Road trip i Australia: Great Tropical Drive

Road trip i Australia - The Great Tropical Drive - KILROY
Great Tropical Drive går langs den nordlige delen av Queensland, og byr på alt fra milelange strender og surfing til regnskog og ørken.

En road trip på Great Tropical Drive er det perfekte alternativet for deg som vil oppleve den klassiske "aussie-atmosfæren" og Australias varierende natur og landskap på én og samme tur.

Reiserute:

Cairns - Kuranda - Port Douglas - Cape Tribulation - Cooktown - Mareeba -Ravenshoe - Undara - Charters Towers - Townsville - Mission Beach - Cairns


Anbefalt varighet: Minst to uker, jo lengre jo bedre!
Transport: Lei en bil, campervan eller kjøp et fleksibelt busspass

Fotogalleri: Road Trip - Great Tropical Drive 

1. etappe: Cairns til Port Douglas

Reisen begynner i Cairns, en populær by å besøke for både utenlandske og australske turister. Fra Cairns er veien kort til noen av de vakreste områdene i Australia, som Great Barrier Reef, Whitsunday Islands og Fitzroy Island. Cairns er en typisk backpacker-destinasjon med sine utallige aktivitetsmuligheter og et yrende uteliv. 

Rundt en halvtimes kjøretur fra Cairns ligger Kuranda. Kuranda er en liten by med små, sjarmerende butikker, gallerier og markeder. Legg ut på en fottur eller ta Skyrail Rainforest Cableway eller Kuranda Scenic Railway gjennom Barron Gorge National Park, og bare nyt den spektakulære utsikten.

Ca. 1 time nord for Cairns ligger sjarmerende Port Douglas. Besøk vakre Four Mile Beach, spis middag på stranden, og nyt kystbyen så lenge dere ønsker. 

2. etappe: Port Douglas til Cape Tribulation

Great Tropical Drive road trip-ruten går videre fra Port Douglas til Cape Tribulation og Daintree National Park. Her kan du både utforske regnskogen og slappe av på lange, hvite strender. Benytt også muligheten til å reise med båt nedover Daintree River - der du mest sannsynlig vil se krokodiller! 

3. etappe: Cape Tribulation til Cooktown 

Fra Cape Tribulation kan du kjøre på Bloomfield Track til Cooktown gjennom et vakkert, men krevende landskap. For å komme seg frem her trenger man en 4WD, og man må være forberedt på å krysse elver og kjøre i et utfordrende terreng. Har man riktig bil er det imidletid litt av en opplevelse! På vei til Cooktown kan man kjøre gjennom vakre Black Mountain National Park.

I Cooktown anbefales det å besøke Grassy Hill og se solnedgangen over Endeavour River. Cooktown er forøvrig stedet oppdageren James Cook først ankom Australia i 1770, så en tur til James Cook-museet er også verdt å få med seg.

4. etappe: Cooktown til Mareeba

Fra Cooktown går reisen videre til Mareeba, ca 265 km sørover. Kjøreturen tar ca 3 timer og går gjennom et vakkert landskap. Det finnes en rekke fine steder å stoppe på veien, som for eksempel Lakeland, som blant annet huser en kaffeplantasje. Like sør for Lakeland ligger Palmer River Roadhouse, et historisk sted som sent på 1800-tallet ble hjem for tusenvis av gullgravere og gruvearbeidere som ville prøve lykken. 

Veien videre tar deg gjennom frukthager, kaffeplantasjer, vingårder og sukkerrørmarker i Tropical Tablelands. 

5. etappe: Mareeba til Ravenshoe 

Ravenshoe ligger ca. en og en halv times kjøretur fra Mareeba, og veien går forbi plantasjer og bondegårder. Stopp gjerne i byen Yungaburra, kjent for "The Curtain Fig Tree" - et av de største og mest kjente trærne i Australia! Stopp også for å se vakre Millaa Millaa Falls, og ta en dukkert i bassenget rundt. Dagen ender i Ravenshoe, et vakkert og fredelig sted omringet av fjell, midt i skogen.

Ruteforslag: Road trip i Australia - Great Tropical Drive 

6. etappe: Ravenshoe til Undara

Vest for Ravenshoe finner du Innot Hot Springs, hvor man kan bade i varme kilder. De varme kildene er kjent for å ha en helbredende og stimulerende effekt - en perfekt oppladning før kjøreturen går videre langs Great Tropical Drive. Road trip-ruten går videre gjennom Gulf Savannah til Undara Volcanic National Park. Her finner du hele 60 grotter og mange spennende lavaformasjoner, så sett av nok tid til å utforske nasjonalparken. 

7. etappe: Undara til Charters Towers

Turen går videre fra Undara til Charters Towers, en relativt lang strekning som vil ta nærmere 6 timer, så legg gjerne inn noen stopp på veien! Begynn med en forfriskende pause på The Lynd Oasis Roadhouse, Queenslands minste bar. Stopp også i Greenvale, også kjent som "the Outback Oasis", et vakkert og landling område med mye å se.

Charters Towers er en gammel gruveby, som ble grunnlagt da de oppdaget gull i området i 1870, og hadde sin storhetstid på slutten av 1800-tallet. Gå "Ghosts of Gold Heritage Trail", og besøk historiske Zara Clark Museum.  

8. etappe: Charters Towers til Townsville

Følg Great Tropical Drive fra Charters Towers til solrike Townsville, og ta en avstikker og besøk Bowling Green Bay National Park, hvor du blant annet kan oppleve de spesielle Mangrove-trærne som vokser i saltvann. 

Townsville er en sjarmerende by omringet av regnskog og fossefall. Besøk Reef HQ Aquarium, hvor du kan se en rekke eksotiske fisker og dyr. Få også med deg Billabong Wildlife Sanctuary der du blant annet kan komme tett innpå koalaer, kenguruer, wombats, slanger og krokodiller. En tur innom vakre Magnetic Island er også et must når du er på road trip her. Her finner du hvite strender, korallrev og et fantastisk dyreliv.

9. etappe: Townsville til Cairns 

Følg Great Tropical Drive langs kysten tilbake til Cairns. Legg road trip'en innom "europeiske" Ingham eller en av de postkortaktige strandbyene, Lucinda, Halifax eller Taylors Beach, like utenfor. Opplev den verdensarvlistede regnskogen og fantastiske Murray Falls i Tully National Park. Her kan du også få en guidet tur på bredden av Echo Creek sammen med en lokal aboriginer eller rafte nedover Tully River

Det er heller ingen skikkelig road trip på Great Tropical Drive uten et stopp i livlige Mission Beach! Len deg helt tilbake og slapp av på den deilige stranda, bad i Stillehavet eller reis ut for å dykke eller snorkle på Great Barrier Reef.    

Den siste strekningen går fra Mission Beach tilbake til Cairns, der turen startet, en to-timers kjøretur. Legg inn et stopp i Paronella Park, hvor det blant annet ligger et gammelt spansk slott omringen av fossefall og vakre hager. 

Lei en campervan i Australia

Lei en campervan i Australia
Den beste måten å oppleve Great Tropical Drive er å dra på road trip med en campervan. Vi tilbyr et bredt utvalg av campervans i ulike størrelser og fasonger.
Les mer

 

Vil du dra på road trip i Australia?
Kontakt oss
Kontakt