Jan-Erik Amundsen

Jan-Erik på en av sine mange turer

Navn
Jan-Erik Amundsen

Stilling
Jorden Rundt-spesialist

Butikk
Trondheim

Telefon
23102389

Send e-post

Min reiselyst og behov for å oppleve nye land og kulturer kom gjennom et utvekslingsår på USAs vestkyst for snart 20 år siden. I tillegg til amerikanere som naturlig nok utgjorde den største delen av studentene, var der veldig mange japanere og sørkoreanere som jeg tilbrakte mye tid med. Verden ble brått litt mindre, og utferdstrangen vokste.

Kanskje ikke så rart da at en av mine første langturer gikk til nettopp Sør-Korea og Japan. Disse to landene er ikke så ulike, med unntak av prisnivået. Panmunjom på grensen til Nord-Korea var et særdeles uvirkelig sted, og i tillegg til den ganske så spesielle japanske ungdomskulturen som best kan oppleves i Tokyo, så var Hiroshima med sin historie og sine minnesmerker etter atombomben i 1945 et interessant sted å besøke.

Spesielt dyre- og naturopplevelser er noe av det jeg setter mest pris på. Som da jeg var på Galapagos-øyene med sine enorme skilpadder og utallige iguaner. Eller en sykkeltur innover i jungelen i Ecuador. De enorme nasjonalparkene i Canada var også spennende!

En 63 dagers adventure-tur på lastebil fra Nairobi til Cape Town var også en uforglemmelig opplevelse. 8 ulike land i det sørlige Afrika på utrolig humpete veier og masse bra safari var store opplevelser. Malawi er det landet jeg husker som det fineste, mest på grunn av den utrolige gjestfriheten og alle de blide menneskene. Rafting i Zambezi ved Victoria falls var også fantastisk!

Har også reist til de fleste land i Europa, og mitt favorittland er uten tvil Sveits. Litt dyrt, men flottere natur skal man lete lenge etter.

Det finnes mange bra strandplasser rundt omkring i verden, og Seychellene er en av dem. Igjen litt dyrt, men utrolig flott! Et sted man virkelig kan finne roen og glemme alt annet.

I tillegg til stedene har jeg også vært mange andre steder, men felles for mange av stedene jeg har reist til er at de kanskje ligger litt utenfor allfarvei. Og litt av den tankegangen prøver jeg som reisespesialist hos KILROY å overføre til deg som skal ut på tur også. Ta sjansen på å se noen steder som ikke alle andre har vært, og som du kanskje ikke har hørt om før. Det er gjerne de stedene du har minst forventninger til som gir de mest uforglemmelige opplevelsene.

Det har gått en stund siden forrige tur, og jeg har flere steder jeg ønsker å reise til. Akkurat hvor neste reise går til er foreløpig ikke bestemt, men det blir nok en av disse:

  • Patagonia i det sørlige Sør-Amerika
  • Mellom-Amerika generelt
  • Road trip i USA
  • Nepal
  • Australias vestkyst
Kontakt