Road trip på New Zealand: Nord- og Sørøya

Road trip på New Zealand: Nord- og Sørøya
Vil du oppleve både Nord- og Sørøya på New Zealand? Denne reiseruten kan gjennomføres på 10-14 dager, men dersom du har mer tid er det selvfølgelig bare en fordel å kunne bli lenger på hvert sted. På denne turen vil du se noen av våre favorittsteder på fantastiske New Zealand.

Starter i: Auckland
Slutter i: Queenstown
Varighet: Minst to uker
Transport: Lei en bil eller kjøp et fleksibelt busspass

Ruteforslag: Road trip på New Zealand: Nord- og Sørøya

Zoom inn eller ut for et mer detaljert kart. 

Auckland

Auckland, New Zealand's største by, er et perfekt utgangspunkt for en road trip. Auckland er kjent for sitt vakre havneområde, og er en sjarmerende storby med en avslappet atmosfære. Benytt sjansen til å dra på en dagstur til en av de mange øyene som ligger i nærheten.

Rangitoto

Rangitoto er en øy som ligger sentralt til ved havnen i Auckland. En kort ferjetur unna byen kan du klatre til topps på øya og nyte den fantastiske utsikten over Auckland, havnen og flere andre øyer. Tilbake i havnen i Auckland ligger The Viaduct, der du finner en rekke restauranter og utesteder. 

Hobbiton

Dersom du er fan av Ringenes Herre eller Hobbiten-filmene bør du benytte sjansen til å besøke Hobbiton! Bli med på en guidet tur og se stedet der deler av filmene ble spilt inn. Hobbit-hulene og flere andre deler av filmsettet utgjør det sjarmerende området som ligger i Hamilton-Waikato distriktet. Stikk innom Green Dragon Pub eller the Shire's Rest Café. Anbefales! 

Filmsett i dette området: The Shire, Hobbiton

Wellington

Den populære studentbyen Wellington ligger helt sør på Nordøya. Dette er byen for kulturelle opplevelser, god mat og vin. Ta kabelbanen til Kelburn for å nyte den fantastiske utsikten over havnen. For de filminteresserte er det kanskje ekstra mye å gjøre her, som for eksempel å besøke the Weta Workshop og the Weta Cave. Her kan du lære om alt som inngår i produksjonen av en film, og sjekke ut flere filmsett. All post-produksjon av Hobbiten-filmene ble gjort i Wellington.  

Filmsett i dette området: Nazgul, Rivendell, Isengard Gardens

Nelson

På nordspissen av Sørøya ligger Nelson, det mest solrike stedet på New Zealand. Nelson er kjent for fantastiske strender, vakre nasjonalparker og sjarmerende landsbyer, og det er derfor en god idé å tilbringe et par dager her. Lei en kajakk i Abel Tasman, eller nyt landskapet i Kahurangi National Park.

Filmsett i dette området: Chetwood Forest, Dimrill Dale, Rivendell

West Coast Glaciers

Opplev de mer enn 10 000 år gamle isbreene The Fox og Franz Josef. Disse isbreene er noen av de lettest tilgjengelige i verden, og vel verdt et besøk. 

Filmsett i dette området:  Lighting of the beacons

Glenorchy

Glenorchy er en liten by som ligger på den nordlige bredden av Lake Wakatipu, ca 45 minutter fra Queenstown med bil. Dette området er virkelig et paradis for friluftsentusiaster, ettersom noen av New Zealands vakreste turstier finnes her. En anbefalt tur er the Routeburn Track som tar 3-4 dager, eller 4-5 dagers turene Rees og Dart Track. Landskapet består av fjellkjeder og frodige skoger, og gåturer eller rideturer i dette området er magiske naturopplevelser! 

Filmsett i dette området:  Isengard, Lothlorien, Fangorn Forest

Queenstown

Queenstown er en av New Zealands mest populære turistdestinasjoner. Byen er omringet av vakre fjell og en krystallklar innsjø. Queenstown har mye å by på. Du kan prøve deg på en rekke aktiviteter, stå på ski, sjekke ut noen av filmsettene i området, eller kose deg med god mat og vin. 

Filmsett i dette området:  The Ford of Brunein, The Gladden Fields, Sindarin Pillars of the Kings, Isengard, Lothlorien

Vil du vite mer om reiser til New Zealand?
Kontakt oss

 Opplev de spektakulære isbreene på New Zeland når du er på road trip.

Opplev de spektakulære isbreene på New Zeland når du er på road trip.

New Zealand er stedet for store naturopplevelser. Når du er på road trip kan du stoppe akkurat der du vil for å nyte utsikten!

New Zealand er stedet for store naturopplevelser. Når du er på road trip kan du stoppe akkurat der du vil for å nyte utsikten!

Vakkert landskap like utenfor Auckland, et av stoppene på denne road trip ruten.

Vakkert landskap like utenfor Auckland, et av stoppene på denne road trip ruten.

Kontakt