Garden Route - Cape Town til Port Elizabeth

Hva sier du til en road trip hvor du får oppleve vakre strender, små fiskelandsbyer, pulserende storbyer, imponerende natur og fantastisk dyreliv? Det høres ikke dårlig ut, eller hva? Denne road trip'en, som også er kjent som The Garden Route, lar deg oppleve flere av Sør-Afrikas høydepunkter!

Denne road trip'en starter i Cape Town hvor du henter din leiebil eller campervan før du legger i vei på et av ditt livs store eventyr! Langs ruten vil du få oppleve noe av det beste Sør-Afrika har å by på, så det er bare å begynne å glede seg.

Vi anbefaler at du setter av ca. 2 uker til denne road trip'en for å få den beste opplevelsen

Reiseruten:Road trip - Garden Route - KILROYCape Town - Cape Point - Hermanus/Gansbaai - Mossel Bay - Knysna - Jeffrey's Bay - Port Elizabeth

1. Cape TownTa et par surfetimer mens du er i Cape Town - KILROY

Start din road trip med å utforske ungdommelige Cape Town. Opplev solnedgangen fra Table Mountain, besøk berømte Robben Island, og nyt et glass eller to med lokal vin ved Cape Towns havnefront. Om tiden og budsjettet ditt tillater det kan det også være en god ide å ta et par surfetimer mens du er i Cape Town, de kan komme godt med senere på reisen!

2. Kappstaden

Kappingviner i Sør-Afrika - KILROY

Etter å ha utforsket Cape Town, ta turen ut til Kappstaden der du kan stå ved det punktet hvor Det indiske hav møter Atlanterhavet. Vi kan også anbefale deg å ta turen opp til fyrtårnet for den beste utsikten! Etterpå kan du fortsette til Simonstowns og Boulder Beach hvor du kan hilse på de sære kappingvinene.

3. Hermanus/ Gansbaai

Dykking i bur med hvithai i Sør-Afrika - KILROY

Ditt neste stopp avhenger litt av hvor stor adrenalinjunkie du er. Hvis du foretrekker en rolig og avslappende dag skal du ta turen til Hermanus - en sjarmerende fiskerlandsby hvor du kan speide etter hvaler mellom mai og oktober. Er du derimot klar for et adrenalinkick uten sidestykke så skal du kjøre til Gansbaai hvor du kan dykke i bur omringet av hvithaier! Hjertepumpa vil definitivt få kjørt seg her.

4. Mossel Bay

Pinnacle Point & St. Blaize fyrtårn i Mossel BayMossel Bay er en koselig havneby, og et populært stoppsted for reisende langs Garden Route. Faktisk ligger Mossel Bay nøyaktig midt mellom Cape Town og Port Elizabeth (400 km hver vei) som også bidrar til å gjøre stedet til et naturlig stopp langs ruten. Mossel Bay har mye å by på: her finner du blant annet mer enn 60 kilometer med strender, samt varmt og solrikt klima året rundt! Ikke gå glipp av Pinnacle Point og St. Blaize fyrtårn.

5. Knysna

Hopp i strikk i Sør-Afrika med KILROYKlar for litt mer adrenalin? Fortsett langs Garden Route til du kommer til Knysna hvor du kan nyte stemningen i denne koselige småbyen. Den laidbacke atmosfæren her vil være i stor kontrast til det du vil føle i det du kaster deg ut fra Bloukrans Bridge i det som er verden høyeste strikkhopp (216 meters). 

6. Jeffrey’s BayTest surfeskillsene i J-Bay, Sør-Afrika

En sjarmerende kystby, som ofte bare kalles J-Bay. Stedet er rangert som et av verdens topp 10 beste surfesteder. Needless to say: hvis du digger å surfe er J-Bay et must! Men det er også flere grunner til å ha J-Bay på listen over stoppesteder på din road trip i Sør-Afrika; det er et solskinnsparadis, du har gode muligheter til å se delfiner og du finner kule surfebutikker på hvert et gatehjørne. I tillegg har byen et stort utvalg av kafeer, take-away boder, og restauranter med nydelig sjømat!

7. Port Elizabeth

Opplev Addo Elephant National Park ved Port Elizabeth på road trip i Sør-AfrikaTiden er kommet for å kjøre mot Port Elizabeth, også kjent som "the friendly town". Port Elizabeth er en ypperlig destinasjon for både dykking og sandboarding (altså brettkjøring på sanddyner). Høydepunktet med Port Elizabeth er derimot Addo Elephant National Park, som ligger kun 40 min kjøring fra byen. 

Jeg vil dra på road trip langs Garden Route
Send oss en e-post
Kontakt