Road trip på New Zealand: Nordøya

Road trip på New Zealand: Nordøya, 1 uke
Vil du oppleve noe av det beste New Zealand har å by på, men har kun rundt en uke til rådighet? Da er denne reiseruten noe for deg! Opplev storbyen Auckland, vakre Waiheke Island og Coromandel, de varme kildene i Rotorua, Hobbiton fra Ringenes Herre innspillingen og fantastiske Wellington.

Starter i: Auckland/Wellington
Slutter i: Wellington/Auckland
Varighet: Minst en uke
Transport: Lei en bil eller kjøp et fleksibelt busspass

Ruteforslag: Road trip på New Zealand: Nordøya 

Zoom inn eller ut for et mer detaljert kart. 

Auckland, 1-3 dager

Auckland, kjent som "the City of Sails", er en storby der du kan besøke alt fra strender, øyer og havneområder, til skyskrapere og shoppingsentre. Auckland er den største byen på New Zealand, og et utmerket sted å starte en road trip fra. 

Waiheke Island

Nyt god mat og vin på denne solfylte øya som ligger kun 30 minutter unna Auckland sentrum med ferje. Waiheke Island er kjent for prisbelønte vingårder og hvite sandstrender, og er vel verdt et besøk. 

Vestkysten 

Reis gjennom regnskogen i vest-Auckland, og opplev den vakre kysten. Utforsk svarte sandstrender og et vakkert landskap, gjerne på en fottur langs en av de mange turstiene. 

Coromandel, 1-3 dager

Coromandel er virkelig et kystparadis! Regnskog, hvite sandstrender og idylliske viker gjør Coromandel til en laid-back og sjarmerende destinasjon. Dra på en guidet kajakktur eller slapp av i det varme vannet på Hot Water Beach. Hvis du ønsker å utforske et roligere sted kan du dra til Donut Island med kajakk eller båt. Donut Island er et lite landområde utenfor kysten av Whangamata med en hemmelig lagune og strand.

Rotorua, 1-2 dager

Geysirer, kokende gjørme og kulturelle opplevelser! Rotorua er en av de mest aktive geotermiske områdene i verden. Her må du sjekke ut de ulike geysirene og boblende gjørmebassengene i Whakarewarewa Thermal Valley, og bli med på noen av de fartsfylte aktivitetene som tilbys. Besøk Te Pula for å få et innblikk i Maori-kulturen, og lær om den fascinerende historien om New Zealand's urbefolking. Anbefales på det sterkeste! 

Hobbiton, 1/2 dag

Er du fan av Ringenes Herre og Hobbiten-filmene? Da bør du benytte sjansen til å besøke Hobbiton! Bli med på en guidet tur og se stedet der deler av filmene ble spilt inn. Hobbit-hulene og flere andre deler av filmsettet utgjør det sjarmerende området som ligger i Hamilton-Waikato distriktet. Stikk innom Green Dragon Pub eller the Shire's Rest Café.

Filmsett i dette området: The Shire, Hobbiton  

Waitomo Caves, ½-1 dag

Rundt en times kjøretur fra Hobbiton ligger the Waitomo Caves. Her finner du et spennende område under bakken som består av underjordiske huler, synkehull og elver. Dra på en guidet tur til fots eller med båt, og prøv black water rafting eller zip lining i mørket!

Filmsett i dette området: Trollshaw Forest, Troll Hoarde Cave

Ruapehu, 1-3 dager

Vil du oppleve New Zealand fra hesteryggen, gå på tur i vakker natur, eller kanskje stå på ski eller snowboard? Utforsk den fantastiske naturen på Nordøya! Legg ut på tur ved The Tongariro Alpine Crossing i Tongariro National Park, kjent som et av de beste turområdene i verden. Dra på ridetur over store sletter og gjennom vakre skoger, eller reis til Mount Ruapehu for å stå på ski. 

Wellington, 2-3 dager

Helt sør på Nordøya ligger den populære studentbyen Wellington. Dette er byen for kulturelle opplevelser, god mat og vin. Ta kabelbanen til Kelburn for å nyte den fantastiske utsikten over havnen. For de filminteresserte er det kanskje ekstra mye å gjøre her, som for eksempel å besøke the Weta Workshop og the Weta Cave. Her kan du lære om alt som inngår i produksjonen av en film, og sjekke ut flere filmsett. 

Filmsett i dette området: Nazgul, Rivendell, Isengard Gardens  

Vil du vite mer om reiser til New Zealand?
Kontakt oss

 
Opplev geysirene i Rotorua når du er på road trip på New Zealand.

Opplev geysirene i Rotorua når du er på road trip på New Zealand.

En road trip til New Zealand er ikke komplett uten et besøk til den populære byen Wellington som ligger på Nordøya.

En road trip til New Zealand er ikke komplett uten et besøk til den populære byen Wellington som ligger på Nordøya. 

Kontakt