Malaysia

Soloppgang i Malaysia
 

Reiser til Malaysia - Eksotisk og kontrastfylt!

Malaysia vil overraske deg med sine spennende kontraster og vennlige folk. Opplev skinnende, moderne skyskrapere den ene dagen, og nyt et hjemmelaget, tradisjonelt måltid hos en lokal familie på landsbygda den neste. Hos KILROY finner du billige reiser til Malaysia!

Malaysia er et av de landene i Asia som minner mest om vår vestlige verden, både med tanke på levemåte og språk. De fleste kan noe engelsk, og snakker godt sammenlignet med sine naboland. Dette kan skyldes at landet var under Englands styre frem til 1957. Selv om Malaysia har en forkjærlighet for det vestlige har landet vært i stand til å ivareta sitt eget særpreg. En ting du ikke kan gå slipp av er ekte malaysisk Kylling Satay - sterkt krydret kylling på grillspyd med peanøttsaus! Hovedstaden Kuala Lumpur fremstår som en moderne og travel storby med sine nesten 7 millioner innbyggere. Kuala Lumpur, ofte forkortet med KL, betyr ganske enkelt «gjørmete elvemunning». I motsetning til resten av landet hvor malayene selv står for hovedbefolkningen, bor det i KL flest kinesere. Byen blir mer og mer populær blandt turister, og kan tilby et bredt spekter av opplevelser, attraksjoner og kultur. Du finner mange kulturelle templer, spennende markeder og historiske musèer. Dessuten er det perfekt for en liten luksus-weekend ettersom KL kan skilte med noen av verdens rimeligste 5-stjernes hoteller! Området Golden Triangle er hvor du finner mesteparten av hoteller, nattklubber og kjøpesentra i tillegg til de velkjente Twin Towers.

Perhentian Islands

Perhentian Islands består av to øyer med endeløse strender, krystallklart vann og vakre korallrev som bare venter på deg! Har du lyst å slappe av i nydelige omgivelser samtidig som du kan velge blandt spennende opplevelser er denne øygruppen den perfekte destinasjon. I tillegg til vannaktiviteter kan du hoppe på en kul trekking gjennom øyenes frodige regnskoger og spotte unike dyr- og plantearter. Fra Kuala Lumpur kan du reise med buss til Kuala Besut hvor det går speedbåt videre til øyene, turen tar rundt 30 minutter og koster RM60 pr person t/r. Eventuelt går det fly fra KL til Kuala Terengganu eller Kota Bharu, hvor du kan ta buss eller taxi videre til Kuala Besut (tar 1 - 1.5 time).

Penang

På Penang kan du oppleve både jungel, gårder og fiskelandsbyer. Georgetown er sentrum av Penang, hit kommer store deler av øyas turister. Her er det mye engelskmenn med hvite legger og tennissokker i sandalene! En ting du ikke bør gå glipp av om du tar turen hit er å ta taubanen opp til Penang Hill, et fjell med fantastisk utsikt over øya. Herfra kan du blant annet se Sørøst-Asias lengste bru inntil fastlandet. På toppen finnes det også koselige restauranter. Landets største buddistiske tempel Kek Lok Si ligger også her. Dette er et storslått tempel som absolutt bør sees! Fra tempelet får du også god utsikt utover Georgetown. Midt inne i tempelet et det en liten innsjø som er full av skilpadder du kan mate.

Reise rundt i Malaysia

Bussnettverket fungerer bra i Malaysia i tillegg til at prisene er behagelige. De fleste bussene fra KL er av god standard og har airconditioner, mens i de mindre byene kan bussene fremstå av noe enklere standard. Taxi i de store byene vil stort sett operere med taxameter og har gode priser. I de mindre byene bør du avtale pris på forhånd med sjåføren. Tog er både effektivt og imponerende velutbygget i Malaysia, med ruter som går både på kryss og tvers av hele landet såvel som til nabolandene Singapore og Thailand. Grønt og skjønt på landsbygda i Malaysia.

Klima i Malaysia

Malaysia har et tropisk klima som endrer seg lite gjennom året, temperaturen ligger stort sett på mellom 20 og 30 grader. Dersom ønsket er å ligge på stranden og sole deg bør du unngå å reise til østkysten fra november til januar. På vestkysten er den fuktigste tiden fra september til desember.

Prisnivå i Malaysia

Som backpacker på lavt budsjett kan du klare deg for rundt 20-25USD pr dag dersom du velger enkel innkvartering, lokal transport og styrer unna de dyreste restaurantene. Ønsker du litt høyere standard på hotell, benytter taxi og spiser på middels restauranter kan du regne med rundt 60-65USD pr dag. Shopping er billig, og på de store kjøpesentrene kan du gjøre gode kjøp av merkevarer (stort sett ekte) og elektronikk. Men den aller beste shoppingen er den du gjør på de mange markedene. Her kan du gjøre gode kjøp om pruteegenskapene ikke er altfor rustne!

Contact