Road trip gjennom Australias bakgård - The Explorers Way

road trip i australia - KILROY
Er du klar for å oppleve det ekte og ville Australia? Lei en Mighty campervan og kjør tvers gjennom Australias bakgård. Denne road trip'en vil ta deg gjennom det flotteste landskapet og de vakreste nasjonalparkene Australia har å by på!

Denne road trip'en har vi kalt The Explorers Way, og ikke uten grunn! Dette er en road trip som passer perfekt for deg som ønsker å utforske det ekte og ville Australia: the 'Outbacks'! Kjøreruten vil ta deg fra Adelaide til Darwin (eller motsatt om du foretrekker det) og byr på det beste landskapet du noen gang vil se. Bestill din campervan med Mighty, og gjør deg klar for å utforske Australia the Explorerers Way!

Reiserute: 
Adelaide - Clare Valley - Flinders Ranges - Maree - William Creek - Coober Pedy - Uluru National Park - Kings Canyon - Alice Springs - Tennant Creek - Daly Waters - Katherine - Kakadu National Park - Litchfield National Park - Darwin.

Anbefalt varighet: Minst tre uker 

Gode tips før du kjører avsted:

  • Lær deg å skifte dekk på bilen.
  • Ikke kjør om natten - dyr som kenguruer krysser ofte veiene i nattemørket. 
  • Sørg for å ha nok vann med i bilen.
  • Ta jevnlige pauser - helst hver 2. time.

Road trip the explorers way australia

Start din road trip i flotte Adelaide
Road trip i Australia - besøk Adelaide Central Market
Lonely Planet lister Adelaide som en av de kuleste byene i verden, og Sør-Australia som den femte beste regionen å besøke i 2017! Adelaide er en flott by hvor du lett kan bruke noen dager. Byen blir også kalt The Festival City, så sørg for å sjekke hva som står på byens agenda mens du er der. For shopping- og matglade reisende anbefaler vi Adelaide Central Market. Du kommer definitivt til å ønske å tilbringe noen dager her, så sett av nok tid til å utforske Adelaide før du legger i vei på din road trip mot Darwin.

Dag 1: Kjør fra Adelaide til Clare Valley

Etter noen dager i Adelaide er det på tide å 'hit the road', og hvis du er en vinelsker har du virkelig noe å glede deg til allerede nå! Kun 2 timer nord for Adelaide ligger Clare Valley som er det perfekte stedet for vinsmaking. Her finner du 32 kilometer med Riesling vinranker. Dette betyr selvfølgelig også: fantastiske omgivelser, gamle vingårder og verdens beste Riesling. 

Kjøredistanse: 307 km 
Overnatting: Clare Valley

Road trip i Australia - Kenguru blant vinrankene

Dag 2: Clare Valley/Port Augusta til Flinders Ranges

I Flinders Ranges National Park kan du se det som visstnok er verdens eldste landskap! På veien hit, ta et stopp i Melrose og Quorn, og bli med på en tur langs Pichi Richi Railway (fra april til oktober). 

Kjøredistanse: 199 km   
Overnatting: Wilpena Pound nær Parachilna

Dag 3: Utforsk Flinders Ranges

Dra på fottur eller kjør firhjuling gjennom denne flotte nasjonalparken. Wilpena Pound er et naturlig amfiteater og er virkelig verdt gåturen opp - utsikten her oppe er ubeskrivelig vakker.  

(Valgfri 2-3 dagers omkjøring til Arakoola)

Arakoola er et privateid villmarksreservat. Stedet ligger midt i hjertet av det nordlige Flinders Ranges. Fjellutsikten her er kanskje den beste i hele Australia - bare gå til Sillers Lookout og sjekk selv! Få også med deg Chambers Gorge mens du er her.

Kjøredistanse: 202 km begge veiene
Overnatting: Arakoola

Dag 4: Flinders Ranges til Marree (valgfri stopover)

Marree er muligens det mest avsidesliggende stoppet du vil ha på denne road trip'en. Hvis du drømmer om å koble av og komme deg unna hverdagens mas og stress, så er Maree det perfekte stedet for deg. Dessuten er Maree et godt sted å stoppe for å få en pause på den lange strekningen til William Creek. Sørg for å besøk en av daddelfarmene langs Birdsville Track når du først er i Marree. Husk også å fylle drivstofftanken mens du er her da det er ingen bensinstasjoner før du kommer til William Creek.

Kjøredistanse: 186 km 
Overnatting: Marree

Dag 5: Maree til William Creek 

Len deg tilbake og slapp av i de varme kildene ved Coward Springs - det termiske vannet har flere gode helsefordeler. William Creek er også stedet hvor du finner den kanskje mest isolerte puben i Australia. Kjøp deg en pils eller to (dog ikke sett deg bak rattet etterpå!) og legg igjen hatten din til eierne. Du vil skjønne hva vi mener når du er der. 

Kjøredistanse: 204 km 
Overnatting: William Creek

Road trip i Australia - Coober Pedy.

Dag 6: William Creek til Coober Pedy

I Coober Pedy foregår det meste under bakken. De lokale unslipper den stekende heten (det kan bli opptil 50 grader her om sommeren) ved å bo i underjordiske hus, også kalt 'dugouts'. Dette kan få Coober Pedy til å nærmest virke som en forlatt liten by, men stedet har flere innbyggere på grunn av sin minedrift. Her kan du til og med overnatte under bakken. 

Kjøredistanse: 167 km 
Overnatting: Coober Pedy

Dag 7: Utforsk det underjordiske Coober Pedy

Coober Pedy er riktig nok lite, men stedet er likevel kjent for å være verdens opalhovedstad. 75% av verdens opal kommer fra opalminene i Coober Pedy. Disse minene er vel verdt et besøk, og kanskje finner du den perfekte opal som du kan ta med deg hjem som suvenir! 

Overnatting: Coober Pedy

Dag 8: Coober Pedy til Uluru-Kata Tjuta National Park

I dag er er det deg og din campervan det dreier seg om. Det er en lang kjøretur fra Coober Pedy til Uluru, men belønningen når du kommer frem gjør det hele verdt det! Uluru (tidligere kalt Ayers Rock) er et av Australias mest berømte landemerker - og det er ikke uten grunn! Ha kameraet klart, for du kommer til å ville forevige dine opplevelser ved Uluru!

Kjøredistanse: 734 km
Overnatting: Kata Tjuta nasjonalpark

Dag 9: Uluru-Kata Tjuta National Park

Etter gårsdagens lange kjøretur kan du senke skuldrene i dag. Ingen kjøring står på agendaen, kun spennende opplevelser og beskuelse utover det fantastiske landskapet i Uluru-Kata Tjuta nasjonalpark! Den massive steinen (Uluru) har så mange forskjellige nyanser av rødt i seg at når sollyset treffer steinen kan man se hvordan den endrer farve. Den største delen av steinen er dens base, som ble dannet for hele 600 millioner år siden! Det vil ta deg omtrent 3,5 time å gå rundt steinen, og det beste tidspunktet å oppleve Uluru er naturligvis ved solopp- og solnedgang. For å få mest utav ditt besøk her anbefaler vi at du blir med på en guidet tur slik at du også lærer mer om den aboriginske historien og kulturen som er forbundet med Uluru.

Overnatting: Kata Tjuta nasjonalpark

Road trip i Australia - Uluru (Ayers Rock)

Dag 10: Uluru-Kata Tjuta National Park til Kings Canyon

Stå opp tidlig og få med den soloppgangen ved Uluru. Når du besøker denne nasjonalparken vil du rask forstå hvorfor den også kalles for 'the Red Centre'. Ikke langt fra Uluru finner du også The Olgas, eller Kata Tjuta. Få også med deg denne før du kjører videre til Kings Canyon.

Kjøredistanse: 303 km
Overnatting: Kings Canyon

Dag 11: Kings Canyon

Kings Canyon er perfekt for tidlig morgenturer. Den mest populære ruten for fotturer er Kings Canyon Rim Walk, men du kan også ta flere andre ruter til eksempelvis Garden of Eden og The Lost City. Landskapet her er ubeskrivelig vakkert og annerledes! Vi anbefaler at du blir med på en tur med en aboriginsk guide som vil fortelle alt om områdets dype historie, samt vise deg de vakreste stedene langs ruten.

Overnatting: Kings Canyon

Road trip i Australia - Kings Canyon

Dag 12: Kings Canyon til Alice Springs 

Hvis budsjettet ditt tillater det, bli med på en helikoptertur over Kings Canyon. Utsikten du vil få over landskapet fra helikopteret er helt fenomenal! Bestill helikopterturen til morgentimene, for du har fortsatt en lang kjøretur foran deg før du ankommer Alice Springs!

Kjøredistanse: 472 km
Overnatting: Alice Springs

Dag 13: Alice Springs

Tilbring dagen i Alice Springs. Liker du etnisk kunst? Da er du kommet til riktig sted. Alice Springs er full av aboriginsk kunst av alle slag. Dersom kunst ikke interesserer deg så mye, er det likevel en spennende kulturell opplevelse. Alice Springs er også omringet av fjellkjeden MacDonnell Ranges, som betyr tonnevis av muligeheter for flotte fotturer, fantastiske utkikkspunkter og adrenalinfylte aktiviteter!

Overnatting: Alice Springs

Dag 14: Alice Springs til Tennant Creek

Etter en kjørefri dag i Alice Spring, skal du i dag legge på hjul nok en gang. Kjøreturen til Tennant Creek tar omtrent 6 timer, så sørg for å strekke på bena underveis. Det beste stedet for en pause er ved Devils Marbles hvor du vil kunne se de massive og berømte granittsteinene. Ved Tennant Creek kan du gjøre deg kjent med stedets fasinerende gullhistorie. Det siste "gullrushet" var i 1930, men gullminene spiller fortsatt en stor rolle i Tennant Creek. 

Kjøredistanse: 510 km
Overnatting: Tennant Creek

Dag 15: Tennant Creek til Daly Waters

Kjør til Daly Waters og nyt et par pils ved The Historic Pub. Den mest isolerte puben i William Creek (dag 5) var full av capser fra hele verden. Ved The Historic Pub er det derimot noe annet du er forventet å legge igjen.... BH'n din!

Kjøredistanse: 408 km
Overnatting: Daly Waters

Dag 16: Daly Waters til Katherine

Dagens kjøretur er relativt kort og inkluderer et avslappende stopp i Mataranka, med sine varme kilder og naturbasseng. Stedet er en skjult skatt som du ikke vil gå glipp av. Som du selv vil oppdage, er naturbassenget omringet av trær og vannet har en dyp grønn farge. Den termiske aktiviteten gjør at vannet også har en behagelig temperatur. Etter en velfortjent pause kjører du den siste delen av dagens etappe inn til Katherine. 

Kjøredistanse: 276 km
Overnatting: Katherine

Road trip i Australia - Kakadu nasjonalpark

Dag 17: Katherine til Kakadu National Park

Kakadu National Park er Australias største nasjonalpark og er et av UNESCOs verdensarvesteder - trenger vi si mer? Det er så mye aboriginsk kunst å finne de forskjellige bergformasjonene her at nasjonalparken fremstår nesten som et galleri i seg selv. I hjertet av Kakadu nasjonalpark ligger de berømte våtmarkene hvor du blant annet kan bli med på en båttur og utforske nasjonalparkens unike og rike dyreliv. 

Dessuten vil du kunne se mange flotte fossefall i Kakadu nasjonalpark, blant annet Jim Jim Falls og Twin Falls, som definitivt også er verdt å få med seg!

Kjøredistanse: 340 km
Overnatting: I området rundt Kakadu nasjonalpark

Dag 18: Litchfield National Park

I Litchfield kan du finne gigantiske termitthauger på opptil 2 meter! Erodert landskap har skapt vakre bergformasjoner ved The Lost City. Fossefallene er også storslåtte og flotte!

Kjøredistanse: 250 km
Overnatting: nær Litchfield nasjonalpark

Dag 19: Litchfield til Darwin

Det er klart for road tripens siste etappe: den 1,5 times kjøreturen til Darwin, hovedstaden i Australias Northern Territory. Det er faktisk vanskelig å skulle beskrive atmostfæren i Darwin. Først og fremst er stedet preget av asiatisk kultur, noe som betyr at du vil finne mye spennende og god mat her. På den andre siden bærer Darwin et sterkt preg av aboriginsk kultur og etnisk kunst. På toppen av dette vil du også oppdage at Darwin er en relativt multikulturell by hvor du vil høre mange forskjellige språk mens du vandrer rundt i gatene. 

De lokale markedene er definitiv verdt et besøk mens du er i Darwin. Ta med maten du har kjøpt fra en av bodene og nyt synet av solen som går ned over vannet som omringer Darwin. Solnedgangene er fantastiske her! 

Darwin er en by du med fordel kan tilbringe et par dager i, så legg inn noen ekstra dager her når du er ferdig med din uforglemmelige road trip gjennom Australia. Du kommer også til å være glad for at du satte av et par ekstra dager til å slappe av og hvile i Darwin etter den lange reisen!  

Kjøredistanse: 116 km
Overnatting: Darwin

Road trip i Australia - Darwin

Gira på en road trip som denne?
Kontakt oss!
Leter du etter en cool ride?
Sjekk ut våre campervans her!
Kontakt