Road trip fra kyst til kyst

Dette er en Road Trip med stor R. Reis fra kyst til kyst i USA og kjør det amerikanske kontinent på langs, fra New York til Los Angeles!

Ruten inkluderer store byer og kjente turistattraksjoner som Washington DC, Nashville, Grand Canyon og Las Vegas, men pass også på å sette av tid til å stoppe i noen av de koselige småstedene på veien. Vi har alle sett amerikanske filmer og tv-serier med hillbillies kledd i snekkerbukser som tygger strå, og nå har du sjansen til å møte disse stereotypene selv. Stopp i en hvilken som helst ‘small town’ og slå av en prat med den gjestfrie lokalbefolkningen.

Reiserute:

New York - Washington D.C. - Knoxville - Nashville - Memphis - Oklahoma city - Amarillo - Roswell/ Santa Fe - Grand Canyon - Las Vegas - Death Valley - Los Angeles

Anbefalt varighet: 4-12 uker

Klar for en skikkelig road trip i USA?
Kontakt oss

Fotogalleri: Kyst til kyst

1. New York City, New York

Start ditt USA-eventyr i “The city that never sleeps”! Sightseeing, shopping, Frihetsgudinnen, Brooklyn, Harlem, Wall Street, gatemusikanter på Times Square, donut-spisende politimenn og gjøglere i Central Park. New York har masser å by på så pass på å sette av nok tid til å utforske byen før dere henter leiebilen og setter avgårde.

2. Washington D.C.

Washington DC er langt mer enn bare Det hvite hus og historiske monumenter. Nasjonens hovedstad huser også noen av USAs aller beste museum – med fri entré! Er du her i sesongen må du passe på å få med deg en ishockeykamp med Washington Capitals, enten du ser den fra stadion eller sammen med lokale supporterne på en av Washingtons mange sportsbarer.

3. Knoxville, Tennessee

Kontrasten er stor mellom de dresskledde kvinnene og mennene i Washington og den folkelige atmosfæren i Knoxville. Utforsk Jackass-legenden Johnny Knoxvilles hjemby og nyt den behagelige atmosfæren på torget ved Gay Street.

4. Nashville, Tennessee

The home of country music! Nashville bugner over av countrymusikere med cowboyhatt og boots, og her ligger alt til rette for skikkelig god stemning. Gå ikke glipp av dansing på bordene, øl-mugger servert med sugerør og budrunder om hvilken sang som skal spilles på en av byens mange honky tonk-barer.

5. Memphis, Tennessee

Memphis er kjent for sin utsøkte friterte catfish (malle), men er nok aller mest kjent for å huse hjemmet til selveste kongen, nemlig Graceland, Elvis sin private residens, som er et must å besøke, enten du er fan eller ikke. Elvis-imitatorer fra hele verden valfarter hit og er en attraksjon i seg selv.

6. Oklahoma City, Oklahoma

Enter the mother road! En road trip i USA er ikke komplett uten å være innom Route 66! Oklahoma huser noen av de mest kjørbare strekningene av ruta og herfra kommer dere til å få følge av Route 66-entusiaster. Stopp innom Route 66 Vintage Iron Motorcycle Museum og the National Cowboy & Western Heritage Museum.

7. Amarillo, Texas

Howdy y’all! Alt er større i Amerika og ingen steder er dette mer sant enn i Texas. Test magemålet ditt på Big Texan Steak Ranch – klarer du å spise en 2 kilos stek på under 1 time får du den gratis. For en autentisk cowboyopplevelse; stikk innom Amarillo Livestock Auction der du kan henge ut med ekte cowboys.

8. Roswell/ Santa Fe, New Mexico

Etter ‘The Roswell UFO incident’ i 1947 er denne søvnige sørstatsbyen blitt verdenskjent. Men hva skjedde egentlig? Var det aliens eller kun en værballong? Stikk til Roswell og bedøm selv. Etterpå kan du slappe av i en av New Mexicos mange varme kilder eller ta turen innom en av USAs eldste byer - vakre Santa Fe.

9. Grand Canyon, Arizona

Med sitt fantastiske og enestående landskap er 1800 m dype Grand Canyon, virkelig et ekte naturvidunder. Ikke bare er omgivelsene vakre, men stedet inneholder også en spennende kulturhistorie, og er absolutt verdt et besøk - du kommer garantert aldri til å se noe lignende!

10. Las Vegas, Nevada

Viva Las Vegas! Du har kanskje hatt sangen på hjernen siden Graceland, men nå er tiden endelig inne for dette sirkuset av en by. Vi kan ikke love at kvelden deres ender som for Hangover-gutta, men nå er tiden inne for gambling, nattklubber og spektakulære show, enten du vil se Cirque du Soleil eller Chippendales.

11. Death Valley, California

Turn up the heat og besøk en av klodens aller varmeste steder! Death Valley er virkelig en unik opplevelse som nesten ikke kan beskrives, du må nesten bare kjenne det på kroppen selv. Oppdag forklaringen bak stedsnavnet Devil’s Golf Course og besøk den lavtliggende saltsletten Badwater Basin.

12. Los Angeles, California

Avslutt turen med kjendisspotting i Hollywood, et besøk til Universal Studios og litt velfortjent avslapning på stranda i Venice Beach. Ikke glem den obligatoriske selfien foran Hollywood-skiltet før du reiser hjem!

Er du under 25 år?

Er du under 25 år?
Den normale aldersgrensen for leiebil i USA er 25 år, men KILROY har spesialavtaler med Alamo som gjør det mulig å leie en bil med minimumsalder på 18 år.
Les mer
Vil du på road trip i USA?
Kontakt KILROY
Kontakt