Road trip i USA: Sørstatene

Road trip i USAs sørstater med KILROY
Legendarisk musikk, smakfull 'soul food', begivenhetsrik historie, cowboyer og Elvis! Sørstatene er noe helt eget, og definitivt en av de mest snedige hjørnene av USA! Har du alltid drømt om å møte en ekte cowboy? Vel, du vil helt sikkert treffe på en i løpet av denne turen som tar deg gjennom Georgia, Alabama, Louisiana og Tennessee.

Enten du er en musikk- og/eller historie elsker, så vil du finne alt ditt hjerte søker i sørstatene. Det er hjemstatene til blant annet Elvis Presley, Hank Williams, Robert Johnson, Dolly Parton og Otis Redding. I tillegg vil du kunne se flere gjenværende spor etter begge borgerkrigene og borgerrettsbevegelsen. 

Reiserute

Atlanta - Montgomery - Mobile - New Orleans - Jackson - Memphis - Grat Smoky Mountains National Park - Atlanta

Bilder fra road trip i sørstatene:

 

Atlanta, Georgia

Plukk opp og returner bilen i den pulserende og stadig voksende byen Atlanta, hvor de har en hang til å kalle gatene Peachtree - JA, hele 71 gater bærer nettopp det navnet! Atlanta er også hjem til verdenskjente CNN og Coca Cola.  

Montgomery, Alabama

Velkommen til 'sweet home Alabama'! Montgomery er et sted med mye historie. Byen spilte blant annet en viktig rolle under borgerrettsbevegelsen. Det var nemlig her den berømte arrestasjonen av Rosa Parks fant sted, som senere ledet til den historiske boikotten av busser, samt flere protester ledet an av Dr. Martin Luther King.  

Mobile, Alabama

Fødestedet til Mardi Gras - anno 1703! Det er få amerikanske byer som har en mer begivenhetsrik historie enn Mobile. Dessuten vil byen imponere deg med sin skjønnhet, mange flotte museum, moderne arkitektur og deilige sjømat! 

New Orleans, Louisiana

New Orleans handler det meste om Blues, Jazz, voodoo og Mardi Gras! Dra på pub-crawl i det sjarmerende French Quarter, opplev populære Bourbon Street - New Orleans hovedgate er en opplevelse i seg selv - og nyt all det gode (kreolske) maten byen tilbyr. 

Jackson, Mississippi

Du vil kanskje gjenkjenne byen fra filmen 'Barnepiken' (The Help) eller kanskje på grunn av byens mange musikkscenener, hvor folk flokker til for å lytte til alt fra Heavy Metal til Indie Rock og Blue Grass. Uansett hva det skulle være, sørg for at du kommer deg til en av de lokale kafeene og prøv et stykke Peach Cobbler. Du vil ikke angre!

Memphis, Tennessee

Elvis Presley og Graceland - trenger vi egentlig å si mer? Vel, Memphis er også USAs barbecue-hovedstad med restauranter som vil servere deg de mest smakfulle ribs du noen gang har smakt. Soul food og rock n' roll - en uslåelig kombinasjon! 

Nashville, Tennessee

I Nashville kan du lytte til live musikk overalt i byen 24/7. Ta turen til Tootsie's Orchid Lounge hvor honky-tonk band jammer, lytt til country legender ved Grand Ole Opry, mens folkesangerne finner du ved Bluebird Cafe. Du vet aldri hvem du kan komme til å få se på scenen! 

Great Smoky Mountains National Park

Vi har spart det beste til sist! Smoky Mountain nasjonalpark er kjent for sitt rike plante- og dyreliv, vakre fjell og velbevarte Appalachian kultur. Utforsk både natur- og kulturhistorie ved disse urgamle fjellene. 

Total distanse: 2600 km 

Er du under 25 år?

Er du under 25 år?
Den normale aldersgrensen for leiebil i USA er 25 år, men KILROY har spesialavtaler med Alamo som gjør det mulig å leie en bil med minimumsalder på 20 år.
Les mer

 

Kart: Din road trip gjennom Sørstatene 

 

Er en road trip i Sørstatene noe for deg?
Kontakt oss!
Kontakt