Sett opp et budsjett

Man behøver ikke en stor formue for å reise jorden rundt
Et av de oftest stilte spørsmålene når man planlegger en backpackerreise er: hvor stort budsjett bør jeg ha? Det finnes dessverre ikke en generell huskeregel for å beregne budsjettet, for det kommer helt an på din personlige situasjon, behov, reisetid, preferanser for komfort osv.

Alle ønsker å få mest mulig ut av turen sin. Forskjellen er at noen har et høyere budsjett og er opptatt av å unne seg litt luksus på reisen, mens andre har et strammere budsjett og er opptatt av å gjøre reisen så billig som mulig. Det finnes derfor ingen fasit på hvor stort budsjett du bør beregne.

Husk uansett, du klarer nok ikke å sette opp et nøyaktig budsjett over alle kostnader du kommer å møte på helt til den dagen du er hjemme igjen. Så sørg alltid for at noen hjemme er klar over din økonomiske situasjon. Ingen ønsker å forkorte reisen på grunn av at pengene tar slutt.

Tips

På tross av de individuelle forskjellene vi allerede har nevnt, har vi noen generelle tips for planleggingen av ditt reisebudsjett: 

  • Skriv ned alle kostnader du vet om på forhånd. Dette vil gi deg et godt visuelt bilde av det samlede budsjettet du kommer til å trenge.
  • Skap balanse mellom de kostnadene og utgiftene du kommer til å ha før avreise og de som kommer under selve turen. Forhåndsbestill for eksempel en velkomstpakke for hver nye destinasjon du ankommer før avreise. 
  • Ta med et kredittkort. Dette vil spare deg mye elendighet og gir deg en sikkerhet om noe skulle skje. 
  • Sørg for at noen hjemme har mulighet til å hjelpe deg dersom noe skulle gå galt.
  • Sett av 10 % reservekapital som en sikkerhet for uforutsette utgifter. 
  • Husk at det er billigere å reise sammen med noen!
  • Ha alltid med litt kontanter i lomma. Det kan komme til å være hendig når du fr. eks. har behov for en drosjetur hjem midt på natta. Det er ofte gunstig å kunne betale småutgifter underveis kontant og da er det greit å slippe å lete etter en minibank.
  • Et budsjett er personlig og det er derfor vanskelig å gi presise råd.  Som nevnt, kan du vanligvis dele et budsjett opp i to deler: Før avreise og på reisen.

 

Vil du ha hjelp til å planlegge din Jorden Rundt-reise?
Kontakt oss
Kontakt