planlegge reisen utifra de forskjellige sesongene rundt omkring i verden. Slik kan du komme til de stedene du vil, få gjort de tingene du vil, uten å risikere vær som ikke tillater de aktivitetene du ønsker.

På den nordlige halvkulen er sommermånedene fra mai til oktober, mens på den sørlige halvkulen faller sommerene motsatt - fra november til april. I tropiske områder på begge sider av ekvator må man ta hensyn til regnsesonger som kan skylle vekk hele ferien din om du ikke planlegger utifra dette. Som følge av de stadige klimaforandringene er det vanskeligere å kunne forberede seg mot naturen helt optimalt på lengre reiser, men det hjelper så klart å planlegge dette så godt som det lar seg gjøre.

India og Sørøst-Asia har som regel ekstremt varme og regnfulle sommere, men er flotte steder å besøke i våre vintermåneder. I de sørligste områdene av verden slik som New Zealand og Argentina, kan været bli svært kaldt gjennom våre sommermåneder. Andre destinasjoner slik som Australia og flere øyer i Stillehavet er generelt heldige med godt vær året rundt. Våre reisespesialister vil alltid kunne fortelle deg om hvilke områder som er best å besøke til hvilke tider med tanke på klimaet.

Reis om vinteren - kom hjem til sommeren. Er du lei av lange kalde vintre, kan det være lurt å starte Jorden Rundt-reisen din på høstparten og være borte gjennom vintersesongen. På den måten vil du ha sjansen til å sende julekort fra varme strender mens alle vennene dine fryser og hutrer her hjemme.

En tommelfinger regel vil være å begynne planleggingen av reisen din opptil 6-10 måneder i forveien, selv om kortere tid enn dette naturligvis også lar seg gjøre. Når du planlegger reisen din lang tid i forveien har du rett og slett lenger tid til å spare opp penger, samt tenke over alt det praktiske forbundet med din reise. Og det vil også være enklere for deg å få tak i de rimeligste flybillettene, og da også få reist til de stedene du aller helst vil innom.

Et godt tips! Sjekk ut www.weatherbase.com for oversikt over nettopp - været!

Vil du ha hjelp til å planlegge din Jorden Rundt-reise?
Kontakt oss!
Kontakt