Road trip i Australia: Great Ocean Road

Road trip i Australia - Great Ocean Road - KILROY
Great Ocean Road er en av verdens vakreste road trip-ruter! Turen går langs den billedskjønne kysten av Victoria, fra Torquay til Allansford.

På Great Ocean Road kan du blant annet utforske vakker natur, surfe på de mange usjenerte strendene og dra på vinsmaking. Nedenfor har vi satt opp et forslag til en Great Ocean Road-rute.

Reiserute: 

Melbourne - Apollo Bay - Port Campbell - Warrnambool - Halls Gap - Penola - Adelaide 

Anbefalt varighet: Minst én uke, jo lengre - jo bedre!
Transport: Lei en bil, campervan eller kjøp et fleksibelt busspass

Fotogalleri: Road Trip - Great Ocean Road

1. etappe: Melbourne til Apollo Bay

Melbourne er en populær destinasjon i Australia, og er kanskje landets mest aktive kulturby. Byen er et perfekt utgangspunkt for en road trip på Great Ocean Road, da du får oppleve det pulserende storbylivet før du bytter ut trikketurer og mikrobryggerier med campervan og kjølebag. Melbourne er kjent for sine mange restauranter og kaféer, god shopping samt en internasjonal og mangfoldig kultur. Opplev søndagsstemningen og solnedgangen i St. Kilda, ta trikken til Royal Botanic Gardens eller Fitzroy Gardens, nyt en drink på en roof top bar i Fitzroy og se en "footy match" (australsk fotball) på Melbourne Cricket Ground (MCG). Om tiden strekker til, besøk også Brighton Beach, Port Phillip og Point Lonsdale.

Great Ocean Road starter offisielt i Torquay, hvor det er verdt å stoppe innom for å gå på SurfWorld Museum, verdens største surfemuseum. Legg også inn en kaffepause eller et bad på stranda i den koselige kystbyen Lorne på vei til Apollo Bay. 

2. etappe: Apollo Bay til Port Campbell

Strekningen fra Apollo Bay til Port Campbell er ikke den lengste, men det er kanskje den mest kjente og minneverdige delen av Great Ocean Road. Kystlinjen her er slående vakker, og de ikoniske "Twelve Apostles" er et must å få med seg når dere kjører gjennom Port Campbell National Park. Gjør gjerne en liten omvei ut til Cape Otway Lighthouse, Australias eldste fyrtårn, som har en litt spesiell historie. 

3. etappe: Port Campbell til Warrnambool

Etter et opphold i den koselige havnebyen Port Campbell går road trip'en videre til Warrnambool, langs Shipwreck Coast, der flere hundre båter og skip skal ha forlist. Ikke lenge etter dere har kjørt fra Port Campbell svinger veien seg forbi London Arch, en kollapset naturbro som har fått navnet sitt på grunn av likheten til London Bridge. Det finnes mange flotte utsiktspunkt langs veien, der man kan stoppe å nyte utsikten og havduften. Dersom du legger ut på road trip på Great Ocean Road i perioden mai til oktober, kan du også være heldig å se hvalene migrere langs kysten.

4. etappe: Warrnambool til Halls Gap

Byen Allansford, rett i nærheten av Warrnambool, er det offisielle sluttpunktet for Great Ocean Road, men det er fortsatt mye å oppleve på veien frem til Adelaide i South Australia. Neste stopp på denne road trip-ruten er den sjarmerende fiskerlandsbyen Port Fairy, bare en halvtimes kjøretur fra Warrnambool. Spis frokosten ved havkanten og gå en tur i de koselige gatene i byen. Dra deretter videre til Grampians National Park, hvor du kan se en stor samling av bergkunst og ikke minst flott natur. Det er også en opplevelse å gå tur i de vakre fjellene Mount Sturgeon og Mount Abrupt. Siste stopp denne dagen er Halls Gap, som ligger like ved Grampians National Park. Her kan du overnatte i sjarmerende omgivelser og våkne uthvilt og klar for neste etappe av din road trip på Great Ocean Road.

5. etappe: Halls Gap til Penola

Fra Halls Gap går turen videre til Horsham, hvor man kan komme seg videre til MacKenzie Falls, den største fossen i Victoria. Dette området er også perfekt for en klatretur i fjellområdene. Dra deretter til verdensarvliste Naracoorte Caves National Park, kjent for sin store samling av fossiler. Neste stopp er vinregionen Coonawarra, kjent for produksjon av flere typer rødvin - det perfekte stedet å dra på vinsmaking! Penola ligger like sør for Coonawarra, og er et fint sted å overnatte.

6.etappe: Penola til Naracoorte og Adelaide

Neste etappe går fra Penola via Naracoorte og Padthaway, til Adelaide.  Langs strekningen til Padthaway finnes det også en rekke vingårder det går an å besøke, dersom du ikke fikk nok i går. Kjør videre på Dukes Highway før dagen ender i Adelaide, den femte største byen i Australia. Levér eller parkér bilen og utforsk Adelaide! Ta turen innom Adelaide Central Market, som er åpent hver tirsdag, torsdag og lørdag, og sørg for å få med deg sjokoladefabrikken Haigh’s Chocolates.

Ruteforslag: Road trip i Australia: Great Ocean Road

 

Lei en campervan i Australia

Lei en campervan i Australia
Den beste måten å oppleve Great Ocean Road er å dra på road trip med en campervan. Vi tilbyr et bredt utvalg av campervans i ulike størrelser og fasonger.
Les mer
Vil du dra på road trip i Australia?
Kontakt oss!

 

Kontakt