Road trip i Canada: Østkystens perler

Road trip i Canada: Østkystens perler
Dette er den perfekte road trip for deg som elsker det maritime livet tett på havet, koselige kystbyer og deilige matopplevelser. Med Nova Scotia som utgangspunkt for denne maitime road trip'en kan du utforske uberørte kystlinjer, vakre fyrtårn, og bli kjent med den vennlige lokalbefolkningen.

For opplevelsens skyld anbefaler vi å gjennomføre denne turen i sommersesongen - mai til september. Halifax er den naturlige start- og sluttdestinasjon, men Saint John i New Brunwick kan også være et alternativ. Camping i denne delen av Canada fungerer veldig godt om sommeren. I tillegg finnes det flere små hoteller og bed & breakfast fasiliteter langs ruten. Hosteller er tilgjengelig i de større byene, men fylles fort opp i høysesongen.  

Reiseruten:

Halifax - Peggy's Cove - Lunenburg - Kejimakujik - Annapolis Royal - Saint John - Hopewell Cape - Charlottetown - Cape Breton - Baddeck - Louisebourg - Halifax

Bilder fra Road Trip i Canada Øst:

Halifax, Nova Scotia

Ankom Halifax, hovedsetet for turen, og gjør deg klar for et eventyr! Hent leiebilen ved flyplassen og nyt et par dager i og rundt Halifax. Byen har et godt nattliv med flere utesteder, i tillegg til noen av de beste forholdene for kajakkpadling og fotturer. Det var også her store deler av restene etter Titanic forliset fløt i land, og du kan se mange av disse restene ved Halifax Maritime Museum. 

Peggy's Cove, Nova Scotia

Finn veien til kysten og følg den til dere kommer til den lille fiskelandsbyen Peggy's Cove. Her finner du det berømte fyrtårnet som ruver over steinene og ser utover det mektige Atlanterhavet. 

Lunenburg, Nova Scotia

Kjent for skipsbygging og det berømte kanadiske racing skipet Bluenose, har byen Lunenburg en lang og stolt sjøfartshistorie. Lunenburg er perfekt til å rusle rundt i hyggelige gater mens man titter i små butikker, gallerier og koselige restauranter. Ikke gå glipp av muligheten til å se de mange vakre seilskipene langs havnefronten og i Bluenose museumet. 

Kejimkujik National Park, Nova Scotia

Gjør som Mi'kmaq indianerne og utforsk Kejimkujik og dets vannveier med kano. Fotturer i denne nasjonalparken er populært og de forskjellige tur-rutene er åpne året rundt. Lei en hytte ved en av innsjøene eller sett opp teltet på en av de mange campingområdene i nasjonalparken. 

Merk: I følge Parks Canada har alle av Canadas nasjonalparker og historiske landemerker gratis inngang i hele 2017 for å markere 150 års jubileet til The Canadian Confederation. 

Annapolis Royal, Nova Scotia

Den maritime byen Annapolis Royal er idyllisk plassert mellom fjell og sjø, og har en romantisk havnefront med små lokale butikker. Annapolis Royal har en spesiell plass i Nova Scotias historie. Lenge før europeernes inntog, var Annapolis Royal ansett som et viktig sted for Mi'kamaq indianerne som i tusener av år var de eneste beboerne langs Canadas østkyst. 

Saint John, New Brunswick

Etter en kort fergetur over The Bay of Fundy, ankommer du Saint John, hovedstaten i provinsen New Brunswick. Gå langs de sjarmerende gatene hvor en blanding av gammelt og nytt skaper en interessant atmosfære. Før du setter nesen nordover, unn deg selv en hvalsafari fra Grand Manan Island. Beste tiden for å se hvalene er i August. 

Hopewell Cape, New Brunswick

En av de mest imponerende naturfenomenene i Canada er det spektakulære og verdensberømte tidevannet som kommer inn to ganger om dagen ved Bay of Fundy, og spesielt ved Hopewell Rocks Tidal Exploration Site. Dette er et perfekt sted å oppleve kreftene ved høy- og lavvann. Hvis du har muligheten, dra dit ved nymåne, da kan forskjellen på høy- og lavann bli opptil 14 meter!

Charlottetown and Prince Edward Island

Neste stopp er den minste provinsen i hele Canada - Prince Edward Island. Her kan du tilbringe noen dager til å utforske Charlottetown og få en autentisk øy-opplevelse: vakre grønne daler, idylliske småbyer og en imøtekommende lokalbefokning. Ta Caribou fergen tilbake til Nova Scotia.

Cape Breton Highlands National Park, Nova Scotia

Nordkysten av Nova Scotia er et imponerede område med en fotogensisk strekning til toppen av øyen. Det er et populært område om sommeren, men ikke overfylt. Sydney er den største byen på øyen og den nærliggende flyplassen har gjentatte ganger sett forvirrende tilreisende som har landet på 'Sydney Airport, Nova Scotia' i stedet for 'Sydney Airport, Australia'. 

Baddeck, Nova Scotia

Den lille byen Baddeck markerer begynnelsen og slutten på vakre Cabot Trail. Det er en av favorittstoppene til både sjåfører og seilere - perfekt for de som ønsker et sted å slappe av mens man nyter utsikten over den storslåtte naturen. 

Louisbourg, Nova Scotia

The Fortress of Louisbourg tar deg tilbake til en av Nord-Amerikas travleste havner i det 18ende århundre. Sørg for å tilbringe en dag ved denne historiske festningen før du vender snuten til fastlandet og Halifax. 

Halifax, Nova Scotia

Tilbake til hvor det hele startet! Det er tid for å returnere bilen og kanskje tilbringe et par ekstra dager i Halifax og la alle opplevelsene synke inn før du reiser hjem, eller fortsetter til din neste destinasjon. 

Total distanse: 1900 km

Er du under 25 år?

Er du under 25 år?
Den normale aldersgrensen for leiebil i USA er 25 år, men KILROY har spesialavtaler med Alamo som gjør det mulig å leie en bil med minimumsalder på 20 år.
Les mer

 

Kart: Din road trip gjennom det maritime Canada 

 

Kunne du tenke deg å reise på en road trip langs Canadas østkyst?
Kontakt oss!

 

Kontakt