Road trip på østkysten

Roadtrip på øtkysten i USA - start i New Yrok
På road trip på USAs østkyst venter storbyer som New York og Washington, vakre strender, sjarmerende amerikanske tettsteder og hele 3 nasjonalparker.

Reiserute:

New York - Niagara Falls - Pittsburgh - Shenandoah National Park - Blue Ridge Parkway - Great Smoky Mountains National Park - Virginia Beach/ Norfolk - Washington - New York

Anbefalt varighet: 3-6 uker

Fotogalleri: Østkysten

1. New York

Start ditt USA eventyr i “the city that never sleeps”. Sightseeing, shopping, Frihetsgudinnen, Brooklyn, Harlem, Wall Street, gatemusikanter på Times Square, donut-spisende politimenn og gjøglere i Central Park. New York har masser å by på, så pass på å sette av nok tid til å utforske byen, før dere henter leiebilen og setter avgårde.

2. Niagara Falls

Verdensberømte Niagara Falls på grensen mellom USA og Canada er virkelig en opplevelse av den sjeldne sorten. Se den gratis fra avstand, eller kast på deg en poncho og hopp på «Maid of the Mist» for å oppleve fossefallene tett på.

3. Pittsburgh

Pittsburgh har rykte på seg for å være en av de beste «sportsbyene» i USA. Dette er med andre ord en god anledning til å få med seg en erkeamerikansk sportsopplevelse, enten du ser amerikansk fotball eller en baseballkamp. Ta også en tur med den nærmest vertikale Duquesne Incline-jernbanelinjen før dere reiser videre.

4. Shenandoah National Park (Skyline drive)

Denne naturskjønne kjøreruten tar deg gjennom hele Shenandoah National Park på langs, så her gjelder det å ha kameraet klart! Turen er spesielt populær på høsten da naturen kler på seg sin mest fargerike drakt. Ta en avstikker, legg ut på fottur og tilbring et par netter i telt i villmarka.

5. Blue Ridge Parkway

Fra en naturskjønn rute til den neste. Blue Ridge Parkway er spekket med imponerende utsiktspunkter og her finnes det muligheter for en rekke friluftsaktiviteter enten du vil leke cowboy på hest eller ta en rolig fisketur for å fange din egen middagsmat.

6. Great Smoky Mountains National Park

Dette er virkelig himmelen for friluftslivsmennesker. Det vakre landskapet utkonkurreres av det enda vakrere dyreliv som inkluderer: hvithalehjort, vaskebjørner, ville kalkuner og wapitier. Pass opp for svartbjørn og sjekk ut de gamle bygningene i Cades Cove.

7. Virginia Beach/ Norfolk

Disse to byene ligger så tett at du like gjerne kan besøk begge i samme slengen. Virginia Beach er en av verdens lengste badestrender, så her ligger alt til rette for en forfriskende dukkert i Atlanterhavet. Norfolk huser verdens største marinebase og har følgelig et massivt krigsskipmuseum som er verdt å få med seg.

8. Washington

Washington DC er langt mer enn bare Det Hvite Hus og historiske monumenter. Nasjonens hovedstad huser også noen av USAs aller best museum –med fri entré! Er du her i sesongen må du passe på å få med deg en ishockeykamp med Washington Capitals.

9. New York

Nå er tiden snart inne for å reise hjem, så få unnagjort litt shopping, enten du vil kjøpe brukt i East Village eller nytt på Fifth Avenue. Avslutt turen med stil og ta en helikoptertur over New York før dere reiser hjem.

Er du under 25 år?

Er du under 25 år?
Den normale aldersgrensen for leiebil i USA er 25 år, men KILROY har spesialavtaler med Alamo som gjør det mulig å leie en bil med minimumsalder på 18 år.
Les mer
Vil du på road trip i USA?
Kontakt KILROY
Kontakt