Road trip på Highway 1

Dra på road trip langs Highway 1 i California
En road trip blir ikke bedre enn dette! 800 km langs kysten av California, fullpakket med storbyer og slående vakker natur. På road trip langs US Highway 1 venter høydepunkter som San Francisco, Santa Cruz, Big Sur og Los Angeles.

Highway 1, også kjent som Pacific Coast Highway har flere ganger blitt kåret til verdens beste road trip, og det er ikke uten grunn! Så hopp inn i bilen og cruise avgårde med Beach Boys på full guffe på radioen og med sjøbrisen ruskende i håret. 

Reiserute:

San Francisco - Santa Cruz- Monterey - Big Sur - San Simeon - Santa Barbara - Los Angeles

Anbefalt varighet: 1-2 uker

Fotogalleri: Highway 1

1. San Francisco

Start turen i San Francisco der hippier og finansmenn slapper av side om side på stranden og fester natten gjennom. San Fransisco er full av motsetninger, fargerike personligheter, kultur, koselige restauranter og kule nabolag. Alcatraz kan også være verdt et besøk før dere hopper i leiebilen og setter avsted.

2. Santa Cruz

Santa Cruz regnes som en av USAs surfehovedsteder, så stikk ned på stranda og test ut bølgene! Sjekk også ut de lokale omtaler som "the mystery spot", der tyngdekraften ikke ser ut til å fungere helt som den skal...

3. Monterey Bay

Monterey Bay Aquarium er en av de store attraksjonene i området, men vil dere heller se sjøløver og otere leke seg i det fri, skal dere stikke ned til Fisherman's Wharf, der det tidvis kryr av dem. Er dere glad i vin er tiden nå inne for å besøke en av Californias mange vingårder.

4. Big Sur

Big Sur State Park er en ekte road trip attraksjon. Den snirklende veien gjennom parken snor seg langs det dramatiske kystlandskapet preget av herlige strender, sjøløver, elefantsel og en av områdets mest ikoniske fosser - McWay Falls. Så lad opp kameraet og finn fram solkremen!

5. San Simeon

Det er to ting dere må gjøre når dere er i dette området, den ene er å utforske det ekstravagante Hearst Castle, den andre, er å reise til San Luis Obispo og leie en dune buggy! Fres avgårde på stranden og la adrenalinet koke!

6. Santa Barbara

Santa Barbara er også kjent som den amerikanske «Riviera». Her kan dere dra på hvalsafari, stikke innom det ukentlige kunst og håndverk markedet eller gå på pubrunde innom de mange lokale mikrobryggeriene. Ta dere også en tur ned på stranda og leie en kajakk eller et par surfebrett.

7. Los Angeles

Avslutt turen med kjendisspotting i Hollywood, et besøk til Universal studios og litt velfortjent avslapning på Venice Beach. Ikke glem den obligatoriske selfien foran Hollywood-skiltet før dere reiser hjem!

Er du under 25 år?

Er du under 25 år?
Den normale aldersgrensen for leiebil i USA er 25 år, men KILROY har spesialavtaler med Alamo som gjør det mulig å leie en bil med minimumsalder på 20 år.
Les mer
Vil du på road trip i USA?
Kontakt KILROY
Kontakt