Nepal

Mt. Everest - Nepal
 

Reiser til Nepal - Høyt opp mot himmelen!

Snødekte fjelltopper i Himalaya, utrolige trekkingløyper og den spirituelle energien fra de gamle tradisjonene avholdt i templer - dette er hva Nepal handler om! Hos KILROY finner du billige reiser til Nepal!

Nepal er definitivt et land med et storartet landskap og kulturelle skatter! Det er i dette landet du finner imponerende Mt Everest i tillegg til syv andre fjell som alle befinner seg på listen over de ti høyeste fjell i verden! Trekking i Nepal er rett og slett en opplevelse for livet. Nabolandene er India og Kina. Selv om Nepal kanskje er et av verdens fattigste land økonomisk, er det likevel svært rikt på natur og kultur. Folk sier at Nepal er et land du garantert vil reise tilbake til! 

Reiser til Kathmandu

Reiser til Nepal - KILROY

Kathmandu er landets travle hovedstad, som også fungerer som en base for backpackere og turgåere. Fra Kathmandu Valley finner du flere historiske og hellige områder. Kathmandu er også et sentrum for fargerike festivaler. Gå ikke glipp av Bodnath, Nepals største buddhistiske tempel. Fargerike flagg og et skinnende tempel trekker reisende så vel som Tibetanske pilgrimer som kommer for å oppleve den spirituelle energien fra Bodnath. Templet Dakshinkali er en annen religiøs severdighet verdt å få med. Blodet renner i strie strømmer hver lørdag når det er ofring av dyr samt under Dansai-festivalen i oktober. Dette er et svært interessant sted og reflekterer mye av den tradisjonelle arkitekturen. Har du lyst til å bli værende lenger og virkelig bli kjent med lokalbefolkningen og deres rike kultur, kan vi anbefale deg å delta på frivillig arbeid

Pokhara

Pokhara er en liten by beliggende ved en innsjø. Byen er populær blant backpackere og eventyrere ettersom den er et perfekt stoppested før du begynner på trekkingturer eller rafting - utsikten over Himalayas fjelltopper er fantastisk herfra. Den rolige og mørke duringen fra meditanter vil også treffe deg på et eller annet tidspunkt.

Bodh Gaya

Dette er det legendariske stedet Buddha's Enlightenment. Mahabodhi er et fantastisk tempel. Få også med Buddhist University i Nalanda med over 10.000 elever!

Royal Chitwan National Park

På dette vakre området kan du dra på safari med jeep. Ta deg en ridetur på elefanter og få et glimt av det uvanlige, enhornede asiatiske neshornet. Er du riktig heldig får du kanskje se leopard og tigre.

Koshi Tappu Wildlife Reserve

Denne mindre trafikkerte parken er super for fredfull fugletitting og utkikk etter forskjellige dyrearter. Parken er hjem for ville bøfler, reinsdyr, krokodiller og delfiner.

Everest region må selvfølgelig ikke utelates under din reise i Nepal! Annapurna Basecamp er et utmerket sted med nydelige utsikter over fjellene.  

Aktiviteter i Nepal

Aktiviteter i Nepal - KILROY

Nepal er kjent for å ha noen av verdens beste trekkingløyper. De fleste fotturene går over områder på mellom 1000 og 3000 meters høyde, mens enkelte løyper befinner seg på så mye som på over 5000 meters høyde! Det er tre regioner kjent for tehus-trekking i Nepal: Annapurna (3 til 28 dager), Everest (6 til 30 dager) og Langtang/Gosainkunda/Helambu (5 til 18 dager). Noen av fotturene krever at du på forhånd skaffer en tillatelse til å gå der. Når du planlegger fotturene dine er det alltid lurt å tenke på værforhold. I desember og januar er været klart, men kaldt. Husk også på å skaffe deg en god og dekkende reiseforsikring. KILROYs forsikring Gouda er blandt markedets aller beste både på pris og dekninger. Kanopadling på elva Rapti i Royal Chitwan National Park er en verdifull opplevelse. Ønsker du noe av lettere karakter er det bare å hoppe på en flytur over fjellene, utsikten du får er fantastisk. Disse flyturene kan du organisere fra flyplassen i Kathmandu.

Klima

Turistsesongen varer fra august til oktober, så den beste årstidenvil være rundt mars og april. I mai er været ubehagelig varmt og støvete, og under monsunen fra juni til september pøser regnet ned og gjør turløypene gjørmete. Kaldest tid på året er i desember og januar, så ta med en varm sovepose om du sjekker inn på billige hostels i denne perioden.

Reise rundt i Nepal

Det finnes ingen togruter i Nepal så her er det buss som gjelder. Bussene kjører fra Varanesi og India over til Kathmandu. Mellom Nepal og Tibet er det fem grenseoverganger hvorav Kodari-overgangen kun er åpen for organiserte turgrupper (ikke for individuelle reisende). Sett opp en plan B ettersom ras under monsuntiden kan sette en stopper for fotturen din. Sjekk om busselskapene er trygge da noen av de faktisk er ganske farlige. Siden veiene mange steder er i elendig tilstand går busstrafikken irriterende sakte. Du kan også benytte deg av privatbil med sjåfør, taxi eller rickshaws. Merk deg at trafikken er venstrekjørt. Sykkelleie er noe som har økt i popularitet de siste årene, og tilbys i de største byene. Flyplassen i Kathmandu er landets eneste internasjonale flyplass. Alle turister trenger visum, noe som er en god ide å skaffe på forhånd.

Sikkerhet i Nepal

De militære konfliktene mellom regjeringen og Maoistene tok slutt i 2006, men landet er fremdeles ikke helt stabilt. Unngå alle offentlige demonstrasjoner, og følg alltid med på lokale nyheter. Vold og kriminalitet mot turister er ikke vanlig, men vær på vakt mot lommetyver og gå ikke alene om kvelden. Hold deg alltid oppdatert i forhold til sikkerhet på veiene, ettersom skred ofte forekommer. Vannet i Kathmandu er svært skittent, så alltid kok og sil vannet før det drikkes.

Contact