Road trip langs Route 66

Road trip langs Route 66 med KILROY
Route 66 er den mest berømte road trip-ruten i USA. Nesten 4000 km med asfaltert vei strekker seg fra Grants Park i Chicago til Santa Monica Boulevard i Los Angeles. Ruten strekker seg gjennom hele 3 tidssoner og 7 stater: Illinois, Missouri, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona og California.

Route 66 fikk sitt navnet i 1926 og har siden blitt USAs, om ikke også verdens mest ikoniske road trip-ruter. Få veier kan fremdrive samme følelser som Route 66, spesielt følelsen av et spennende eventyr som aldri ender…

Reiserute Route 66:

Chicago – Springfield – Saint Louis – Joplin – Oklahoma City – Amarillo – Santa Fe – Gallup – Grand Canyon – Los Angeles

Anbefalt varighet: 1-2 måneder

Fotogalleri: Route 66

Vil du se video fra road trip lags Route 66? Klikk her!

1. Chicago, Illinois

Start turen i Chicago, startpunktet for Route 66 og hjembyen til 20- og 30-tallets gangstere. Få med dere en basketballkamp med Chicago Bulls og noen kule bluestoner i en av byens mange buler før dere plukker opp leiebilen og setter avgårde på road trip på «the mother road».

2. Springfield, Illinois

Springfield er den første ikoniske Route 66 stoppen på ruten. Byen er Abraham Lincolns hjemby og dere kan få en sniktitt inn i hjemmet hans; «Lincoln Home National Historic Site». Springfield er også fødebyen til de überamerikanske oppfinnelsene corndogs og drive-thru-restauranter, så herfra er det kun american-style som gjelder!

3. St. Louis, Missouri

Når dere er på road trip langs Route 66 må dere nesten stoppe på alle de store Route 66 attraksjonene og i St. Louis innebærer dette en stopp på iskremsjappa Ted Drewes. Ta dere også en tur langs Mississippi-elvens bredder og ta en selfie foran den enorme Gateway Arch.

4. Joplin, Missouri

Den gamle gruvebyen Joplin er kanskje en storby å regne etter norske standarder, men i USA er dette en klassisk småby, der Walmart og et lastebilfirma er de største arbeidsgiverne. Et besøk til gamlebyen og Route 66 Carousel Park er obligatorisk.

5. Oklahoma City, Oklahoma

Oklahoma huser noen av de mest kjørbare strekningene av ruta og dere kommer til å få følge av Route 66 entusiaster fra hele verden. Stopp innom Route 66 Vintage Iron Motorcycle Museum og the National Cowboy & Western Heritage Museum.

6. Amarillo, Texas

Howdy y’all! Alt er større i Amerika og ingen steder er dette mer sant enn i Texas. Test magemålet ditt på Big Texan Steak Ranch, – klarer du å spise en 2 kilos stek på under en time får du den gratis. For en autentisk cowboy opplevelse; stikk innom Amarillo Livestock Auction der du kan henge med ekte cowboys.

7. Santa Fe, New Mexico

Turen videre fra Amarillo tar dere forbi den merkelig attraksjonen Cadillac Ranch: 10 klassiske Cadillacer plantet halvveis nedi jorda. Turen går så videre til den historiske byen Santa Fe, en av USAs eldste byer. Sett også av tid til litt avslapning i en av New Mexicos mange varme kilder.

8. Gallup, New Mexico

Nå er tiden inne for å bli kjent med den indianske kulturen og dens historie. En tredjedel av innbyggerne i Gallup er av indiansk avstemning og her viser lokale indianske guide dere rundt i de vakre ruinene av «Sky City» i Acoma Native American Reservation.

9. Grand Canyon, Arizona

Med sitt fantastiske og enestående landskap er 1900 m dype Grand Canyon et ekte naturvidunder. Ikke bare er omgivelsene vakre, men stedet inneholder også en spennende kulturhistorie, så det er absolutt verdt å ta denne lille avstikkeren fra Flagstaff.

10. Los Angeles og Santa Monica, California

Avslutt turen med kjendisspotting i Hollywood, et besøk til Universal studios og litt velfortjent avslapning på stranden i Santa Monica. Ikke glem den obligatoriske selfien foran Hollywood-skiltet før dere reiser hjem!

Er du under 25 år?

Er du under 25 år?
Den normale aldersgrensen for leiebil i USA er 25 år, men KILROY har spesialavtaler med Alamo som gjør det mulig å leie en bil med minimumsalder på 20 år (18 år ved henting i Michigan).
Les mer
Vil du på road trip i USA?
Kontakt KILROY

Video: Road trip langs Route 66

Video: "Meeting the locals" langs Route 66

Kontakt