Road trip på New Zealand: Opplev Nord- og Sørøya på 3 uker

Road trip på New Zealand: Opplev Nord- og Sørøya på 3 uker
New Zealand er et spennende, variert og vakkert land. Store naturopplevelser, mange muligheter for ulike typer ekstremsport, sjarmerende byer og mye mer venter deg her. En road trip på New Zealand er en perfekt måte å oppleve dette landet på. Stopp hvor du vil, når du vil, og ha muligheten til å forlenge oppholdet ditt når du finner ditt paradis.

Starter i: Auckland/Christchurch
Slutter i: Christchurch/Auckland
Varighet: Minst tre uker
Transport: Lei en bil eller kjøp et fleksibelt busspass

Ruteforslag: Road trip på New Zealand: Nord- og Sørøya, 3 uker

Zoom inn eller ut for et mer detaljert kart. 

Auckland, 2 - 3 dager

Auckland er New Zealands største by, og et perfekt utgangspunkt for en road trip. Auckland er kjent for sitt vakre havneområde, og er en sjarmerende storby med en avslappet atmosfære. Benytt sjansen til å dra på en dagstur til en av de mange øyene som ligger i nærheten.

Hobbiton, ½ dag

Dersom du er fan av Ringenes Herre eller Hobbiten-filmene bør du benytte sjansen til å besøke Hobbiton! Bli med på en guidet tur og se stedet der deler av filmene ble spilt inn. Hobbit-hulene og flere andre deler av filmsettet utgjør det sjarmerende området som ligger i Hamilton-Waikato distriktet. Stikk innom Green Dragon Pub eller the Shire's Rest Café. Anbefales! 

Filmsett i dette området: The Shire, Hobbiton 

Waitomo Caves, 1-2 dager

Rundt en times kjøretur fra Hobbiton ligger Waitomo Caves. Her finner du et spennende område under bakken som består av underjordiske huler, synkehull og elver. Dra på en guidet tur til fots eller med båt, og prøv black water rafting eller zip lining i mørket! 

Filmsett i dette området: Trollshaw Forest, Troll Hoarde Cave

Ruapehu, 2 - 4 dager

Vil du oppleve New Zealand fra hesteryggen, gå på tur i vakker natur, eller kanskje stå på ski eller snowboard? Utforsk den fantastiske naturen på Nordøya! Legg ut på tur ved The Tongariro Alpine Crossing i Tongariro National Park, kjent som et av de beste turområdene i verden. Dra på ridetur over store sletter og gjennom vakre skoger, eller reis til Mount Ruapehu for å stå på ski. 

Rotorua, 2 - 3 dager

Geysirer, kokende gjørme og kulturelle opplevelser! Rotorua er en av de mest aktive geotermiske områdene i verden. Her må du sjekke ut de ulike geysirene og boblende gjørmebassengene i Whakarewarewa Thermal Valley, og bli med på noen av de fartsfylte aktivitetene som tilbys. Besøk Te Pula for å få et innblikk i Maori-kulturen, og lær om den fascinerende historien om New Zealands urbefolking. Anbefales på det sterkeste! 

Wellington, 2 - 3 dager

Den populære studentbyen Wellington ligger helt sør på Nordøya. Dette er byen for kulturelle opplevelser, god mat og vin. Ta kabelbanen til Kelburn for å nyte den fantastiske utsikten over havnen. For de filminteresserte er det kanskje ekstra mye å gjøre her, som for eksempel å besøke the Weta Workshop og the Weta Cave. Her kan du lære om alt som inngår i produksjonen av en film, og sjekke ut flere filmsett. All post-produksjon av Hobbiten-filmene ble gjort i Wellington.  

Filmsett i dette området: Nazgul, Rivendell, Isengard Gardens

Nelson, 2 - 3 dager

På nordspissen av Sørøya ligger Nelson, det mest solrike stedet på New Zealand. Nelson er kjent for fantastiske strender, vakre nasjonalparker og sjarmerende landsbyer, og det er derfor en god idé å tilbringe et par dager her. Lei en kajakk i Abel Tasman, eller nyt landskapet i Kahurangi National Park.

Filmsett i dette området: Chetwood Forest, Dimrill Dale, Rivendell

Kaikoura, 1 - 2 dager

Kaikoura er en by som ligger på østkysten av Sørøya, mellom Kaikoura Range og Stillehavet. Hval, seler og delfiner oppholder seg i havet her året rundt, og området er kjent som et ypperlig sted å se disse skapningene i sitt naturlige miljø. Dra på hvalsafari eller bli underholdt av selene som kommer inn til land. 

Dra på hvalsafari som en del av din road trip på New Zealand

Benytt sjansen til å dra på hvalsafari når du er på road trip på New Zealand. 

West Coast Glaciers, 1 - 3 dager

Har du drømt om å dra på isbrevandring? Opplev de mer enn 10 000 år gamle isbreene The Fox og Franz Josef. Disse isbreene er noen av de lettest tilgjengelige i verden, og vel verdt et besøk som en del av din road trip på New Zealand. 

Filmsett i dette området:  Lighting of the beacons

Queenstown, 2 - 3 dager

Queenstown er en av New Zealands mest populære turistdestinasjoner. Byen er omringet av vakre fjell og en krystallklar innsjø. Queenstown har mye å by på. Du kan prøve ut en rekke aktiviteter, stå på ski, sjekke ut noen av filmsettene i området, eller kose deg med god mat og vin. 

Filmsett i dette området:  The Ford of Brunein, The Gladden Fields, Sindarin Pillars of the Kings, Isengard, Lothlorien 

Fiordland, 2 - 3 dager

Fiordland er et av de mest fascinerende stedene på New Zealand. Her kan du se vakre fossefall, fjorder, urgammel regnskog og majestetiske fjell. Lei en kajakk, dra på båttur eller legg ut på en 4-dagers tur (Milford Track) gjennom dype daler og forbi speilblanke innsjøer. 

Opplev Milford Sound fjord på din road trip på New Zealand.

Opplev Milford Sound fjord som en del av din road trip på New Zealand. 

Central Otago, 2 - 4 dager

Legg inn et stopp i Otago og ta livet med ro! Central Otago er kjent for et stort utvalg av god vin og delikatesser. Omringet av fjell og elver er dette et perfekt sted å slappe av. Dersom du vil oppleve noe annerledes kan du reise med Central Otago Rail Trail på et 4-dagers eventyr langs den gamle jernbanen. Toget stopper i sjarmerende landsbyer med spennende historie fra gullrushet på 1800-tallet på New Zealand. 

Christchurch, 1 - 3 dager

Det siste road trip stoppet på denne reisen er Christchurch, en by som både bærer preg av moderne kultur og eldre historie. Gå en tur langs Avon River, lei en terrengsykkel for å komme deg nedover Port Hills, og dra på noen av de mange restaurantene og barene i byen. Se tilbake på de siste ukene og vit at du har hatt en uforglemmelig road trip på New Zealand!

Vil du vite mer om reiser til New Zealand?
Kontakt oss


Nyt utsikten over de mange innsjøene på din road trip på New Zealand.

Nyt utsikten over de mange innsjøene på din road trip på New Zealand. 

Området rundt vakre Kaikoura - et av de mange stedene det er verdt å dra til når man er på road trip på New Zealand.

Området rundt vakre Kaikoura - et av de mange stedene det er verdt å dra til når man er på road trip på New Zealand.

Kontakt