Filippinene

Island of Comotes på Filippinene byr på øde strender og fantastiske dykkemuligheter
 

Reiser til Filippinene - Fantastisk øyhopping!

Backpackeres drømmer blir til virkelighet på Filippinene, med sitt krystallklare hav og store fargerike fisker. Det er massevis av øyer å utforske! Ta fotturer til vulkanene, slapp av på de rolige sandstrendene og dykk ned i den spennende og fargerike undervannsverdenen. Hos KILROY finner du billige reiser til Filippinene!

Dersom du allerede har reist i Thailand og andre mer tradisjonelle asiatiske destinasjoner bør du definitivt sette kurs mot Filippinene. Landet har en rekke fantastiske opplevelser å by på! Landets unike øygrupper består av til sammen 7107 enkeltstående øyer hvor du finner de herligste strender på stort sett hver eneste av de. Filippinenes naboland består av Indonesia, Malaysia, Palau og Kina. Landet er hjem til over 90 millioner mennesker, hvilket gjør det til en sterkt befolket nasjon. Det var tidligere under spansk kolonistyre, hvor amerikanerne så senere overtok. Filippinene ble en selvstendig demokratisk nasjon i 1946. Det er et nylig industrialisert land og turismen er velutviklet på flere av øyene, spesielt Manila. Filippinene omfatter en interessant miks av ulike kulturer, samt at du finner ikke den tradisjonelle asiatiske kulturen her - du blir nok heller overrasket over hvor vestlig landet fremstår. Det snakkes hovedsaklig tre språk: engelsk, filippinsk og spansk.

Mange av landets tropiske øyer har et fjellrikt terreng med vulkaner, samt at de er dekket av frodig regnskog. Med sine 2.954 høydemeter er Mount Apo Mindanao landets høyeste fjell. I tillegg finner du aktive vulkaner som f.eks Mayo og Mount Pinatubo. Innsjøene i kraterne her er utrolig flotte. En annen krater-innsjø verdt å få med er Lake Taal i vulkanen med samme navn, Taal. Hit kommer du med buss fra Manila.

De fleste backpackere starter reisen i Manila ettersom det er enkelt å fly dit - men sjekk også ut Cebu Island. Den er mindre og mye hyggeligere enn travle Manila, samt at det er lettvint å organisere videre transport til de andre fantastiske øyene.

Generelt sett er Filippinene en langt kulere destinasjon for backpackere enn hva man ofte tror; maten er god, det finnes massevis av bra overnattingssteder, transportsystemet er velutviklet, menneskene er hjelpsomme og det finnes en rekke nydelige øyer som bare venter på deg. Advarsel til shopoholics: det er fare for å miste kontrollen i dette landet, populært kalt himmelen blant shopoholikere - prisene er til og med lavere enn i Thailand!

Dykking og snorkling på Filippinene

Dykkere tiltrekkes av det krystallklare havet som omkranser Filippinene - kjent for å ha et av verdens rikeste marineliv og massevis av supre dykkesteder. Det finnes i tillegg et bra utvalg av dykkesentere, og enkelte av de opereres av europeere. Prisnivået varierer kraftig, men du bør kunne få et dykk med fullt utstyr og èn tank for rundt 1500-2000 pesos. Mange av dykkestedene er også velegnet for snorklere. 

Fantastiske opplevelser venter deg under vann

Panglao Island er en populær destinasjon for både dykkere og strandløver. På den vestlige siden av Cebu Island ligger Moalboal, også utrustet med fristende dykkesteder. Bare 10 minutter fra stranden ligger et supert dykkested som i tillegg passer bra for snorkling. La kroppen flyte rolig gjennom vannet mens du betrakter hammerhai, skilpadder, rokker, andre typer hai og tonnevis av fiskekolonier svømme forbi.

Ta også turen til Island of Comotes, som enda ikke er spesielt velutviklet - hvilket for deg betyr mindre turister, færre bilister og flere øde strender og dykkesteder. Sikten under vann er helt fantastisk og rekker opp til 30 meter. Her er det bare å dykke under og la deg sive av gårde.   Ta båt fra Cebu City yil Island of Hilutunga, hvor en enestående fiskebestand og krystallklart vann venter deg! Det koster rundt 100 pesos, men du er garantert en perfekt dykke- eller snorkletur.

Sjekk også ut Sunken Cemetery, en èn gang landfast gravlund som har sunket ned i havet hvor bare ett enkelt kors har blitt etterlatt over vannflaten. Dette er i høy grad en av verdens mest unike dykkeopplevelser!

Fotturer på Filippinene

Dersom du er interessert i fotturer bør du dra til Camiguin Island nær Cebu og Bohol. Hele syv vulkaner byr samlet på supre muligheter både for fotturer i fjellene og vulkanske kilder. 

Reise rundt på Filippinene

De lokale minibussene kalles "jeepneys" og kjører med faste ruter - du kan enkelt stoppe de fra gaten. Viser du frem litt pesos tar de imidlertid gjerne avstikkere for deg, men husk å kun stige ombord i minibusser som allerede har (mange) andre passasjerer - for sikkerhets skyld. Det går hyppige fergeavganger mellom øyene, og tidtabellene finner du i lokalavisen. Merk deg at fergene av bankatre kjører langt saktere enn de raske fergene - åpenbart. Fra f.eks. Cebu City kan du ta ferge til en rekke forskjellige øyer. På selve Cebu er veiene av god standard, minibusser og taxi fungerer bra og dersom du ønsker å leie egen bil eller sykkel er dette tilgjengelig i de store byene. Taxi er billig, men avtal pris med sjåføren på forhånd.

Når du bør reise til Filippinene

Den beste årstiden er mellom desember og april når været er tørt, ikke for varmt og tyfonene er over. Generelt sett er klimaet varmt og fuktig. Unngå jul og påske med mindre du setter pris på masseturisme. Nyttår er en livlig tid på året med massevis av fester, samt et fyrverkeri som overgår dine villeste drømmer. I Cebu holdes det årlig en fargerik og religiøs festival i midten av januar, Sinulog. Festlighetene varer i 9 dager og er absolutt verdt å oppleve.

Reisetips

Reis fra Cebu Island til Island of Bohol for å beskue de over 200 bakketoppene med det kledelige navnet Chocolate Hills, et sant naturunder. På Bohol kan du få et glimt av den sjeldne arten Tarcier, et Yoda-lignende dyr. Det finnes utkikksposter langs elven Lobok hvor du kan få organisert elvecruise, samt spise godt underveis.

Boracay Island har et rykte på seg for å være det ultimate paradis. Du er imidlertid ikke den eneste som vet om dette - nå til dags ferdes det temmelig mye turister her, så det er ikke den aller kuleste øya å besøke.

Sikkerhet

Filippinene opplever tyfoner flere ganger årlig, og ligger i tillegg på "Pacific Ring of Fire", en seismisk og vulkanisk prosess som forårsaker jordskjelv. Følg med på de lokale nyhetene og sjekk værmeldingen mens du reiser.

Contact