Sri Lanka

Sri Lanka er omgitt av herlige strender
 

Reiser til Sri Lanka - Fantastisk opplevelse!

Sri Lanka er et utsøkt øyrike beliggende i det sørlige Asia. Smaragdgrønne tropiske skoger, fantastiske strender, et ekstremt vakkert landskap, spennende kultur og en rik historie har i en årrekke trukket turister fra hele verden til Sri Lanka. Reiseglade fra alle verdenshjørner koser seg med Sri Lankas smakfulle tesorter, kaffe, kanel og kokosnøtter av ypperste kvalitet. Hos KILROY finner du billige reiser til Sri Lanka!

Sri Lanka har vært et sentrum for buddisme siden antikkens dager. Nasjonen er multietnisk, og ved siden av buddisme spiller også religionene hindusisme, kristendom og islam en viktig rolle for menneskene på Sri Lanka. Etter ankomst vil øynene dine nyte synet av vakre fargerike tegn og kruseduller som utgjør det sinhalesiske alfabetet og som dekorer bybildet. Dersom du besøker Sri Lanka under festivaltider får du enda mer ut av oppholdet! Sri Lankas nasjonalblomst nymphaea stellata brukes flittig for å dekorere de lukuriøse velværesentrene, som er perfekte for aktive backpackere som trenger litt avslapning. Flotte og imponerende buddistiske monumenter, endeløse teplantasjer og et spennende dyreliv bør også stå på agendaen. Det er generelt enkelt å bevege seg rundt på Sri Lanka ettersom de fleste byene er knyttet sammen via landets nettverk av jernbaner, og som følge av den britiske kolonikulturen har mange urbane områder fått en viss innflytelse fra vesten. Sri Lanka er definitivt en nasjon i utvikling, og det meste av varer og tjenester er fremdeles svært rimelig her. Utdannelse er imildertid viktig for befolkningen, og nettopp her har du mulighet til å bidra, gjennom å delta på frivillig arbeid.

Attraksjoner på Sri Lanka

I Yala Nasjonalpark sørøst på Sri Lanka finner man flokker av beskyttede elefanter, samt at du også kan få øye på leoparder, dådyr og påfugler dersom du deltar på en wildlife safari. I nordvest ligger Wilpattu Nasjonalpark hvor du kan spotte ulike vannfuglarter som f. eks skeistork. Naturreservatet Sinharaja Forest ligger på UNESCOs verdensarvliste. Ta turen gjennom det kuperte innlandet med sine grønne teplantasjer, eller - om du søker litt mer action - test ut surfing i Arugam Bay, en innbydende strandlandsby beriket med et spennende dyreliv. Et annet sted du kan oppleve teplantasjene og nærmest et must på reisen er Ella, som også kan by på vakre templer og eksotiske fossefall. "Horton`s Plain" og World`s End er perfekte steder for de som søker et naturlig vakkert landskap.

Byene

De antikke byene Anuradhapura og Polonnaruwa er et must på reisen med sine flotte stupaer i tillegg til en rekke andre imponerende buddistiske kunstverk. Galle er et annet sted som også har gjort seg fortjent til en plassering på UNESCOs verdensarvliste. I denne godt vedlikeholdte byen kan du se påvirkningen av den nederlandske kolonihistorien, som fremdeles ligger i luften.

Festivaler på Sri Lanka

Den 13. april feires Sinhala & Tamil Nyttårsfestival, og gatene fylles med dansende og festglade mennesker. Festivalen Esala Peraha er også morsom å oppleve med sine imponerende lokale kostymer, utsmykkede elefanter og kulturelle danser. En elefant som bærer tannen til Buddha går runder rundt byen under paradene. Denne festivalen går av stabelen hvert år i juli eller august i byen Kandy.

Klima på Sri Lanka

Sri Lanka nyter et tropisk og varmt klima med gjennomsnittstemperaturer på 28-31 grader celsius året rundt. I vintermåneden januar kan været bli såpass kjølig at lokalbefolkningen kler seg med ytterjakke. Regnsesongene varer fra april-juni samt fra oktober-november. Den beste årstiden å reise til Sri Lanka på er mellom november og april.

KILROYs reisetips til Sri Lanka

Det har tidligere pågått konflikter mellom Sri Lankas militære og Tamil Tigers som nå har roet seg, men vi anbefaler likevel å vise forsiktighet. Sjekk oppdatert reiseinfo fra regjeringen før du reiser hit.

Contact