South African Explorer - Joburg til Cape Town

South African Explorer - road trip i Sør-Afrika
Ønsker du å oppleve noe av det beste Sør-Afrika har å by på? Da bør du leie deg en bil eller campervan og bli en ekte "South African Explorer". Denne road trip'en tar deg med fra Johannesburg til Cape Town, og er spekket med fantastiske natur- og dyreopplevelser, samt aktiviteter!

Ved å fly inn til Johannesburg og hjem fra Cape Town (eller motsatt hvis du foretrekker det) har du så mange kule opplevelser i vente! Bestill en campervan til din road trip og sørg for å få med deg disse stoppene på veien mellom Johannesburg og Cape Town. Du kommer ikke til å angre!

Vi anbefaler at du tilbringer 4-5 uker på denne road trip'en da det er mer enn 3000 km å kjøre. Hvis du ikke har så mye tid til rådighet, kan du isteden fly til Port Elizabeth og kjøre til Jeffrey's Bay som første stopp. Da vil 2 uker være tilstrekkelig med tid. 

Reiserute:South African Explorer - road trip i sør-afrika - KILROY
Johannesburg - Krüger nasjonalpark - Drakensberg Mountains - Durban - Coffee Bay - Port Elizabeth - Jeffreys Bay - Wilderness - Franschhoek & Stellenbosch - Cape Town. 

1. JohannesburgJohannesburg -1280x 720


Startskuddet går i Johannesburg som er Sør-Afrikas største by, og sentrum for landets økonomi og finans. Det er en by med store kontraster, og reisende bør vise forsiktighet i enkelte områder av byen. De fleste reisende holder seg til de nordlige delene av byen, hvor hver bydel er som en særegen liten landsby. For reisende som søker kulturelle opplevelser er Market Theatre-komplekset et populært alternativ.

2. Krügerparken

Krügerparken er en av de største natur- og dyrereservatene i hele Afrika, og med hensyn til dyreliv er den en av verdens aller beste nasjonalparker. Her vil du ha gode muligheter til å se alle av Afrikas 5 store (the Big 5): løve, elefant, vannbøffel, neshorn og leopard. Se løver og andre eksotiske dyr på safari i Krugerparken

Det er vanskelig å beskrive hvordan det føles å være omringet av elefanter, flodhester, sjiraffer, og andre eksotiske dyr. Det må bare oppleves. Du kan kjøre gjennom parken på egenhånd, eller delta på en guidet safaritur. Bare husk at dersom du kjører selv er det ikke sikkert du vil få sett alle dyrene da du sannsynligvis ikke har god nok erfaring og kjennskap til området. 

3. Drakensberg

Drakensberg i Sør-Afrika

Drakensberg er de høyeste fjellene i Sør-Afrika. På grunn av det rike plantelivet og den store andelen av hulemalerier og bergkunst laget av San-folket (Sør-Afrikas urfolk), har Drakensberg blitt erklært som et verdensarvested av UNESCO. Ikke bare er det et vakkert landskap, men det er også det perfekte stedet for fotturer og å glemme resten av verden.

4. DurbanUtforsk bylivet i Durban, Sør-Afrika


Durban  er et kult sted og en by mange reisende dessverre går glipp av når de besøker Sør-Afrika. Som en av Sør-Afrikas største byer vil du her finne gode shoppingmuligheter (det finnes flere lokale designere som holder til her), kule restauranter, og fantastiske strender som er perfekt for både bading og surfing.

5. Coffee Bay

Dette er et lite, men koselig "getaway" sted langs et av Sør-Afrikas mest uberørte områder: The Wild Coast. På veien til dette lille paradiset vil du kjøre gjennom grønne daler og landlige områder med fargerike leirehus, og dermed se det deler av det genuine Sør-Afrika. Ruten er asfaltert, men det kan likevel være noen hull i veien, så kjør forsiktig og planlegg å ankomme i dagslys. Hold også øynene åpne for dyr og fotgjengere langs veien.

Heng med de lokale i Coffee Bay, Sør-Afrika

Ved Coffee Bay er det er fin strand hvor man kan se delfiner leke i vannet, og som har gode surfeforhold. Det er også mulig å delta på en surfecamp her hvis du ønsker å forbedre surfeskillsene.

6. Jeffrey’s BayTest surfeskillsene i J-Bay, Sør-Afrika


En sjarmerende kystby, som ofte bare kalles J-Bay. Stedet er rangert som et av verdens topp 10 beste surfesteder. Needless to say: hvis du digger å surfe er J-Bay et must! Men det er også flere grunner til å ha J-Bay på listen over stoppesteder på din road trip i Sør-Afrika; det er et solskinnsparadis, du har gode muligheter til å se delfiner og du finner kule surfebutikker på hvert et gatehjørne. I tillegg har byen et stort utvalg av kafeer, take-away boder, og restauranter med nydelig sjømat!

7. Wilderness

Wilderness er virkelig et sted med tidløs skjønnet, fantastisk gjestfrihet og en avslappet atmosfære. Stedet blir noen ganger referert til som en hippieby på grunn av sine lokale kunstbutikker. Selv om byen er liten, er det mye å se og gjøre her; fenomenal natur, adrenalinpumpende aktiviteter, vakre strender og utallige utkikkspunkter hvor du kan speide etter hvaler og delfiner.

Kaimaan River i Sør-Afrika

Bruk en dag nede ved Kaaimans River. Elven er rolig så her kan du leie en SUP (standing-up paddleboard) og bare cruise ned elven. Få også med deg den flotte stranden som er ligger i nærheten. Men pass på: sterke undervannsstrømmer gjør at svømming frarådes her. Dersom du likevel ønsker å bade, hold deg mellom de røde flaggene.

8. Franschhoek & Stellenbosch

Besøk en vingård i Franschhoek, Sør-Afrika

Sør-Afrika er kjent for å lage god vin, og Franschhoek og Stellenbosch er to vindistrikter som definitivt er verdt et besøk på din road trip i Sør-Afrika. Begge ligger i forholdsvis kort avstand fra Cape Town. Franschhoek er en liten by beliggende mellom to daler, og har kun en enkelt hovedgate. Stellenbosch på sin side er en noe mer urban studentby, men fortsatt liten i størrelse.

9. Cape Town

cape-town-aerial

Cape Town er en av Sør-Afrikas flotteste storbyer, perfekt beliggende ved foten av majestetiske Table Mountain. Byens sentrum er moderne og inkluderer trendy restauranter, skyskrapere, motebutikker og livlig natteliv. Når du er i Cape Town må du ikke gå glipp av følgende opplevelser: Robben Island, stedet hvor Nelson Mandela satt fengslet i 18 år; Cape Town Waterfront; og en fottur til Table Mountain.

 

Vil du ha hjelp til å planlegge din road trip?
Kontakt oss!
Kontakt