Road trip i Canada: Villmarken i vest

Road trip i Canada: Villmarken i vest
Dette er den perfekte road trip for deg som liker å leve en aktiv livsstil og som nyter å være utendørs! På denne turen gjennom Canadas villmark kan du blant annet prøve mountain biking, elverafting, kanopadling, gå på fjellturer og mye mer. Så pakk med gode sko og gjør deg klar for spektakulær natur og mye moro!

Det er ikke mange road trips kan måle seg med denne når det kommer til vakkert landskap og opplevelser utendørs. Denne turen tar deg gjennom noen av de beste nasjonalparkene i Canada. Du vil få muligheten til å kanopadle på isblå innsjøer, nyte fantastisk panorama-utsikt over Rocky Mountains, i tillegg til å oppleve storbylivet i Seattle, Vancouver og Calgary. 

Reiserute:

Seattle eller Vancouver - Whistler - Kamloops - Jasper - Banff - Calgary - Radium Hot Springs - Revelstoke - Nakusp - Okanagan Valley - Vancouver/Seattle 

Bilder fra Road Trip i Canada:

 

Seattle / Vancouver

Opplev bylivet i to av Pacific Wests storbyer. Hvis du velger å starte i Seattle anbefaler vi å sette av nok til til å oppleve Vancouver, da dette muligens er den mest interessante byen av de to. Sjekk ut Vancouvers Granville Island Public Market med dets internasjonale matmarked - det er perfekt for en billig og god lunsj.  

Whistler, British Columbia

Finn veien til Whistler, Canadas hovestad for utendørsaktiviteter! Hvis du reiser under skisesongen (november - mai) kan du ikke forlate Whistler uten å ha testet løypene i Nord-Amerikas største skianlegg. Du kan også bli med på en bjørnesafari (hvis du tør!), gå The Whitler Valley Trail eller få en god dose adrenalin på elverafting! 

Kamloops, British Columbia

I Kamloops vil du aldri gå tom for ting å finne på. Curling, BMX, Trekking, Segway og Ziplining er bare et knippe av aktivitetene du kan prøve her. Alternativt kan du teste ferdighetene dine i 'Foot Golfing' - ja, det finnes! Spark ballen gjennom 18 hull og se hvem av dere som er best til å kombinere de to sportene. 

Jasper, Alberta

Neste stopp er Jasper, en koselig liten fjellby i Alberta. Ta Jasper SkyTram for å oppleve en fantastisk panorama utsikt over Rocky Mountains. Så, etter en lang dag med spennede aktiviteter, finn veien til populære Jasper Breweing Company for deilig lokalt øl og en hyggelig stund med Jaspers lokalbefolkning. 

Jasper og Banff nasjonalparker 

Fra Jasper går turen videre gjennom nasjonalparkene Jasper og Banff. En utmerket måte å utforske Banff nasjonalpark på er ved å bli med lokale 'ranchers' på en ridetur langs berømte Lake Louise. Du kan velge mellom en hel eller halv dagstur. Dersom det firbente dyret ikke er helt din greie, er kanopadling langs innsjøen et minst like godt alternativ! 

Merk: I følge Parks Canada har alle av Canadas nasjonalparker og historiske landemerker gratis inngang i hele 2017 for å markere 150 års jubileet til The Canadian Confederation. 

Calgary, Alberta

Tilbake til storbylivet! Som med de fleste metropolske storbyer tilbyr Calgary gode shopping muligheter, utallige restauranter, en fasinerende kunstscene og et pulserende nattliv. Ta turen til Heritage Park Historical Village for å oppleve 1800-tallets Calgary. Hvis du er i Calgary i juli, ikke gå glipp av den årlige rodeo festivalen ved Calgary Stampede - det er årets høydepunkt i Calgary! 

Radium Hot Springs og Revelstoke, British Columbia

På veien mot Revelstoke, stopp ved den lille byen Radium Hot Springs i Kootenay nasjonalpark. Her finner du en av Canadas beste naturlig termiske mineral basseng. Dykk ned og bad i helsevennlige mineralene. Når du kommer til Revelstoke kan du teste ferdighetene dine i deres berømte alpinløyer - enten på ski eller på en mountain bike, avhengig av sesongen.

Nakusp, British Columbia

Den lille byen Nakusp, med sin aboriginske kulturarv, er en gjemt perle i vestre Kootenay regionen. Det er en vennlig og avslappet by som ligger ved breddene til vakre Arrow Lake. Gå langs Nakusp Waterfront Walk til Japanese Garden, eller gå opp Cedar Grove Trail for å se de enorme Western Red Cedar-trærne som vokser her.  

Okanagan Valley, British Columbia

Okanagan Valley er en av de varmeste og mest solrike områdene i hele Canada. Her kan du slappe av og slikke sol på en av de mange sandstrendene langs Okanagan Lake. Hvis du er en vin-elsker bør du definitivt dra på en vinsmakning her da Okanagan Valley er den nest største vinregionen i Canada. 

Seattle / Vancouver

Turen avsluttes tilbake i Seattle eller Vancouver, avhengig av hvor du startet. En god ide kan være å utforske en av byene i begynnelsen og den andre ved slutten av turen.

Total distanse: 2700 km

Tips! Hvis du er en ivrig ski- eller brettkjører er denne road trip'en også et godt alternativ til skisesongen. Ruten tar deg nemlig forbi noen av de beste skianleggene i Canada. Bare husk å bestille en leiebil tilpasset værforholdene. 

Er du under 25 år?

Er du under 25 år?
Den normale aldersgrensen for leiebil i USA er 25 år, men KILROY har spesialavtaler med Alamo som gjør det mulig å leie en bil med minimumsalder på 20 år.
Les mer

 

Kart: Din road trip gjennom Canadas villmark 

 

Vil du dra på en road trip gjennom Canadas villmark?
Kontakt oss!
Kontakt