Road Trip i California

Road trip i nordlige California
Vil du se en litt annen side av California? Da er denne road trip'en perfekt for deg! På denne ruten vil du oppleve alt fra vingårder til fantastiske nasjonalparker og enorme storbyer. Gjør deg klar til å se alt hva California har å by på i det du legger ut på en litt annerledes road trip fra San Francisco til Los Angeles!

Varighet: minimum 2 uker

Road trip i California - kart - KILROY

San Francisco

Denne uforglemmelige road trip'en starter i San Francisco. Sørg for å ha et par ekstra dager slik at du kan utforske denne hippe storbyen før du henter leiebilen din hos Alamo og legger i vei! Selv om de er typiske turistattraksjoner, så vil du ikke gå glipp av landemerker som Golden Gate Bridge, Alcatraz, Haight Asbury, Pier 39 og Chinatown mens du er i San Francisco.

Tips: Hent leiebilen din på San Franciscos flyplass - da vil du spare både tid og penger. Med KILROY og Alamo kan du nemlig sjekke inn på forhånd. Som en bonus kan du også selv velge bilen din innen den kategorien du har forhåndsbestilt. Dessuten, ved å hente bilen ved flyplassen slipper du unna de mange enveiskjørte gatene i sentrum av San Francisco.

Start din road trip i San FranciscoVi anbefaler: Ta en av de ikoniske og sjarmerende trikkene som San Francisco er kjent for, og hopp av på tilfeldige stopp. Hvem vet hva du vil oppdage mens du utforsker San Franciscos gater?

Santa Rosa (Sonoma County)

Vend snuten mot Santa Rosa i Sonoma County - som også er kjent som "the wine country". Med over 400 vinprodusenter i regionen må du sørge for at du besøker minst en av de mens du er i Sonoma. Selv om du ikke er spesielt glad i vin, så er uansett landskapet og atmosfæren ved disse vingårdene verdt et besøk! 

Prøv ziplining i Sonoma, California - KILROYVi anbefaler: Prøv ziplining gjennom Sonomas skoger ved Sonoma Canopy Tours.

Mendocino

På veien til den lille kystbyen Mendocino vil du kjøre gjennom vakre Navarro River Redwoods State Park. Sørg for å ha kameraet ditt klart da landskapet her er bare helt fantastisk!

Glass Beach, Mendocino, California - KILROYVi anbefaler: Ikke langt fra Mendocino finner du Glass Beach. Denne stranden en gammel søppelfylling - ja, det høres ikke hyggelig ut - men etter flere tiår er det eneste sporet igjen fra den gamle fyllingen en strand fylt med slipt glass i alle farger du kan tenke deg. 

Eureka

Eureka er hovedsetet i Humboldt County, og den største kystbyen mellom San Francisco og Portland, Oregon. Ta deg en rusletur i Eurekas historiske gamleby. Spektakulære Avenues of the Giants, som er et must på en road trip i California, ligger også rett sør for Eureka.

College Cove Beach, California - KILROYVi anbefaler: Ikke langt fra Eureka vil du finne pene College Cove. Kom hit for en flott gåtur langs kysten, eller en dukkert hvis været tillater det.

Redding

Etter Eureka venter Redding, og på veien hit vil du passere de flotte Trinity Alps og kjøre langs Trinity River. Halvveis i kjøreturen kan du stoppe ved Big Bar, hvor du kan prøve en av de kuleste aktivitetene på denne road trip'en: rafting på Trinity River! 

Whiskeytown Lake, California - KILROYVi anbefaler: Like før du ankommer Redding, sving av og stopp ved Whiskeytown Lake. Ikke bare har stedet et kult navn, men det er også en vakker innsjø hvor du kan kajakkpadle eller ta et forfriskende bad.

Lassen Volcanic National Park

Tett på idylliske Lake Almanor ligger Lassen Volcanic National Park. Her kan du utforske mer enn 240 km med turstier, i tillegg til vakre blomsterfylte enger, små vulkaner og fjellvann. Dessuten har denne vulkanske parken massivis av hydrotermisk aktivitet som fumaroler, gjørmebad, boblende basseng og damp fra bakken.

Bumpass Hell i Lassen nasjonalpark, California - KILROYVi anbefaler: Gå den 15 km lange Lake Almanor Recreation Trail, og opplev den floteste utsikten over Lake Almanor, Dyer Mountain og Lassen Volcanic National Park. 

Mammoth Lakes

Mammoth Lakes er et mekka for friskuser som elsker å være aktiv. Her har du et hav av utendørsaktiviteter å velge mellom året rundt. Faktisk er det en del diskusjon om hvilken årstid som er best egnet for å besøke Mammoth Lakes - de som elsker vintersport sverger til vinteren da Mammoth Mountain byr på fantastiske snowboard-og skiforhold. Om sommeren kan du derimot gå lange fotturer langs turstier, eller teste aktiviteter som SUP, kajakkpadling, fiske og terrengsykling, for å nevne noen.

Mammoth Lakes, Sierra Nevadas, California - KILROYVi anbefaler: Når du kjører til Mammoth Lakes, ta ruten ned langs Highway 395 da dette er den mest billedskjønne ruten. På veien kan du også ta et stopp ved vakre Lake Tahoe, samt den berømte spøkelsesbyen Bodie.

Yosemite National Park

Yosemite National Park er Sierra Nevadas store juvel! Denne nasjonalparken slutter aldri å begeistre besøkende med sin flotte og dramatiske landskap. Nasjonalparken er blant annet kjent for sine massive vertikale steinklipper - noen rager så høyt som 1000 meter - og sine imponerende fossefall. Dessuten kan nasjonalparken by på fantastisk landsskap i form av fredelige innsjøer, blomsterfylte enger, dype daler, og enorme mammuttrær, også kjent som kjempesequioatre. 

Utsikt fra Glacier Point, Yosemite nasjonalpark - KILROYVi anbefaler: Kjør opp til Glacier Point for å oppleve en fantastisk utsikt over Yosemite Valley, Half Dome og Yosemite Falls. Merk: Glacier Point er kun tilgjengelig med bil i perioden mellom april/mai - oktober/november. Sjekk alltid forholdene før du tar avsted for å unngå bomtur!

Kings Canyon & Sequoia National Parks

Beliggende side ved side i de sørlige Sierra Nevada og øst for San Joaquin Valley finner vi Kings Canyon og Sequoia nasjonalpark. Da disse nasjonalparkene byr på et stort spekter av store kløfter (canyons) og gigantiske mammuttrær, samt kuperte turstier, høye fjell og dype huler er det ikke rart at de er så populære. Dessuten er aktivitetene du kan gjøre her like varierte som naturen selv, og vi garanterer at du vil finne noe som faller i smak!

Soloppgang og flott utsikt fra Moro Rock, Sequoia nasjonalpark - KILROYVi anbefaler: Utforsk Sequoia National Park fra oven ved å bestige Moro Rock. Moro Rock tårnet 2.050 meter over havet, og gir en fantastisk utsikt over nasjonalparken. Turen opp er forholdsvis kort (ca. 350 steg), men bratt.

Solvang

Solvang er en liten "dansk" perle beliggende i hjerte av Santa Ynez Valley, California. Ikke bare har denne lille byen sin egen kopi av "Den lille havfrue" og en park dedisert til H.C Andersen, men de har også en årlig festival for å feire byens danske arv. Festivalen tar plass i midten av september og varer i 3 dager, om du skulle ha lyst til å feire Danmark i USA!

Solvang, California - KILROYVi anbefaler: Stikk innom Solvangs sjarmerende Bondens marked for å få en smak av de lokale råvarene som dyrkes i området. Markedet er åpent hver onsdag mellom 14:00 - 18:30.

Los Angeles

Du har kommet til den siste destinasjonen på din road trip, og selv om det er litt trist så har du fortsatt mange ting å glede deg til før du reiser hjem til Norge. Allerede når du nærmer deg Los Angeles vil du innse at det finnes så utrolig mye spennende å utforske i denne storbyen. Bare for å nevne noe, ikke gå glipp av Universal Studios, Venice Beach, Hollywood og Beverly Hills.

Surfing i Los Angeles, California - KILROYVi anbefaler:  Hva med å avslutte road trip'en med surfing i Los Angeles?

Er du under 25 år?

Er du under 25 år?
Normalt må man være over 25 år for å få leie bil i USA, men sammen med Alamo kan vi i KILROY gi deg som er under 25 et spesielt tilbud. Både forsikring og "young driver" avgift er allerede inkludert i prisen.
Snakk med en reisespesialist Søk etter leiebil
Vil du ha hjelp til å planlegge en road trip gjennom California?
Kontakt oss
Kontakt