Kina

Et MUST i Kina er et besøk til Den kinesiske mur
 

Reiser til Kina - En helt annen kultur

Gjør deg klar for fantastiske opplevelser i landet hvor du finner både noen av verdens eldste sivilisasjoner og en av verdens raskest voksende økonomier. Infrastrukturen i Kina gjør det lettvint å komme seg rundt, men landets enorme størrelse gjør det nærmest umulig å få med seg alt på èn og samme reise - selv for den mest erfarne backpacker. Hos KILROY finner du billige reiser til Kina!

Forbered deg på ekstreme folkemasser som presser på fra alle kanter, trengende støy og lukter fra gatene og generelt sett et endeløst kaos. Når det er sagt, du vil garantert like det du ser. Kinas omfattende historie strekker seg tilbake hele 5000 år i tid. Over hele landet finner du nasjonale skatter fra antikkens tid som har blitt gjenopprettet og gjort om til paradis for turister. Kinas imponerende byggverk som Den kinesiske mur eller Den forbudte by er rett og slett vanvittig imponerende.

Reis til Beijing

Reiser du til Beijing i lavsesongen er det færre turister som forstyrrer og du kan nyte kule opplevelser i ro og mak. Sørg spesielt for å unngå kinesiske helligdager når du besøker Det himmelske tempel og Den forbudte by, Kinas maktsentrum gjennom mer enn 500 år.

For backpackere er selvfølgelig en fottur på Den kinesiske mur et absolutt must - men velg ruten fra Simatài til Jinshanling. De typiske turiststedene opptar fort flere dager av oppholdet ditt, og fantastiske severdigheter som sommerpalasset gjør at du neppe kjeder deg. Men skulle du derimot gå lei av turistmagnetene og evig-klikkende japanske fotografer er det ingen grunn til bekymring: lei deg sykkel og utforsk de gamle bydelene som fremdeles gjenstår. For backpackere med et rikelig tidsskjema er en god anbefaling å ta turen til byen Qingdao. Hopp på toget, sett kurs mot en av Qingdao's mange strender og nyt kinas største ølbryggeri med samme navn som - påstås å være av tysk opprinnelse.

Cruise på elven Yangtze

Det massive fjell-landskapet til Three Gorges som også omfatter verdens tredje største elv er helt fantastisk, og den meste måten å oppleve dette på er med et båtcruise på elven Yangtze.

Skaff deg egen kabin fra Yichang til Chongqing og nyt et avslappende flerdagers cruise - og skulle du få nok av livet på utsiden kan du alltids vurdere festligheter i båtens innebygde karaokebar.

Shanghai

Shanghai kan ikke sammenlignes med noen annen by i Kina. Her møtes østen med vesten. En spasertur langs den berømte havnefronten The Bund gir deg et fantastisk bilde av Shanghai. Bak deg ligger de gamle, velopplyste franske kolonibygningene mens du på den andre siden finner det nylig kultiverte Pudong-området med sine eksentriske skyskrapere - noen absolutt verdt et besøk. Tiden flyr raskt når du fra 88. etasje i Jinmao-bygningen studerer de flotte utsiktene over byen. Bare to kvartaler fra The Bund ligger neonbelyste Nanjing Lu, hvor du finner et av de største bevisene på veksten av den kinesiske kapitalismen. Sørg i tillegg for at du setter av tid til et av byens mange markeder hvor du får testet pruteegenskapene dine, og ta en liten vandretur i den franske gamlebyen. Et bra alternativ er å booke en flerdagerstur til hagene i Hangzhou og Suzhou. Få med deg Hangzhou's berømte West Lake og stikk innom te-plantasjene i området rundt.

Klatring på Kinas hellige tak

De fem hellige fjellene som ligger spredt rundt i landet er alle verdt en dag eller to av reisen din. Selv om det jevnlig finnes tilgang til heiser er det langt mer opplevelsesrikt å utforske fjellene ved å klatre opp steintrappene. Øyeblikket i dèt du når den ultimate utkikksposten blir definitivt mer verdifull dersom du har slitt litt for å komme opp!

Yangshuo

Dersom du planlegger en reise til det sørlige Kina bør du legge ruten innom Yangshuo. Ta en båttur på Lì Jiang og trekk deg tilbake i en av de små nærliggende landsbyene. Her kan du slappe av mens du nyter synet av de flotte fjellene som stiger opp av tropisk regnskog.

Video: Opplevelser i Yangshuo

 

Flykt vestover i Kina

Når du går lei travle kinesiske gater og vil unnslippe folkemassene for en stund kan du innkvartere deg i en sovevogn på toget til landets vestlige deler. Få med deg deler av Silkeruten gjennom å besøke steder langs den nåværende toglinja. Ta turen innom et av Kinas mest verdifulle historiske severdigheter: Terracottahæren ved Xi`an. Mens du er her kan du klatre på den gamle bymuren eller rusle rundt i Muslim Quarter hvor du kan besøke gamle moskèer og la deg svinne hen i gater og markeder fylt med nyslaktede griser og lam.

Ved å fortsette vestover på Silkeruten ankommer du byene Urumqi og Turpan, begge verdt en visit. I gatene her støter du på flere ulike nasjonaliteter, og byen fremstår overraskende ren og avslappende samtidig som det er nok av opplevelser til å oppholde deg noen dager. Selv om druetrærne byr på innbydende skygger råder vi deg til å unngå å reise hit sommerstid ettersom temperaturene ofte kryper mot ubehagelige høyder. Ta da heller turen til Tibets lune høyland.

Det kan være noe utfordrende å bevege seg omkring her så det er nødvendig med god planlegging. En firehjulstrekker er et behagelig transportmiddel. Din lange reise vil bli godt belønnet når det berømte Potala Palace stiger frem ved ankomst mot Lhasa. Sørg for at du ikke går glipp av Jokhang-templets livlige omgivelser.

Landlige Kina

Dersom en tur til de enorme og folketomme slettene i vest ikke passer budsjettet eller tidsskjemaet ditt bør du heller vurdere det landslige Kina. Å overnatte på et "Nong jia le" vil være et behagelig alternativ til usosiale og bråkete byhosteller, hvor du får et lite og enkelt innredet rom hos en av de lokale bøndene. Sjarmen vil imidlertid kompensere for de enkle kårene, og lunsjen din har sannsynligvis løpt rundt på gårdstunet tidligere samme morgen. For å maksimere opplevelsen, lær deg noen kinesiske gloser eller ta med en engelsktalende kinesisk venn. Vil du enda lenger utenfor allfarvei kan du legge ut på fottur i det rurale Kina.

Gateliv dagen lang i Kina

Når du etter hjemkomst titter gjennom bildene og tenker tilbake på din reise i Kina oppdager du gjerne at det var dagliglivet i gatene som gjorde sterkest inntrykk på deg. Vær derfor ikke redd for å prøve ut lokalretter fra gateboder. Selv om det kanskje ser uhygienisk ut blir du sannsynligvis godt fornøyd med maten. Velg ut måltidet ved å peke ut ønskede ingredienser, og vær deretter tilskuer mens retten din forebredes direkte på trekullsovnen. Sett deg på fortauskanten og mingle med de lokale mens du utfordrer de til en runde "campei" - en lokal drikkelek der det gjelder  å raskest tømme flaska. Kvelden din i de kinesiske gatene er først komplett i det dine nye venner inviterer deg med til en karaokebar for å synge løs til en runde Qingdao. Og trenger du å stramme opp kroppen før hjemreise er det bare å melde seg på en tidlig morgentime med Tai Chi - du finner det i parkene rundt hostellet ditt.

Har du lyst til å studere i Kina?

Velger du å studere i Kina vil du få en studieopplevelse utenom det vanlige som samtidig vil se veldig bra ut på CV-en. Vi kan hjelpe deg med å gjøre studiedrømmen til virkelighet. Les mer her.

Contact