Kenya

Reis på spennende safari i Masai Mara, Kenya
 

Reiser til Kenya - safariens hjemland!

Kenya er en populær backpackerdestinasjon i Afrika. Å reise rundt er forholdsvis enkelt, folk er vennlige og det finnes et bredt spekter av kule aktiviteter og spennende steder. Fra dagdrømming under vuggende kokospalmer på kritthvite strender til løvejakt på savannene i velkjente Masai Mara National Park. Hvert område du ankommer vil ta deg i mot med sin egen, unike karakter. Å reise rundt i Kenya vil gi deg en spesiell afrikanske opplevelse - en helt annen verden. Hos KILROY finner du billige reiser til Kenya!

Kenya har flere ansikter for sine besøkende. Mange kjenner landet best for flotte strandhoteller og eventyriske safari, men det ligger flere spennende grunner bak en reise til Kenya.

Landet er spesielt tiltrekkende for backpackere fordi det er både enkelt og rimelig å komme seg rundt, og selv om komforten ikke alltid er av beste karakter vil du absolutt  sitte igjen med de kuleste inntrykkene! En rundreise i Kenya gir deg den ultimate Afrika-opplevelsen du neppe glemmer med det første; komme tett på de ville dyrene, nyte den vakreste soloppgang 5000 m.o.h., snorkle og promenere langs kritthvite strender, bevitne fantastisk utsikt over Rift Valley, farte rundt med lokale fremkomstmidler og sist men ikke minst møte med Kenyas smilende ansikter!

Nairobi

Din reise gjennom Kenya vil mest sannsynlig starte i denne metropolen - og med en plassering på nesten 2000 m.o.h. er det kanskje ikke så varmt som forventet. De fleste organiserte rundreiser ( adventure turer) starter nettopp her, og i mange tilfeller er det mulig å hoppe på i siste liten dersom man ikke har forhåndsbestilt. Det moderne bysentrum er kanskje ikke det mest attraktive for turister, men områdene rundt Nairobi har mye å tilby. Nairobi National Park er et eksempel, parken starter der byen slutter og huser "the big nine" av dyrearter - unntatt elefant. For de med lekne tunger anbefaler vi å teste "Nyama Choma" på en lokal pub, en rett bestående av grillet geit - faktisk ikke så ille! Etterpå kan du utfordre noen lokale kenyanere til et slag biljard under åpen himmel. Har du lyst til å bli værende enda lenger i Nairobi kan frivillig arbeid være en god idé. 

Trekking gjennom Kenya

La Rift Valleys blendende utsikter bergta deg idèt du gjør entrè. Finn ditt eget, hellige sted i en av bygdene rundt de store innsjøene. Når solen går ned og stearin blir din kilde til lys, pass på at du har valgt en skyfri kveld slik at du fullt ut kan nyte månens og stjernenes vakre opptreden på himmelen.

For de litt mer hardbarka backpackere bør turen gå til Point Lenana, en av toppene på Mt Kenya, for å oppleve en av verdens vakreste soloppganger. En "matatu" vil ta deg fra Nairobi til foten av Mt Kenya på rundt 4-5 timer, og herfra starter din reise gjennom et fantastisk og variert landskap (beregn gjerne en liten uke til dette).  Selv om man ikke når ekstreme høyder som på Kilimanjaro, er omgivelsene og opplevelsen minst like imponerende! Lei av arrangerte reiser? Lei en terrengsykkel og prøv å holde fart med sjiraffer, sebraer og hjortesvin i Hells Gate National Park! Se opp for tamme bavianer som jakter intenst på matpakken din...

Nordlige Kenya

Om du føler lykken er med deg kan du arrangere en båttur mot Kenyas nordlige områder. For å komme seg frem på disse mindre trafikkerte veiene mellom skogkledde fjell og tørre ørkener er en firhjulstrekker absolutt essensielt. Eventyrlystne backpackere blir belønnet med Lake Turkana - også kjent som Jade Sea - et fantastisk område. Pass på at nok mat og vann medbringes ettersom du vil ferdes lange distanser uten så mye som et tegn på sivilisasjon.

Safari i Kenya

La Masai Maras enestående og svakt ulendte savanner ta deg med storm, et område hvor du mest sannsynlig vil støte på alle de velkjente afrikanske dyreartene. Den årlige dyrevandringen omfatter over 3 millioner pattedyr, så på riktig årstid får du kanskje et lite glimt av denne fascinerende begivenheten.

Safari i Kenya kan enten bookes lokalt eller i forkant av ditt opphold. Et godt eksempel på våre safariturer er Kenya Wildlife Safari, en 7 dagers rundreise som tar deg med til natursteder som Lake Naivasha og Lake Nakuru hvor dyrelivet florerer. Her kan du vanskelig unngå morsomme dyrearter som neshorn, flodhest og lyserosa flamingoer. For å fullføre dine safariopplevelser bør reisen gå innom Amboseli, som er kjent for sin enorme bestand av elefanter. På områdets åpne sletter og sumper får du et minneverdig bilde av Afrikas unike dyreliv med Afrikas høyeste fjell som bakgrunn: mektige Kilimanjaro.

Kenyas kyst

Kenyas vakre kyst er et kulinarisk paradis for de med sans for sjømat! Og etter et praktfullt måltid kan du nyte smaken av en fersk smoothie (vi anbefaler sterkt blandingen med pasjonsfrukt, mango og banan!), mens du vugger svakt i hengekøya di og betrakter perlehvite strender gli over til azurblått hav.

Øyen Lamu er i høy grad verdt en visitt, hvor tiden står stille og biler er ikke-eksisterende. Bruken av esler som fremkostmiddel gjennom smale gater skaper en unik og koselig atmosfære. Sjekk inn på et lokalt hostel og sett kurs ned til havnen på jakt etter en kaptein som er villig til å ta deg med ut på sin "dhow". På disse selvkonstruerte seilbåtene kan du fange din egen havferske lunsj samtidig som du nyter utsikt over Lamu mens båten sakte glir gjennom bølgene. Når du reiser fra kysten tilbake til Nairobi er det absolutt verdt å hoppe på den eneste togforbindelsen som fremdeles er i bruk. Turen tar 14 timer, og i komfortable sovekupèer blir du fraktet gjennom landslige Kenya - og rett gjennom Nairobi National Park. Så mens du nyter frokost i kupèen din får du gjerne samtidig et glimt av ville dyr. Tilbake i Nairobi bør du sørge for litt ekstra tid til en tur innom restauranten Carnivore, hvor du får ubegrenset tilgang til forskjellige kjøttretter. Hva med en smak av krokodille eller kamel før du boarder flyet tilbake?

Contact