Road trip i Australia: Heritage Drive

Heritage Drive - Road Trip i Australia - KILROY
En road trip på Heritage Drive starter og slutter i to av Australias mest vibrerende storbyer, og gir deg alt ditt aussie-hjerte kan drømme om på veien i mellom.

Reisen starter i Melbourne, går gjennom delstaten Victoria, som byr på vakker natur og vingårder, til Australias hovedstad Canberra og til slutt uslåelige Sydney. Nedenfor har vi satt opp et ruteforslag til en road trip på Heritage Drive. 

Reiserute:

Melbourne - Ballarat - Bendigo - Echuca-Moama - Albury - Canberra - Southern Highlands - Sydney

Anbefalt varighet: Minst én uke, men gjerne lengre!

Transport: Lei en bil, campervan eller kjøp et fleksibelt busspass

Fotogalleri: Road Trip - Heritage Drive

1. etappe: Melbourne til Ballarat/Kyneton

Melbourne er en av de mest besøkte byene i Australia. Byen er kjent for sin behagelige  atmosfære, sitt store utvalg av kafeer og restauranter, samt et yrende kultur- og festivalliv. Sett av noen dager i denne kulturelle smeltedigelen, som er en av verdens største byer i utstrekning. Gå på shopping på Brunswick Street i trendy Fitzroy, og ta trikken gjennom sentrum ned til hyggelige South Melbourne Market, som er åpent året rundt. Svøm i valgmuligheter når du tar en asiatisk lunsj på Victoria Street i Richmond, gå en tur langs Yarra River og besøk byens mest kjente strender: Brighton Beach og St. Kilda.

En road trip på Heritage Drive starter med stopp i de koselige byene Ballarat og Kyneton. I Ballarat finner du det prisbelønte friluftsmuseet Sovereign Hill, som er en gjenskapning av 1850-tallets gullgraverby. Museet er rangert som et av de beste utendørsmuseene i verden og er vel verdt et besøk. 

2. etappe: Ballarat til Bendigo

Videre går Heritage Drive road trip'en til Bendigo, som vokste kolossalt på 1850-tallet, da de oppdaget gull i området. Tusenvis av kinesiske gruvearbeidere og gullgravere kom hit, og byen bærer fortsatt preg av denne innflytelsen. Besøk Central Deborah Gold Mine, hvor du kan få en omvisning i gruvene og høre om den spennende historien.

Eventuelt kan du bli kjent med byen og dens historie på en litt annerledes måte ved å ta en tur med "The Vintage Talking Tram".

3. etappe: Bendigo til Echuca-Moama

Tvillingbyene Echuca og Moama ligger vakkert til ved Murray River. Lei en båt og nyt de sjarmerende omgivelsene, eller bli med på et 'dinner cruise' på en av de gamle hjuldamperne på elva.

Området rundt Echuca-Moama og Murray River er ideelt for friluftsaktiviteter som f.eks. kanopadling og vannski. Like i nærheten ligger også Barmah National Park, som er et flott sted for deg som liker fotturer og frodig natur.

4. etappe: Echuca-Moama til Albury

Heritage Drive går videre gjennom vinregionen Rutherglen, et perfekt sted for vinsmaking i solen. Videre herfra går turen til Albury og Wodonga som ligger nydelig til blant vingårder og grønner åser. Lei en sykkel og dra på din egen lille sightseeing tur i Albury Botanic Gardens og mellom de mange gamle, historiske bygningene - ikke gå glipp av Albury Railway Station!

Ruteforslag: Road Trip i Australia - Heritage Drive

5. etappe: Albury til Canberra

Neste stopp på turen er Yass Valley. I dette området får man virkelig sett det beste av den australske landsbygda, og det finnes et bredt utvalg av aktiviteter man kan bli med på.

En road trip på Heritage Drive må også inneholde et stopp i Canberra - Australias hovedstad og landets politiske sentrum. Her finnes det noe for enhver smak, enten du vil dra på museum, shoppe eller bare gå rundt i byen. Australian War Memorial og Parliament House er begge et must å få med seg. Ta også turen opp i det spektakulære Black Mountain Tower, også kjent som Telstra Tower, der du får en nydelig utsikt over hovedstaden. 

6. etappe: Canberra til Southern Highlands

Heritage Drive tar deg videre til Southern Highlands, som er kjent for sin vakre natur og innbydende vinmarker. Veistrekningene er perfekt for en road trip, ettersom utsikten er upåklagelig.

Sørg for å få med deg Fitzroy Falls og Lake George, samt noen fruktige slurker på noen av de mange vingårdene i området.  

7. etappe: Southern Highlands til Sydney 

Fra Southern Highlands er det endelig på tide å sette kursen mot Sydney, som er en perfekt avslutning på din Heritage Drive road trip. Sydney er en fantastisk by å besøke, så sett av noen ekstra dager etter at dere har levert bilen. Her er det enormt mye dere kan se og oppleve, men noen av høydepunktene er: Sydney Opera House, Harbour Bridge, Botanic Gardens, Bondi Beach og Darling Harbour.

Ta også fergen ut til Manly Beach, se Sydneys flotte skyline fra sjøsiden, få med deg den gamle bydelen The Rocks. Om du er i det ekstra vågale hjørnet kan du utfordre deg selv med å klatre over Harbour Bridge.

Hvis tiden strekker til bør du også gå rundt i de sjarmerende bydelene Paddington og Surry Hills. Mange sørger også for å få med seg den kjente 'Coastal Walk' fra Bondi Beach til Coogee Beach, der utsikten over havet er fantastisk. 

Lei en campervan i Australia

Lei en campervan i Australia
Den beste måten å oppleve Heritage Drive er å dra på road trip med en campervan. Vi tilbyr et bredt utvalg av campervans i ulike størrelser og fasonger.
Les mer

 

Vil du dra på road trip i Australia?
Kontakt oss
Kontakt