Finansiering av reisen din

Spar til den store reisen din!
Det kommer kanskje ikke som noe sjokk, men det er ikke gratis å reise rundt i verden flere måneder i strekk. Så lenge du ikke får hele turen sponset hjemmefra eller av andre, er sparing nøkkelen til alle gode opplevelser knyttet til en reise.

De fleste backpackere jobber knallhardt for å spare nok penger til den store reisen. Noen jobber 45-60 timer per uke i 4-6 måneder mens andre planlegger et par år i forveien og jobber mindre over lengre tid. Uansett hvordan du velger å gjøre det så kan det være greit å kutte ned på ting som shopping, restaurantbesøk og heftig festing. Dette får du uansett tatt igjen når du er ute på reisen din.

Det finnes andre muligheter også. En mulighet er å låne penger av slektninger eller i banken, men det kan være greit å tenke seg om to ganger før man eventuelt gjør dette. Vil man virkelig starte en reise med å vite at man skylder masse penger?

En annen løsning er å jobbe seg Jorden Rundt. Hvis du er god på å beregne inntekter og utgifter når du er ute på reise så kan dette være løsningen for deg. Et populært konsept for backpackere som har mye tid til overs er å melde seg på et Working Holiday program, vanligvis i Australia, New Zealand eller Canada. Dette gir deg rett til et Working Holiday visum som gir deg mulighet til å jobbe lovlig inntil seks måneder i løpet av et år. Utenom det faktum at du tjener penger, så er det fin vei å gå for å utforske lokal kultur og komme i kontakt med andre reisende og lokalbefolkningen.

Kontakt